Főoldal > Hirek > 2020 legjobb okosórái

t: 205

2020 legjobb okosóráiBár az okosórák koncepciójának közel 70 éves történetük van, mégis az elmúlt pár évben törték át a nagy határt. A mai világban alig akad olyan ember, aki ne ismerné ezeket a kütyüket. Rengeteg ember rendelkezik saját okosórával, mégis mindegyik különbözik egymástól. Hogy miért? Típustól függetlenül is többféle módon lehet személyre szabni ezeket, így bár a készülék lehet ugyanaz, megjelenése eltérhet a többitől. A piacon rengetegféle óra közül tudunk válogatni, de mégis honnan tudhatjuk melyikkel járnánk a legjobban?

Apple Watch 6

Az Apple a legelső okosóráját 2014-ben mutatta be az akkor megjelenő iPhone 6-os szériával együtt. Fogadtatása eléggé vegyes volt, mégis 2020-ban 2 Apple Watch is felkerült a legjobbak listájára. Évről-évre jobbá fejlesztve ezeket az órákat, remek termékeket forgalmazva, a világon az egyik legkedveltebb típusok lettek. Ezek az eszközök azoknak lehet hasznos és praktikus, akik iPhone készülékkel rendelkeznek, hiszen az órákat csak Apple mobilokhoz lehet csatlakoztatni.

Bár az Apple Watch 6 nem egy túl nagy előrelépés az 5 után, mégis rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek miatt jobbnak lett ítélve. Melyek ezek? Az egyik leghasznosabb az új vér oxigénmérője, mely alaposabban vizsgálja és követi egészségünket. Emellett egy világosabb kijelzőt is kapott, mely mindig be van kapcsolva. Minimálisan gyorsabb is lett a 2019-es darabokhoz képest, és természetesen találkozhatunk új óralapokkal is. A watcOS folyamatos fejlődésének segítségével pontosabb méréseket tud elvégezni az óra, akár alvásfigyelésről, vagy edzés mérésről van szó. Ára 399 dollárnál kezdődik, ami nagyjából 120.000 forint.

Apple Watch SE okosóra

Maradva a márka mellett, 2020 szintén egyik legjobbjának választott Apple Watch SE sem maradhat ki a legjobb okosórák listájából. Amennyiben a 6-os verzió a 120.000 forintos árral túl sok lenne valakinek, az SE (Special Edition) a remek választás. Dizájnban és szoftverben nem különbözőek, mégis akadnak említésre méltó különbségek. Az SE példányban nem érhető el EKG és vér oxigénmérő sem.

Az SE okosóra nem rendelkezik ezek mellett folyamatosan bekapcsolt képernyővel, illetve processzora sem gyorsabb a 6-nál, de ez nem feltűnő. Ezektől eltekintve az alap megfigyelő funkciók benne vannak az SE órában is, így amennyiben el tudjuk engedni ezeket, nagyon jó kis okosórát kaphatunk a személyében. Ára 279 dollárnál kezdődik, melynek magyar megfelelője nagyjából 80.000 forint.

Samsung Galaxy Watch 3 okosóra

Bár a Samsung okosórái kifejezetten Samsung telefonok mellé lettek tervezve, ettől függetlenül bármely más Androidos, illetve iOS-es mobiltelefonokhoz is csatlakoztatható. A Galaxy Watch órákat sokan úgy emlegetik, mint egy jól összerakott, dizájnos mini számítógépet. Miért is lehet ez?

Az alap aktivitásmérő funkciók mellett ezen az órán is tudunk hívásokat intézni, illetve értesítéseket megtekinteni. Ezek mellett pedig szinkronizálja a Spotify-os zenéinket is, így telefon nélkül is tudunk zenét hallgatni. Ára 429,99 dollárnál kezdődik, ami nagyjából 130.000 forint. Nem túl olcsó, de az Apple termékek mellett az egyik legjobb.

Garmin Forerunner 745 okosóra

Bár a Garmin 2020-as modellje nem vonzza annyira a figyelmet, mint a Samsung, vagy az Apple okosórái, mégis lenyűgöző és szolid óráról van szó. Ez nem csak a Forerunner 745-ös órára vonatkozik, hanem maga a márka összes termékére. Ez az óra inkább a komolyabb sportolóknak ajánlott, illetve azoknak, akik szeretnének komolyabban elkezdeni sportolni.

Szintén minden aktivitásmérő megtalálható, mégis úgy lett megtervezve, hogy mindent pontosan mutasson, ezzel segítve a sportolót. A Spotify ezen az órán is támogatott, illetve telefon nélkül is láthatod a térképen, hogy merre tartottál éppen a futás alatt. Ez az óra drágább, mint az eddigiek. A maga 499,99 dollárjával szinte eléri a 150.000 forintot.

Végezetül

Mint láthattuk, okosórák terén ezek voltak a 2020-as év legjobbjai, de 2021-ben is helyt fognak állni, efelől kétségeink nincsenek. Év elején számíthatunk egy új megjelenésű Samsung okosórára, illetve a tervek szerint Szeptember környékén találkozhatunk majd először az Apple Watch 7-tel is. Mint az látható, egy okosóra nem túl olcsó, de ha igazán ki tudjuk azt használni, akkor minden pénzt megér. Vajon 2021-ben találkozni fogunk ezeknél jobb okosórákkal is?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Bár 2020 nem úgy alakult, ahogyan az újévi fogadalmaink szerint terveztünk, mégis elmondhatjuk, hogy a technológián belül sikerült idén is megszavazni a kedvenceket és a legnagyobb csalódásokat is. Mint minden évben, 2020-ban is jeleskedtek a tech dolgokon belül az új megjelenések, melyek okoztak nagy örömöket és meglepetéseket is.
Biztos vagyok abban, hogy a Facebook által fejlesztett Messengert senkinek nem kell bemutatni. Maga a közösségi platform 2011 óta van jelen mindennapjainkban, folyamatosan bontakozik ki és mutat új dolgokat Nekünk. Bár sokan használjuk minden nap, adataink sosem voltak teljes mértékben biztonságban a fejlesztők elől...
Biztosan nem fog senkit meglepni, ha azt mondom, hogy rengetegszer gondolkoztam el azon, vajon hogyan tudok legálisan videót, vagy zenét letölteni a YouTube-ról. Mindenkiben ott lakozhat a kérdés, hogy erre van-e egyáltalán alternatív megoldás, vagy sem. Azt kell hogy mondjam, hosszú évek után itt van legális opció.
Idén karácsonyra nincsen még ajándék ötletünk, de biztosan szerepelne köztük technológiai termék? Itt egy nagy csokor műszaki kütyükből és játékokból, melyeket gyermekeknek, tinédzsereknek és felnőtteknek is vehetünk idén karácsonyra. Íme a lista 2020 legjobban menő termékeiről.