Főoldal > Hirek > A legjobb TV okosító eszközök

t: 240

A legjobb TV okosító eszközök2021-ben biztosan nem újdonág az, hogy a világ tele van okos televíziókkal. Ez már megszokott, de mi van akkor, ha az ember nem tud, vagy nem szeretne megvenni egy okos TV-t, de mégis vágyik arra, hogy hasonló legyen az érzés? Léteznek úgynevezett tévé okosító eszközök, amelyek TV-hez csatlakozva szinte teljesen ugyanazt a hatást keltik, mint a drága okoseszközök a boltokban, csak természetesen töredék árért cserébe.

Miért érik meg jobban az okosítók, mint az okos TV-k?

Alapjában véve az okos eszközök, köztük a mobiltelefonok, órák és televíziók is relatív sokba kerülnek. Az embernek természetesen meg kell fizetnie a terméket a minőség és persze a márkanevet is. Azonban nem feltétlenül csak spórolási lehetőség egy okosító eszköz beszerzése. Többségük olyan kisméretű, hogy egészen könnyen rakhatjuk őket át A-ból B-be.

Javarészt ugyanazt tudják, mint egy okostévé, de mégis az ember több százezezer forintot megtakaríthat azzal, ha ezeket az eszközöket választja. Számos okosító rendszer lehetőséget ad arra, hogy rajta keresztül rácsatlakozzunk tévénkre akár mobillal, akár számítógéppel, így bármilyen videót, képet, vagy zenét kivetíthetünk a kijelzőre egyetlen érintéssel.

Az Apple TV

Azt fontos már az elején leszögezni, hogy itthon sajnos még nem minden funkció érhető el rá, mint az USA-ban, de még így is megéri az árát. A negyedik generációs termék már 53.000 forinttól kapható is. De mit kapunk ennyi pénzért, ami miatt jobban megérné, mint egy okos TV? A válasz elég bő, de nézzük is mire számíthatunk cserébe.

Mint azt a neve is közli velünk, ez egy Apple termék, majdnem mint egy iOS-es eszköz, csak tvOS rendszerrel. Lehetőségünk van az AirPlay funkció használatára, amivel már biztosan találkozott sok Apple tulajdonos. Ennek segítségével láthatjuk a mobilunkon levő fotókat, videókat a televízión, de akár zenét is hallgathatunk Apple Music-al. Az Apple TV viszont nem csak ezekre alkalmas.

Számos online elérhető videós tartalomhoz férhetünk hozzá, de akár játékokkal is játszhatunk. Ehhez kapóra jöhet az, hogy a készülék távirányítója alkalmas kontrollerként is, ha szükség van rá, ezzel téve élvezetessé például a versenyzést az Asphalt-tal. Amennyiben nem játszani szeretnénk vele, de zavarna plusz egy távirányító az asztalon, egészen egyszerűen használhatjuk telefonunkon a Remote alkalmazást helyette.

Google Chromecast

Ez a Google termék formailag eltér az Apple TV-től, hiszen ez nem egy boksz és funkciókban is kevesebbet tud, viszont áráért cserébe teljesen lenyűgöző a tudása. Itthon már 14.000 forinttól kaphatóak, ráadásul legyen iOS-es, vagy Androidos eszközünk, mindkettőt támogatja.

Hogyan csatlakoztatjuk az okosítót a TV-hez?Ahhoz, hogy működni tudjon, szükséges egy olyan TV, amin van legalább 1 darab HDMI csatlakozó, hiszen azon keresztül kapcsolhatjuk össze tévénkkel. A kis pendrive-ra hasonlító eszköz olyan telefonra, tabletre, vagy számítógéphez tud csatlakozni, amin van éppen működő Wi-Fi kapcsolat. Telefonunk segítségével tudunk képeket és videókat kivetíteni, valamint játszhatunk rajta, de akár böngészhetünk vele az interneten is. Sokan szeretik, hogy nézhetünk filmeket vele a Netflix-en.

