Főoldal > Hirek > 2021 legjobban várt elektromos autói (I. rész)

t: 383

2021 legjobban várt elektromos autói (I. rész)Mint azt az elmúlt évtizedekben láthattuk, az autók rengeteg fejlődésen és változáson mentek keresztül. Egyre több darab kerül az utakra, ezáltal a károsanyag kibocsátás is egyre nagyobb lett. Lássuk be, ezzel nem teszünk túl jót sem magunknak, sem pedig a bolygónknak.

Az új benzin- és dízelautók vásárlásának lehetősége valószínűleg 2025-től megszűnik Norvégiában. Ezt várhatóan 2030-ra több ország is követni fogja, hiszen ez az egyik legerőteljesebb módja annak, hogy minél tovább életben tudjuk tartani a bolygót, amin élünk. Maga a jármű vásárlás nem lesz megtiltva, amennyiben hibrid, vagy teljesen elektromos autóról van szó.

Az elektromos autók világa

Manapság egyre több hibrid, vagy elektromos autót láthatunk az utakon. Egyre több töltőállomással találkozhatunk parkolókban, akár plázába, akár élelmiszer boltba megyünk. Az elmúlt pár évben egyre elterjedtebbek ezek a járművek. Az egész hibrid autók fogalmát ténylegesen a 2000-es évek elején elterjedt Toyota Prius adta meg az embereknek, de bármennyire is meglepő lehet, nem ezek voltak az első hibrid autók, hanem az 1997-es években bemutatkozó testvéreik.

2021 év legjobban várt elektromos autói

2021-ben számos új autóval találkozhatunk majd. A hibrid autók elterjedésének és sikerének köszönhetően egyre több autómárka mutatkozik meg, mint e-autó gyártók. Az Auditól kezdve a BMW-n keresztül találkozhatunk majd többek között Forddal, Skodával, a híres és népszerű Tesla új modelljeivel és még számos más autómárka is meg fogja idén csillogtatni legújabb csodáit. Nézzük is hát milyen hibrid vagy elektromos autó modellekkel fogunk idén találkozni!

A német autós hatalom

Listánkat egyből a németekkel kezdjük. A népszerű Audi és Mercedes is tartogat számunkra pár új autómodellt idén. A Mercedes szám szerint 3 új modellt tervez piacra vinni. Ebből az egyik egy kisbusz, míg a másik kettő egy-egy átlagos és hétköznapi darab lesz, míg az Audi 1 újdonságot fog bemutatni: a már jól ismert e-tron családot fogja erősíteni, mint sportkupé.

Audi e-tron GT. Az Audi első, teljesen elektromos sportkupéja. A gázpedál megnyomására összesen 582 lóerő szabadul el, melynek eredménye az, hogy a jármű 0-ról 100-ra mindössze 3,5 másodperc alatt fog felgyorsulni. A 95 kWh-s akkumulátorának elektromos hatótávja a WLTP szabvánnyal elérheti a 488 km-t is. Végsebessége várhatóan 240 km/h lesz, töltési ideje 0-ról 100 %-ra nagyjából 9 és fél óra lehet, melyet a 11 kW-os töltési erő kísér majd.

Az új Mercedes-ek

Mercedes-Benz EQV. Az EQV volt az egyik első elektromos kisbusz, ami már 2020-ban bemutatásra került, viszont csak idén lesz megvásárolható. Külsőre úgy néz ki, mint egy átlagos kisbusz, de a belső ennél jóval többet takar. Különböző üléskonfigurációkkal rendelkezik annak érdekében, hogy az utasoknak minél kényelmesebb legyen az út. Akkumulátora 100 kWh-os, hatótávolsága pedig eléri a 342 km-t. 10% és 80% közötti töltése mindössze 45 percet vesz majd igénybe.

Mercedes-Benz EQS. A 2021-es év vége felé várható EQS minden bizonnyal az elektromos autók között is az S-osztályba fog tartozni. Nagy, fényűző és tele van újabbnál újabb technológiával. Kinézetre olyan, mint a jövő limuzinja.

