Főoldal > Hirek > Megszűnik az ingyenes Google Fotók tárhely

t: 2218

Megszűnik az ingyenes Google Fotók tárhelyNovember 11.-én szerdán egy régóta várható bejelentést tett közzé a Google: 2021 Június 01.-től megszűnik az ingyenes végtelen tárhely. A Google Fotók tárhelye eddig túl szép volt ahhoz, hogy igaz lehessen, és úgy tűnik most el is érkezett a vége.

Az eddigi rendszer alapján egy ingyenes fiókkal rendelkező felhasználó 15 GB tárhelyet kapott. Ebbe nem számított bele a Google Fotók - már amennyiben nem az eredeti minőségben, hanem automatikusan tömörítve töltötted fel a fájlokat. Ez hamarosan megváltozik.

Hogyan fog megváltozni a Google fotótár?

A jövőben a Google fiók összes adata (Fotók, Drive, Gmail, stb.) együttesen nem haladhatja meg a 15 GB-os limitet. Amennyiben ennél több adatot akar tárolni a felhasználó, a Google automatikusan elkezdi törölni a fájlokat. Megijedni azonban nem kell, vannak alternatívák.

A Google célja ezzel, hogy a felhasználók a fizetős opciót, a Google One-t válasszák. Ez havi 690 ft-ba, vagy évente 6900 ft-be kerül, és 100 GB tárhelyet biztosít, ami valljuk be, nem rossz ajánlat. Természetesen vannak még nagyobb, cserébe drágább opciók is. Kivételt azonban csak az élvez a fizetés alól akinek Google Pixel telefonja van.

Képek tárolására milyen alternatívák vannak?

Képek-videók vagy bármilyen fontos adat tárolására azoknak is van remény, akik semennyit nem szeretnének fizetni. Először is, 15 GB nem olyan kevés, ha csak a fontos dolgokat tartja meg az ember. Ebben segítséget nyújt a Google, ezen a linken elérhető egy tárhelykezelő, ami segít rendet rakni az adataid között. Itt pedig egy becslést kap a felhasználó, hogy kb. meddig tart ki a jelenlegi tárhelye.

A második ingyenes alternatíva pedig, hogy nem a Google szerverein tárolod az adataid, hanem más, szintén ingyenes platformokon. Természetesen ezek sem végtelen tárhelyek, de azért a platformok mindegyike több GB-ot ingyen ad, utána szintén fizetős verzió léphet életbe igény esetén.

Ingyenes felhő tárhely ajánlatok

Androidra:
MEGA
100GB
Box

PC-re:
OneDrive
Yandex Disk
DropboxHozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Virgin Hyperloop hatalmas fordulatot vett a fejlesztésben. Mi is ez a Virgin Hyperloop? A hyperloop a vasúti tömegközlekedés egy futurisztikus elképzelése, melyben utasszállító kapszulák egy légritkított csőben haladnak, amiket egy lineáris motor hajt meg. Rengeteg cég kísérletezik ezzel a technikával, de a Virgin vállalat volt az első, aki...
Az internet elterjedésével a világ számos pozitív, előremutató dolgot kapott, amit kamatoztatni tud, de sajnos ahogyan mindennek, ennek is van árnyoldala. Mi is a Cyberbullying? A cyberbullying (internetes zaklatás) a modern kor legjellemzőbb kiközösítési, fenyegetési formája, ami durvább csúfolódásból, kárörvendésből, rosszabb esetben nem...
A Voyager 2 űrszonda 43 évvel ezelőtt, 1977 Augusztusában hagyta el a földet kutatási célokkal. Azóta folyamatos kapcsolatban áll a NASA földi irányító központjával, azonban idén márciusban ezt megszakították. Az ügynökség azért hagyta egyedül az űrszondát, hogy a Voyager 2 több mint 70 éve kifejlesztett kommunikációs berendezését, a Deep Space...
A Raspberry Pi Alapítvány idén debütált első asztali számítógépükkel, a Raspberry Pi 400-assal. Az eszköz integrált billentyűzettel, 64 bites processzorral, 4GB memóriával, valamint £100 (kb. 40.000 Ft) alatti árral büszkélkedhet. Elsőre kicsit olyan, mintha egyenesen az 1980-as évekből szökött volna, de a látszat csal...