Főoldal > Hirek > Hasznos Android beállítások

t: 284

Hasznos Android beállítások


Egy átlagos okostelefon felhasználó akár 5-6 órát is eltölt mobilja képernyője előtt, ami sem a szemnek sem az akkumulátornak nem egészséges. Számos beállítás található, amelyek lerövidítik, vagy megkönnyítik a használati időt. Az Androidos készülékekben erre több lehetőség is rejlik, melyek megtalálhatóak a beállítások menüben, legyen szó adatbiztonságról, limitálásokról, vagy engedélyek módosításáról. Cikkünkben néhány hasznos és érdekes beállítással ismerkedhettek meg, így ha kíváncsiak vagytok rájuk, akkor mindenképpen tartsatok Velünk!

Automatikus Wi-Fi bekapcsolás Androidon

Amint kilépünk otthonunkból, Android mobilunkon a Wi-Fi automatikusan kikapcsolásra kerül és a mobilinternet váltja fel helyét. Sokan már beleestek abba a hibába, hogy hazaérkezés után elfelejtettek visszacsatlakozni otthoni hálózatukra, így az adatforgalom keretük is hirtelen eltűnt. Szerencsére a hálózati beállításoknál létezik egy olyan funkció, melynek segítségével készülékünk automatikusan bekapcsolja a Wi-Fi-t, amint ismerős (mobilon regisztrált) hálózat közelébe kerül. Ezzel megspórolhatjuk mobilinternetünket és akkumulátorunk töltöttségi szintjét is.

Extra védelem NFC használata közben Android mobilon

Az NFC segítségével bármikor használhatjuk Android telefonunkat fizetésre, azonban bizonyos eszközökön ez a lehetőség zárolt képernyő mellett is működik. Ezzel nincsen probléma egészen addig, amíg el nem hagyjuk, vagy el nem lopják mobilkészülékünket. Az NFC beállításainál elérhető az eszköz feloldottságának bekapcsolása, így minden esetben kódot kér a használathoz.

Vezetési mód automatikus elindítása

Bizonyos Androidos eszközökön elérhető egy vezetési beállítás, ami azonnal bekapcsol, amint autónkhoz kapcsolódunk Bluetooth-on keresztül. Ezzel a beállítással elérhetővé válik a hangvezérlés, emellett pedig az értesítések megjelenése is korlátozódik.

Értesítési előzmények megtekintése Androidon

Tudtátok, hogy az Android eltárolja az előzményeket? Véletlenül kitöröltél egy értesítést, amit nem kellett volna? Az értesítési beállításoknál be tudod kapcsolni az előzmények láthatóságát, így máris megtekintheted azokat. Némított alkalmazások esetében is itt jelennek meg az üzenetek, így bár értesülni nem fogsz róla azonnal, de bármikor megtekintheted.

Használati idő korlátozása

Vannak emberek, akik szeretnek a képernyő előtt hosszú időket eltölteni. Legyen szó a Facebook-ról, vagy a Twitter-ről, sem az akkumulátort, sem pedig a szemet nem kíméli ez az időtöltés. A szülői felügyelet beállításainál nem csak azt lehet megtekinteni, hogy egyes alkalmazások használatával mennyi időt töltöttünk el, hanem korlátokat is állíthatunk be.

Egészségügyi adatok hozzáadása

A baleseteket sajnos nem minden esetben lehet elkerülni, a számtalan kérdésre való válaszadáshoz szükséges papírok előkeresését viszont igen. Legyen szó vércsoportról, allergiákról, vagy szedett gyógyszerekről, ezeket az egészségügyi (EÜ) beállítások keretein belül megadhatjuk. Ezek az információk elérhetőek a telefon zárolt képernyőjéről, így nem kell kutakodni az adatokért.

Alkalmazás engedélyek beállításai

Minden letöltött alkalmazás szeretne hozzáférni olyan dolgokhoz, mint a kamera, a galéria, vagy éppen jelenlegi helyzetünk. Ezek a folyamatok a háttérben sok adatot használnak el, ám könnyedén kikapcsolhatók mindössze néhány kattintással. Az alkalmazás beállításoknál ki lehet választani az adott applikációt, így minden adat megjelenik a legutóbb használatba vett engedélyezésekről és azok állapotáról. Könnyedén ki lehet kapcsolni a hozzáféréseket, mellyel sok adatot és akkumulátor töltöttséget spórolhatunk meg.

Végezetül

A legtöbb beállítás segít elszakadni a képernyőtől, vagy megtartani az akkumulátor töltöttségét. Hasznosak, könnyedén elérhetőek, illetve megbízhatóak is. Szerintünk remek dolog az, hogy ehhez hozzáférésünk van. Ti mit gondoltok?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Mint ahogy minden év szeptemberében, úgy idén is megjelentek az Apple újdonságai. Köztük találhatóak meg az Apple Watch legújabb modelljei is, a 8-as széria, a legújabb SE és a már régóta várt Ultra Sport is. Az iPhone felhasználók számára az Apple okosórái a legmegfelelőbbek, a kérdés már csak annyi, hogy kinek melyik lehet a legjobb választás.
A mai világban mindenki gyors és megbízható internetkapcsolatra vágyik, amit egy megfelelő router segítségével könnyen elérhetünk. Ahhoz, hogy a tökéletes készüléket megtaláljuk, számos dolgot figyelembe kell vennünk. Cikkünkben az internetszolgáltatókkal, 2 alternatív megoldással, sebességi igények és további információk megismerésével segítünk...
A Microsoft Windows névre keresztelt operációs rendszerét először 1985-ben mutatták be. Az elmúlt 37 évben sok minden megváltozott körülöttünk, amely változásokra természetesen ennek a számítógépes rendszernek is folyamatosan reagálnia kellett. A siker záloga éppen ez volt: a folyamatos megújulás képessége.
Kézi mosogatás közben nehéz megtalálni a tökéletes vízhőmérsékletet. Ráadásul a mosogatás során átlagosan akár 15 liter vizet is elpocsékolhatunk, ami valljuk be, nem túl takarékos. Különféle mosogatógépek szerte a világban számos megoldást ajánlanak a problémára, ám vannak olyan élethelyzetek, amelyek mellett hagyományos mosogatógépek egyáltalán..