Főoldal > Hirek > A Google Workspace, azaz a Gmail és a Meet magasabb szintre lép

t: 219

A Google Workspace, azaz a Gmail és a Meet magasabb szintre lépOktóber elején a Google bejelentette a G Suite a Google Workspace-vé történő átalakítását. Az átnevezés egybeesik az új csomagok bevezetésével, valamint az egyes szolgáltatások integrálással. Havi 2,6 milliárd felhasználó használja a Google felhőszoftverét. Hogyan változik a munkájuk a vállalat által végrehajtott változtatások után?

Mi jellemzi a Google Workspace-et?

A G Suite módosításai elkerülhetetlenek voltak. A COVID-19 járvány forradalmasította a távmunka világát. Azoknak a vállalatoknak is, amelyek eddig közvetlen irodai együttműködésre támaszkodtak, gyorsan át kellett térniük az új modellre. A hatékonyság érdekében azonban ehhez megfelelő eszközök segítségére van szükség, amelyek lehetővé teszik az egész csapat számára, hogy egy dokumentumon vagy zavartalan videohívásokon dolgozzon. Bár a Google azt állítja, hogy a G Suite forradalmának kidolgozása 2019-ben kezdődött, a Google Workspace bevezetése mostanra tökéletesen egybeesik az új valósággal, és minden bizonnyal segít megszelídíteni.

Gyorsabb munkavégzés a dokumentumok esetében

Hogyan kezeli a Google Workspace ezeket a kihívásokat? Az alkalmazások és a lapok közötti váltás csökkentése érdekében a Google úgy döntött, hogy egységesíti termékei környezetét, mint például az e-mail, a csevegés, a hang- és videohívások, valamint a tartalomkezelés. A Dokumentumokban, Táblázatokban és Diákban talál egy linkelőnézetet, amely lehetővé teszi, hogy anélkül, hogy el kellene hagynia a dokumentumot, gyorsan megnézheti, mire utal a hivatkozás. A fent említett alkalmazásokban szereplő említések egy úgynevezett intelligens chip megjelenését váltják ki, amely részletes információkat jelenít meg, és cselekvéseket javasol (pl. egy személy felvétele a kapcsolattartókhoz vagy kapcsolatba lép velük).

A közeljövőben a Google Workspace lehetővé teszi dokumentumok létrehozását és a csevegési szobában való munkát. Ezért a közvetlen együttműködés (a szervezeten kívüli emberekkel is) gyorsabb és hatékonyabb lesz. Valamivel később a Google a „kép a képben” képességeinek bevezetését tervezi a Dokumentumokban, a Táblázatokban és a Diákban is.

A biztonság új szintje

A távmunkához még nagyobb figyelmet kell fordítani az adatok és információk biztonságára, amelyeken dolgozunk. Tehát a Google Workspace segítségével új biztonsági funkciók jelennek meg a platformon, például egy új osztályozás, naplózás, Gmail adatvédelmi tippek és a Meet felismerési funkciók, amelyek megakadályozzák a felhasználókat abban, hogy megzavarják az értekezleteket. 

Hogyan készüljünk fel a közelgő és a jelenlegi változásokra? Nem kell félni ettől az átállástól: a Google megerősítette, hogy a meglévő G Suite-licencekre vonatkozó jelenlegi megállapodások mindaddig érvényben maradnak, amíg az ügyfél át nem tér a Google Workspace-be. Október 16-án a vállalat e-mailt küld minden G Suite-domain felhasználónak és rendszergazdának, hogy elmagyarázza az átalakítást és továbbítsa a kapcsolatot a karbantartóknak. 
Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Ahogyan azt az első részben olvashattuk, idén nagyon sok elektromos autót várhatunk a piacra. Néhány modellt már bemutattunk az első részben. Ezek nem mások voltak, mint az új Mercedes, Audi, illetve Ford modellek. Ezeket tekintve jó évnek nézünk elébe, de ez még nem minden...
Manapság már nincs egy fotónak akkora értéke, mint jó pár évvel ezelőtt, hiszen ahogyan modernebbé válik világunk, egyre több alternatív megoldás születik arra, hogy megörökítsünk pillanatokat, élményeket és ezáltal úgymond kézzel fogható emlékeket csináljunk. Az egyik legnépszerűbb módja ennek a videó....
Mint azt az elmúlt évtizedekben láthattuk, az autók rengeteg fejlődésen és változáson mentek keresztül. Egyre több darab kerül az utakra, ezáltal a benzin, illetve a dízel végterméke is egyre nagyobb mennyiségben kerül a levegőbe, amivel lássuk be, nem teszünk túl jót sem magunknak, sem a bolygónknak, sem pedig a környezetünknek.
Nem vagy biztos abban, hogy milyen laptopot, mobiltelefont, vagy akár fejhallgatót vegyél idén? Szívesebben várnál arra, hogy egy új modell kerüljön a piacra, de félsz attól, hogy ha esetleg nem lesz jó sokat vártál a semmiért? Ezen tudunk segíteni! Elhoztuk azokat az eszközöket, amelyeket biztosan megéri megvenni 2021-ben is.