Főoldal > Hirek > Karácsonyi kütyükatalógus 2020

t: 345

Karácsonyi kütyükatalógus 2020Idén karácsonyra nincsen még ajándék ötletünk, de biztosan szerepelne köztük technológiai termék? Itt egy nagy csokor műszaki kütyükből és játékokból, melyeket gyermekeknek, tinédzsereknek és felnőtteknek is vehetünk idén karácsonyra. Íme a lista 2020 legjobban menő termékeiről.

Billentyűzetbe épített számítógép? A Raspberry Pi 400-as

2020-ban ezzel az ajándékkal ízelítőt adhatunk az 1982-es évekből. A Raspberry Pi 400 egy az Egyesült Királyságban készült billentyűzet, melybe egy számítógép van építve. Ez az egyik legújabb oktatási eszközeik közé tartozik és talán ez az egyik legdinamikusabb darab is közülük. Hordozhatósága miatt bármikor készen áll arra, hogy bármilyen kijelzőhöz csatlakoztatva legyen. Kapható önállóan és készletként is. A Raspberry Pi 400 ára nagyjából 37.000 forint. Ha érdekel ez a billentyűzet, akkor a feljebb található linken olvashatsz többet róla.

Drón megfizethető áron? DJI Mini 2

Sok gyermek és felnőttek is szeretnének drónt maguknak, hiszen rengeteg funkciója lehet és valljuk be, elég menők is. Családunkban is akad olyan személy, akiről tudjuk, hogy egy drónra vágyik hosszabb ideje, de érthetően nem mindenki szeretne szívesen 400.000 forintért drónokat vásárolni? A DJI Mini 2 az átlag drónokhoz képest elérhető áron kínálja magát. De mit tud?

Maga a drón egy 249 grammos testtel rendelkezik, melyet összecsukva akár egy kabát zsebébe is bele tudunk tenni, viszont ezek mellett a belsejében korántsem alacsony minőségű dolgok kaptak helyet. Sebessége akár elérheti a 60 km/h sebességet is.

A drón egy 4K-s kamerával rendelkezik, ami egy három tengelyes stabilizátorra van erősítve, amellyel akár mozifilmes felvételeket is lehet rögzíteni. Az akkumulátor nagyjából fél órás repülést biztosít, ami elég ahhoz, hogy lenyűgözzön bennünket, de mégse unjuk meg. A Fly More csomag megvásárlásával meghosszabbítható a használat ideje. A drón mellé két további elemet, illetve számos hasznos kiegészítőt tartalmazó csomagot kapunk. Ára nagyjából 167.000 Forint.

Rubik’s Connected, az alkalmazáshoz kötött Rubik kocka

Nem volt kérdéses, hogy a híres Rubik kocka kap-e valaha valamilyen csúcstechnológiás fejlesztést, inkább az volt a nagy kérdés, hogy mikor. Ez a kocka érzékelőkkel lett ellátva, amelyek Bluetooth kapcsolattal csatlakoznak egy alkalmazáshoz, melyben mérik a rekordunkat, illetve megtanítanak arra, hogy minél hamarabb ki tudjuk rakni. Az applikáció és az érzékelők segítségével online lehet versenyezni egymással és csatlakozhatunk is a közösséghez. Ez a kreatív és lenyűgöző játék 20.000 forintba kerül. Ha esetleg számítógépünkön is szeretnénk kipróbálni a Rubik kockát, azt is megtehetjük a 3D Virtual Cube programmal.

Elektromos roller gyerekeknek? MICRO Sparrow XL

Ez az elektromos roller kifejezetten 12 éven felüli gyerekek számára lett kifejlesztve. Hatótávolsága 5 mérföldes és a maximális sebessége 11 km/h. Súlya 5.5 kg, így ha arra kerül sor, hogy kézben kell cipelni, akkor sem fog megszakadni tőle senki.

