Főoldal > Hirek > 2020 legjobb monitorjai otthoni és irodai munkavégzéshez

t: 367

2020 legjobb monitorjai otthoni és irodai munkavégzéshezMég mindig a régi monitorral kell dolgozunk és érezhetően rosszabb, mint évekkel ezelőtt? Itt az ideje lecserélni! Biztosan sokan tapasztalják azt, hogy az irodában vagy otthon évek óta ugyanazt a pici és rossz minőségű képernyőt nézik nap, mint nap, pedig régi eszközünk lecserélése sok téren megkönnyíthetné és kényelmesebbé tehetné munkavégzésünket.

Megéri monitort cserélni?

A válasz: igen! Megéri. Sokkal könnyebb és jobb egy új monitorral dolgozni. Akár irodában, akár otthon dolgozunk hatalmas megkönnyebbülés, ha régi és már elavult eszközünket egy újra cserélhetjük. Ha még esetleg nem akarunk váltani, ideiglenes megoldást jelenthet, ha megpróbálunk illesztőprogram frissítést keresni videókártyánkhoz például a Driver Geniussal, vagy a Snappy Driver Installerrel, ami ritka esetben javíthat kicsit az élményen. Viszont az megkérdőjelezhetetlen, hogy egy új monitor nem csak nagyobb képernyőt és sokkal jobb felbontást kínál nekünk, bár ez kétségtelenül nagyot dob a munkavégzésben, hanem jobb minőséget, pontosabb színeket és jobb kontrasztot is jelent. Érdemes elgondolkodni egy újításon, hiszen hosszútávon saját szemünket is megkímélhetjük ezzel. Itt van néhány monitor, melyekre 2020-ban megéri váltani!

Dell UltraSharp U2720Q monitor

Ez a monitor az egyik kedvenc irodai kijelző. Maga a kijelző egy IPS panel. Mérete 27 inch, melynek felbontása 3840x2160 pixel. Található rajta HDMI és DisplayPort bemenet, illetve 3 USB és 2 USB-C port is. A képfrissítési frekvenciája 60 Hz. Ez a monitor egyike azoknak, melyek kifogástalan minőséget és funkciók széles skáláját kínálják felhasználóiknak mindenféle probléma nélkül. A monitornak 4K-s felbontása van, ami a 27 hüvelykes mérettel együtt lenyűgöző élességet produkál. Ez a kijelző egy vékony peremmel, stílusos talppal és állvánnyal rendelkezik, melyeknek magassága, forgatása és dőlése mind beállítható tetszés szerint.

Előnyei: szuper képminőség, bőséges beállítási lehetőségek, dizájnos kialakítás. Hátrányai: nem tudja kezelni az Adobe RGB-t és nincsen Thunderbolt csatlakozó. Az ára 599 font, melynek magyar értéke nagyjából 240.000 forint.

HP Z27n G2 monitor

Ez a monitor elég sokoldalú és jó minőségű, viszont cserébe az ára teljesen elfogadható. A kijelző mérete 27 inch, felbontása pedig 2560x1440 pixel. A kijelző itt is szintén egy IPS panel, mint az előbb említett monitornál, illetve a bemenetek, portok és a képfrissítési frekvenciája is megegyezik azzal, így hozzá viszonyítva meg tudjuk mondani, hogy szintén egy nagyon jó eszközről van szó. A kijelző vékony és maga az állvány elég erőteljes. A magasság és a dőlés beállítási lehetőségei mellett a 100 mm-es VESA rögzítés is támogatott. Amennyiben tervezői munkához szeretnénk monitort, sajnos ez a típus nem a legmegfelelőbb erre. Az ára 330 font, melynek magyar ára 134.000 forint körül mozog.

Apple Pro Display XDR kijelző

Az Apple Pro Display XDR minden szempontból egy szörnyeteg a többi monitorhoz képest. 32 hüvelykes mérete 6016x3384 pixeles felbontással párosult össze, így jelentősen nagyobb, mint az eddig említett darabok. Thunderbolt bemenettel rendelkezik, valamint találhatunk rajta 3 darab USB-C portot is. A monitornak egy gyönyörű fém háza van, amely a legújabb Mac Pro-ra emlékeztethet bennünket. Ez a 6K-s monitor egyszerűen lenyűgöző. Teljes körű fényerő szabályozással rendelkezik és a színvilága is káprázatos. A Pro Display XDR kifejezetten drága, főleg ha egy állványt is szeretnénk hozzá társítani, de a minőségében hibát nem lehet találni. Az ára állvány nélkül 4599 font, ami közel 2 millió forint.

Eizo ColorEdge CG279X monitor

Ez a monitor azoknak lehet a legjobb választás, akik fényképezéssel vagy videók gyártásával foglalkoznak. A 27 hüvelykes mérethez egy 2560x1440 pixeles felbontás társul. HDMI és DisplayPort bemenetekkel rendelkezik, illetve található rajta 4 darab USB és USB-C port is. IPS kijelzővel rendelkezik, melynek színvilága professzionális. HLQ és PQ gamma görbe opciókat kapott, a képminősége pedig kápráztató. Elég nagy és erőteljes monitorról beszélünk, ami kapott egy úgynevezett árnyékoló kapucnit. Sokak szerint a legnagyobb probléma az nem más, mint az 1440 pixeles felbontás. Ehelyett inkább egy 4K-s monitort választanának, viszont amennyiben neked fontosabb a színvilág, mint a 4K, akkor az Eizo monitora a megfelelő választás számodra. Ennek az ára 1618 font, ami 656.000 forintnak felel meg.

Összefoglalóul

Mint feljebb is láthattuk, egy új monitor nem olcsó, főleg, ha fontos számunkra a megfelelő színhűség, a minél jobb kontraszt, valamint a minél nagyobb felbontás. Mindezek ellenére érdemes lehet kicsit mélyebbre nyúlni a pénztárcánkba, hiszen a monitor az, ami előtt a napunk nagy részét munkával töltjük, vagyis ezen múlik a szemünk egészsége, valamint a felhasználói élmény sem utolsó dolog.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A héten két újdonsággal jelentkezett a YouTube és mindkettő reklámokkal kapcsolatos. Az egyik változás a reklámok tartalmában, a másik a reklámokból való bevétel elosztásában fog lesz. A YouTube a nézők szokásait figyelve arra jutott, hogy sokan vannak akik a platformot zenék, podcastok, virtuális koncertek vagy hasonló hang alapú tartalmak...
Napjainkban már-már megszokott, hogy a csapból is a Covid folyik, de találkozhatunk hasznos dolgokkal is ezzel kapcsolatban. Ilyenek például az új Google Maps funkciók, melyek között vannak kifejezetten remek újítások.
November 11.-én szerdán egy régóta várható bejelentést tett közzé a Google: 2021 Június 01.-től megszűnik az ingyenes végtelen tárhely. A Google Fotók tárhelye eddig túl szép volt ahhoz, hogy igaz lehessen, és úgy tűnik most el is érkezett a vége...
A Virgin Hyperloop hatalmas fordulatot vett a fejlesztésben. Mi is ez a Virgin Hyperloop? A hyperloop a vasúti tömegközlekedés egy futurisztikus elképzelése, melyben utasszállító kapszulák egy légritkított csőben haladnak, amiket egy lineáris motor hajt meg. Rengeteg cég kísérletezik ezzel a technikával, de a Virgin vállalat volt az első, aki...