Kis mérete lehetővé teszi, hogy akár egy utazásra is magunkkal vigyük, így nem kell többet tartanunk attól, hogy a szálláson nem találunk semmi jót a tévében.

Xiaomi Mi Box S

Egyre népszerűbbnek tűnik már itthon is a Xiaomi márka, de nem csak okostelefonjaik miatt. Számos otthoni eszköz mellett árulnak még okosórákat, hangszórókat és fülhallgatókat, kozmetikai eszközöket és még sorolhatnánk. Mégis az, ami most minket érdekel, az nem más, mint a Mi Box S. Ez az eszköz már jobban hasonlít az Apple TV formáihoz és tulajdonságaihoz, mint a Chromecast, de mégis másabb.

Míg az Apple TV kifejezetten Apple termékekhez lett fejlesztve, a Xiaomi Mi Box S Androidos rendszerrel rendelkezik. 22.000 forinttól már kaphatóak, ami eléggé jó ár azért, amit nyújt Nekünk. Alapból bele van építve a Chromecast és a Google Assistant is. Rendelkezik alap alkalmazásokkal, de ezek mellett több, mint 3000 közül válogathatunk kedvünkre. Ezen az eszközön is lehetőségünk van mobilunk képernyőjét tükrözni, ezzel megtekintve a videókat és fényképeket, de nem ez a legjobb tulajdonsága.

Ellenben az előző két termékkel, a Xiaomi Box-on szüneteltetés nélkül fogadhatunk hívásokat és üzeneteket is, amelyeket jelez is számunkra. Kiváló 4K-s felbontásának köszönhetően élvezetteljes a filmnézés, vagy játék. Játékokat nem csak a meglévő alkalmazások közül tölthetünk le, hiszen kompatibilis a Google Play-el. Ezek mellett nézhetünk filmet akár a Netflixen is, de ha csak videókat szeretnénk megtekinteni, azt megtehetjük a YouTube segítségével.

Végezetül: tényleg megéri az okosító?

A válasz sokoldalú lehet, de véleményünk szerint annak, aki nem szeretne több százezer forintot kifizetni egy tévé miatt, de mégis szeretné élvezni az okos TV-k által nyújtott szolgáltatást, annak teljesen megéri befektetni egy okosító eszközbe. Természetesen létezik még számos példány a világon. Olcsóbbak, drágábbak, jobbak és rosszabbak is, de talán ezek voltak a legnépszerűbbek. Végül pedig egy jó tanács: nem szégyen olcsóbb megoldást keresni, hiszen a kevesebb néha több.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Október elején a Google bejelentette a G Suite a Google Workspace-vé történő átalakítását. Az átnevezés egybeesik az új csomagok bevezetésével, valamint az egyes szolgáltatások integrálással. Havi 2,6 milliárd felhasználó használja a Google felhőszoftverét. Hogyan változik a munkájuk a vállalat által végrehajtott változtatások után?
Ahogyan azt az első részben olvashattuk, idén nagyon sok elektromos autót várhatunk a piacra. Néhány modellt már bemutattunk az első részben. Ezek nem mások voltak, mint az új Mercedes, Audi, illetve Ford modellek. Ezeket tekintve jó évnek nézünk elébe, de ez még nem minden...
Manapság már nincs egy fotónak akkora értéke, mint jó pár évvel ezelőtt, hiszen ahogyan modernebbé válik világunk, egyre több alternatív megoldás születik arra, hogy megörökítsünk pillanatokat, élményeket és ezáltal úgymond kézzel fogható emlékeket csináljunk. Az egyik legnépszerűbb módja ennek a videó....
Mint azt az elmúlt évtizedekben láthattuk, az autók rengeteg fejlődésen és változáson mentek keresztül. Egyre több darab kerül az utakra, ezáltal a benzin, illetve a dízel végterméke is egyre nagyobb mennyiségben kerül a levegőbe, amivel lássuk be, nem teszünk túl jót sem magunknak, sem a bolygónknak, sem pedig a környezetünknek.