Mercedes-Benz EQA. A járvány miatt sajnos ez a modell késett, de minden bizonnyal idén már látni fogjuk. Egy olyan elektromos crossover, amelynek alapja a már meglévő második generációs Mercedes GLA lesz, egy kétmotoros konfigurációval. A Mercedes szerint hatótávolsága közel 400 km lesz, illetve 0-ról 100 km/h-ra nagyjából 5 másodperc alatt fog gyorsulni. Vélemények szerint az EQA lesz az a modell, amit a Mercedes tömegszámban fog gyártani, és talán ez fogja megadni a löketet a vállalatnak a folyamatos villanyosításra.

Az új Ford modellek

A németek mellett az amerikai autók is nagy népszerűségnek örvendenek. Természetesen vannak olyan márkák, akik eleve elektromos úton indultak el, illetve olyanok is vannak, akik menet közben beiktatták a hibrid és elektromos modelleket is. Utóbbi például az itthon is népszerű Ford. Számos modell jelent meg hibrid verzióban is, köztük az újabb Kuga modellek, a Puma modellek, és az EcoSport modellek is.

A Ford már 2019 végén bejelentette egy új, váratlan húzását, ami nem más, mint a Ford Mustang Mach-E. Bár sokak számára értelmetlen lehet az, hogy a közkedvelt Mustang modelleknek miért lett egy elektromos családtagja. Ha jobban belegondolunk, nem is olyan nagy gond az, hogy egy ekkora márkanév odafigyel arra is, hogy környezetbaráttá váljon.

A Mach-E a Ford első teljesen elektromos modellje. Az átlagos Mustangokkal szemben ez egy terepjárónak készült. Stílusában találkozhatunk a híres „póni” vonásokkal, illetve a GT modell 459 lóerős teljesítményét sem érdemes figyelmen kívül hagyni. Az akkumulátor opciói 75 kWh és 99 kWh, utóbbi közel 600 km-es hatótávolságot ígér. A belső tere a Ford új információs és szórakoztató rendszerét mutatja be, melynek központjában egy hatalmas érintőképernyő áll, hasonlóan a Tesla-hoz.

Az autóhoz rendelhető B&O hangrendszer hangszórói szinte teljesen beleolvadnak a műszerfalba. Képzeljék csak el, ahogyan egy gyönyörű szép tájon áthaladva csak bekapcsolják a képernyőn a Spotify-t, és a B&O hangrendszerrel minőségi hangzással hallgatják kedvenc zenéiket. Amennyiben kicsik is utaznak velünk, egyszerűen bekapcsolhatunk nekik egy mesét a Netflix-ről, hogy ők se maradjanak ki a mulatságból. Kétségkívül remek élményt nyújthat majd.

Végezetül

Bár már most rengeteg fantasztikus, meglehetősen környezetbarát új autóval ismerkedhettünk meg, de ez még nem minden. Jövőhéten eme cikkünknek folytatása következik, melyben még több fantasztikus autóval ismerkedhetünk meg. A második rész már elérhető, melyet ide kattintva olvashatnak el.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Nem vagy biztos abban, hogy milyen laptopot, mobiltelefont, vagy akár fejhallgatót vegyél idén? Szívesebben várnál arra, hogy egy új modell kerüljön a piacra, de félsz attól, hogy ha esetleg nem lesz jó sokat vártál a semmiért? Ezen tudunk segíteni! Elhoztuk azokat az eszközöket, amelyeket biztosan megéri megvenni 2021-ben is.
Bizonyára már elég sok emberrel megtörtént az a szomorú eset, hogy bármelyik online platformon szereplő fiókját valaki feltörte. Ez elég kellemetlen helyzeteket is hagyhat maga mögött, ugyanis ki tudja az illető, aki feltörte fiókunkat, nem-e lopott adatokat, nem-e változtatta meg a jelszót, amivel számunkra elérhetetlenné téve a felhasználói...
Bár az okosórák koncepciójának közel 70 éves történetük van, mégis az elmúlt pár évben törték át a nagy határt. A mai világban alig akad olyan ember, aki ne ismerné ezeket a kütyüket. Rengeteg ember rendelkezik saját okosórával, mégis mindegyik különbözik egymástól. Hogy miért?...
Bár 2020 nem úgy alakult, ahogyan az újévi fogadalmaink szerint terveztünk, mégis elmondhatjuk, hogy a technológián belül sikerült idén is megszavazni a kedvenceket és a legnagyobb csalódásokat is. Mint minden évben, 2020-ban is jeleskedtek a tech dolgokon belül az új megjelenések, melyek okoztak nagy örömöket és meglepetéseket is.