Főoldal > Hirek

Ebben a kis ismertetőben a spyware típusú vírusokat járjuk körbe. Hogyanszúrjuk ki őket? Miért veszélyesek és hogyan védekezzünk ellenük?
Az elmúlt időszak zavaros kínai-amerikai kapcsolata következményeként napvilágra bukkant a hír, hogy a Huawei saját fejlesztésű mobil operációs rendszert készít, melyet az Android kiváltására használnának. Ezt később cáfolták, most mégis itt van a HarmonyOS, amely pontosan ezt fogja tenni.
Néhány napja azzal szembesült az orosz titkosszolgálat, az FSZB, hogy hackereknek 7,5 terabájtnyi adatot sikerült ellopni egyik alvállalkozójuktól és ezt eljuttatták számos médiumhoz. Az FSZB Oroszország elsődleges biztonsági ügynöksége a KGB közvetlen utódja, hasonló az amerikai FBI-hoz vagy a brit MI5-hoz...
A Google becsukja azt a kiskaput, amely kiadja a böngészett oldalaknak a felhasználó Inkognitó státuszát. Legújabb blogbejegyzésében a tech óriás ígéretet tett arra, hogy a Chrome webböngészőjében megszünteti az Inkognitó privát böngészéskor eddig létező kiskaput, amely veszélyeztette a felhasználók magánéletének védelmét.
Támadók létrehoztak egy hamis Office 365 weboldalt, amely Chrome illetve Firefox frissítésnek álcázott jelszó-tolvaj trójai vírussal, úgynevezett TrickBot-tal szerez illetéktelen hozzáférést adatainkhoz.
Persze, a technológiában is vannak olyan területek, amelyek nem haladnak olyan gyorsan ahogy szeretnénk. A repülő autókat száz éve folyamatosan várjuk, és mindig 15 év múlva jön majd. De mégis, mik azok a fejlesztések, amelyeknek reális esélye van a mindennapjaink részévé válni belátható időn belül?
A Google sokadik nekifutását láthatjuk éppen kibontakozni a szociális média színterén. Ha még emlékszik rá valaki, az utolsó próbálkozásuk a Google+ volt. Ez ugyan nagy reményekkel és egészen ügyesen indult, a jól hangzó felhasználói számok csalókák voltak. A következő trónkövetelő a Google Shoelace szociális média alkalmazás...
A deepfake egy gépi tanulást felhasználó kép-, hang- és videóhamisításra használt technológia, amelyről egyre többet hallhatunk a számítástechnikát nyomon követő hírekben. Arról van szó, hogy az ezzel a technológiával fejlesztett alkalmazások mesterséges intelligenciát használva egyre profibb hamisítványokat tudnak készíteni...
Nem kell komplett okos otthont kiépíteni ahhoz, hogy egy okoshangszóró előnyeit ki tudjuk használni. De lássuk, mik is ezek, és mire tudjuk használni őket? A WiFi-csatlakozású okos hangszórók piaca az elmúlt években egyre bővült, csak a legnagyobb asszisztenseket említve: Alexa, Google Asszisztens, Siri, Cortana. Ezek már...
Globális kriptovaluta bevezetését jelentette be a Facebook atyja, Mark Zuckerberg amely a Libra nevet kapta. Az új pénznem részben hasonlít, részben pedig eltér az egyik legismertebb hasonló pénznemtől, a Bitcointól. A Libra elsődleges célja az lesz, hogy az emberek egymás között pénzt tudjanak küldeni gyorsan és egyszerűen.
A Mozilla mindig is igyekezett felhasználói biztonságát és magánszféráját szem előtt tartani a fejlesztései során. Ebben a szemléletben indítják útnak Firefox Lockwise néven új asztali, valamint android és iPhone mobilokra is ingyenesen telepíthető jelszókezelő alkalmazásukat.
Eljött az ideje az új generációs Xbox konzolnak, hogy utat törjön magának a piacon. A Microsoft az idei E3 expón mutatta be büszkén a Project Scarlett néven futó új konzoljukat, amely minden tekintetben bőven felül fogja múlni a korábbi változatokat.
Egy biztonsági résnek köszönhetően a WhatsApp hanghívásakor a hackerek kártékony programokat tudnak telepíteni a mobilokra, legyen szó Androidos, vagy IOS-es készülékről. A támadási lehetőségek némileg korlátozottak, de érdemes azonnal feltelepíteni a legfrissebb, javított változatot.
Képzeljünk csak el egy olyan technológiát, amely egy szimpla fotóból, mondjuk amilyen a Facebook profilfotónk képes egy egészen hihető videót készíteni. Nos, ezt nem is kell annyira képzelni, mivel a Samsung deepfake AI pontosan erre képes. A technológiájuk egyszerre csodálatos és félelmetes. Mi történik, ha rossz kezekbe kerül?
Nincs nagyobb név az internetes keresőszolgáltatások között, mint a Google. Mind tudjuk, hogy a mára gigászi nagyvállalattá fejlődött cég keresője puritán, egyszerű megjelenése ellenére többnyire hatékony és jól használható. Azonban vagy egy kevésbé ismert, környezettudatosabb alternatíva is a kereséseinkre: az Ecosia.

Kvetkez  Utols