Főoldal > Hirek

A Google Duplex asszisztens-et az idei Google expón mutatták be hivatalosan. Az új szolgáltatás egy olyan mesterséges intelligencia, amelynek lepasszolhatjuk ügyes-bajos telefonhívásainkat. Egyelõre fõleg idõpont foglalásokról van szó, tehát az éttermi, fogorvosi és hasonló jellegû foglalásainkat végeztethetjük el vele.
Hamarosan talán nekünk is fizetnünk kell azért a Facebookon, hogy bizonyos videókat vagy más tartalmakat megtekinthessünk. A közösségi oldal szerdán jelentette be a tesztüzem elindulását, aminek keretein belül az adminisztrátorok által kezelt csoportok igénybe vehetik a fizetõs szolgáltatást, ezzel különbözõ felhasználói szinteket létrehozva.
A tinédzserek 95 százaléka rendelkezik valamiféle okostelefonnal. Közülük 45% csaknem folyamatosan online, viszont a fiatalabb internet felhasználók nem csatlakoznak olyan nagy számban a Facebookhoz, mint ahogyan az idõsebbek teszik, mutatja egy tanulmány. Habár a Facebook dominálta a közösségi médiát az összes korcsoportban az elmúlt évtizedben...
Az idei Computex expón rántotta le a leplet legújabb dobásáról a fõleg laptopjairól ismert ASUS cég. Az újdonság pedig nem más, mint egy csúcsteljesítményû mobiltelefon, mely nemes egyszerûséggel ASUS ROG Phone névre kereszteltetett. A készülékbe nagy kanállal mérték a hardvereket, az ára sem lesz alacsony.
A Steam online játékáruházban akarták volna elérhetõvé tenni az 'iskolai lövöldözõs szimulátor' játékot, az Active Shooter-t. Még a megjelenés elõtt kikerült a kínálatból, a rengeteg felháborodott és a játékot ízléstelennek tartó ember együttes fellépése okán.
Május 22-én hivatalosan is elkezd dübörögni a YouTube Music szolgáltatás, amely nem más, mint a Google saját zenét streamere. Körülbelül hasonló lesz mint a már jól ismert Spotify, vagy az Apple Music. Magyarországra feltehetõen késõbb érkezik majd csak meg, elsõsorban az Amerikai Egyesült Államok a célközönségük, de persze ami késik, nem múlik.
Az okostelefonok már az autós navigáció terén is - gondolunk itt az Android autó apk-ra - megkönnyítik az életünket. A modern világunk svájci bicskájaként alkalmazhatók az okosmobilok mindenféle feladatra. Fényképeznek, lejátszanak filmet és zenét, játékokat futtatnak, idegen nyelvekrõl fordítanak és még sokáig sorolhatnánk a szinte véget nem érõ
Azok akik lefrissítették iPhone-jukat az újabb iOS 11.3-as rendszerre, egy újabb iPhone hibának köszönhetõen hamarosan kifejezetten kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak meg majd a mobiljaikon. Az iPhone 7 és iPhone 7 Plus mikrofonjainak ugyanis a frissítés után komoly gondjaik akadnak, ezáltal lehetetlenné téve a telefonos kommunikációt.
Elsõ publikált bevételi riportjával igencsak nagy büszkeségre tehetett szert a Spotify webes zenehallgató alkalmazás, amelybõl a bevétel mellett sok más érdekes adat is kiderült. Elõször is, hogy 170 millió havi felhasználóval rendelkezik, valamint 75 millió elõfizetõvel. Ez 4 millióval több mint a tavalyi utolsó negyedévi kimutatások ábrázolták.
Hamarosan minden Snapchat felhasználója szembesülni fog az újdonsággal, miszerint meghívhatja barátait és ismerõseit az alkalmazásban egy kis kiterjesztett valóságos mókára és játékra. Az új funkciót Snappables-nek nevezték el az alkotói. A Snappables a Lenses kiterjesztéseként lesz majd használható, így az eddigi filterek mellett most már a...
Különleges kiegészítõt készítettek el a svájciak a drónreptetéshez. A szokásos két kézre markolható masszív irányítópanel helyett egy testre ölthetõ exoskeletont készítettek el, amelyben mozogva irányítható a drón repülése. Ezt megfejelve egy kamerával a drónon és egy headsettel a pilótán, szinte tökéletes a repülés illúziója
Az Apple App Store-ban eddig folyamatosan csak bõvült a kínálat, ami elsõre jónak hangzik, de jobban utánagondolva már nem is annyira. Az alkalmazások sokasága között ugyanis egyre több olyan volt, ami már régóta nem frissült és igazából érdeklõdést sem kapott. Azok az alkalmazások, amelyek kiöregedtek, kompatibilitási problémákkal rendelkeztek...
A nyelvek közti határt törheti át a Pilot nevû eszköz, amely valós idõben fordít el és vissza. Így két, egymás nyelvén nem értõ ember könnyedén kommunikálhat mindössze egy okostelefon és a Pilot fülbe helyezhetõ apró készüléke által. Vajon mennyire értékelõdnek le ezáltal a nyelvvizsgák és mennyivel magabiztosabban utaznak külföldre a turisták?
A Huawei legújabb okostelefonja szinte teljes sötétségben is remek képeket képes fotózni, állványzat, vagy bármilyen vakuzás nélkül. A p20 hosszú záridõs kamerája akár 6 másodperces záridõvel is képes képet készíteni, hogy a kevés fénybõl eleget gyûjtsön a képhez. Ha ez még nem lenne elég érdekes, ezután mesterséges intelligenciáját használja fel..
Igazán nagyot robbant a Fortnite Battle Royal játék a számítógépes és konzolos piacon egyaránt. Az újonnan kiadott mobilos verzió tovább növelte a méltán népszerûvé vált akciójáték hamar szerzett hírnevét. Ha te is készen állsz arra, hogy egyedül, vagy barátaiddal együtt belevessétek magatokat a tömény izgalomba, nézd meg milyen gépre van hozzá...

Els  Elz  Kvetkez  Utols

!