Főoldal > Hirek

A Tesla vezetője, Elon Musk megállíthatatlanul ontja az újdonságokat és korszakalkotó technológiákat. Legújabb bejelentése szerint megkezdődtek az emberi agyhoz kapcsolható számítógépek fejlesztései
Az önvezető autók a tömegközlekedésre szabva is megállják a helyüket. Japánban a Softbank cég nagy erőkkel azon van, hogy az önvezető buszok minél hamarabb forgalomba állhassanak.
A nemrég megrendezett genfi autóexpón mutatta be a Porsche legújabb elektromos autó koncepcióját, a Mission E-t. Az áramvonalas, rendkívül megkapó külső meggyőző belsőt is kapott.
A benchmarking egy furán hangzó kifejezés, amely sokat segíthet akkor, ha új mobiltelefont, vagy tabletet akarunk vásárolni. De mire is jó pontosan az AnTuTu android benchmarking applikáció? Az AnTuTu egy remek...
Az LSD-vel nem csak a mentális betegséget lehet kezelni, a pszichedelikus drog az agyat is képes meggyógyítani. Ezt állítják a legújabb kutatások, amelyek átütő eredményeit nem lehet tovább elhallgattatni.
Habár az IBM legújabb átütő erejű sikere még messze van attól, hogy a hétköznapokban is felhasználható legyen, mégis nagy horderejű a hír, hogy egy Holmium atommal is képesek 0 vagy 1-es értéket felvenni.
Az egyik legtöbbet használt levelezőrendszer, a Google Gmail-je végre megnövelte a levelekhez csatolható fájlok maximális méretét. Így ezentúl dupla akkora mellékleteket is küldhetünk levelezőtársainknak.
A Facebook mesterséges intelligenciájának legújabb funkciója, hogy azonosítja azokat a felhasználókat, akiknél öngyilkosság veszélyét ítéli meg. Egy ilyen illető sok jelet küldhet a bejegyzéseiben, amit esetleg nem vesznek elég komolyan ismerősei...
Egy apró adatvédelmi hiba egy fontos kódsorban végzetes következményekkel járhat. Ez okozta a Cloudbleed nevű program adatszivárgását is nemrégiben, melynek következtében a bizalmas információk helytelenül lettek kezelve.
Egy speciális kutatócsoport kifejlesztett egy olyan arcfelismerő rendszert, amely lehetővé teszi az egyes vadonban élő makik nagy pontossággal történő arcfelismerését. Mire lehet ezt a rendszert felhasználni?
A kifejezetten okosszemüvegekkel foglalkozó eSight vállalat nemrég rántotta le a leglet legújabb termékéről, az eSight 3-ról, amely egy olyan látásjavító eszköz, amellyel a gyengénlátók újra tökéletes látást nyerhetnek.
A napokban látott napvilágot az a felfedezés, amely több iTunes-ból beszerezhető alkalmazásról is megmutatta, bizony komoly sebezhetőségeket rejtenek magukban, amennyiben Wifi-s kapcsolattal használják őket.
Egy új kampányba kezdett a Google a H&M-mel karöltve, mellyel a szeméylre szabott ruhák mellett az adatokat és azoknak intelligens, korszerű összegyűjtését is népszerűbbé és divatosabbát teszik.
Drasztikusan csökkent az utóbbi két évtizedben az izlandi fiatalok dohányzási, alkohol és drogfogyasztási rátája. Ezen mutatóik mindig is Európa legjobbjai közé helyezték őket, legújabb kimutatásaik alapján viszont mindenkit leköröztek ebben a témában.
A Facebook néhány tippel próbál útmutatást adni a nála hirdető cégeknek. Mivel elég sok adat áll rendelkezésre náluk a felhasználóik viselkedéséről így érdemi elemzéseket végezhetnek amikkel hatkényabbá tehetők a hirdetések is. Miért jó célpontok ők?

Első  Előző  Következő  Utolsó