Manapság már megszokott látvány lehet az elektromos rollerek, gördeszkák és kerékpárok látványa, így nem nagy újdonság, hogy gyermekeknek is készült verziója. Fontos viszont, hogy csak abban az esetben vegyünk gyerekünknek ilyet, hogyha az tudja kezelni balesetmentesen. Ára nem túl barátságos, 220.000 forintba kerül, így megfontolandó, hogy megéri-e.

Mario Kart Live: Home Circuit

Nintendosok figyelem! Megérkezett a Nintendos kalandokat új szintre emelő kiegészítője. Változtasd otthonod Mario-s versenypályává. A fejlett AR technikának segítségével felépíthetjük a terepet és élvezhetjük a határtalan szórakozás élményeit. Csupán annyit kell megtennünk, hogy a csomagban levő négy kaput felálltjuk a szobában négy különböző helyen, majd autóinkat átvezetjük alattuk. Ezzel a lépéssel fog felépülni virtuális versenypályánk, mely a szobánkból épült fel.

Az autók úgy lettek tervezve, hogy minél több akadályon átjussanak, illetve különböző felületeken is helyt álljanak. Legyen az laminált padló, csempe, szőnyeg vagy más, a kocsik megbirkóznak velük. A kiegészítő nagyjából 40.000 forint, de a játék maga ingyenesen letölthető hozzá a Nintendo eShop-ban. Ha esetleg telefonunkon szeretnénk átélni a Mario élményt, erre is lehetőségünk van a Super Mario Runnal.

Aktivitásmérő gyermekeknek, extrákkal

Mind tudjuk, hogy a Garmin okosórák elterjedt és jó minőségű eszközök, de újdonságnak tűnhet számunkra az, hogy kifejezetten kicsik számára is gyártottak aktivitás mérő órákat. A gyerkőcök nyomon követhetik lépéseiket, alvási adataikat és extraként jutalmakat gyűjthetnek.

Minden 60 perces tevékenységük után szórakoztató játékokban vehetnek részt az órához tartozó alkalmazásban, ezzel motiválva őket a mozgásra. Ez akár a szülőknek is hasznos lehet, ugyanis tudják nézni gyermekeik egészségi adatait is, mint például vérnyomásukat, pulzusukat és másokat. Ára 30.000 forint körül mozog. Valamint mozgás közben ne feledkezzünk meg gyermekünk megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről se, hiszen ez nagyon fontos. Ahhoz, hogy ezt könnyedén nyomon követhessük, érdemes lehet használni egy erre kitalált alkalmazást, például a Szentkirályi Vízmértéket.

Végezetül

Mint azt a cikkben is olvashattuk, remek karácsonyi ötletekkel gazdagodhattunk. Az idei Karácsony sajnos nem a megszokottak szerint fog alakulni, de ajándékainkkal biztosan mosolyt csalhatunk majd szeretteink arcára.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Még mindig a régi monitorral kell dolgozunk és érezhetően rosszabb, mint évekkel ezelőtt? Itt az ideje lecserélni! Biztosan sokan tapasztalják azt, hogy az irodában vagy otthon évek óta ugyanazt a pici és rossz minőségű képernyőt nézik nap, mint nap, pedig régi eszközünk lecserélése sok téren megkönnyíthetné és kényelmesebbé tehetné munkánkat.
A héten két újdonsággal jelentkezett a YouTube és mindkettő reklámokkal kapcsolatos. Az egyik változás a reklámok tartalmában, a másik a reklámokból való bevétel elosztásában fog lesz. A YouTube a nézők szokásait figyelve arra jutott, hogy sokan vannak akik a platformot zenék, podcastok, virtuális koncertek vagy hasonló hang alapú tartalmak...
Napjainkban már-már megszokott, hogy a csapból is a Covid folyik, de találkozhatunk hasznos dolgokkal is ezzel kapcsolatban. Ilyenek például az új Google Maps funkciók, melyek között vannak kifejezetten remek újítások.
November 11.-én szerdán egy régóta várható bejelentést tett közzé a Google: 2021 Június 01.-től megszűnik az ingyenes végtelen tárhely. A Google Fotók tárhelye eddig túl szép volt ahhoz, hogy igaz lehessen, és úgy tűnik most el is érkezett a vége...