Főoldal > Hirek > 2020 legnagyobb sikerei és bukásai

t: 345

2020 legnagyobb sikerei és bukásaiBár 2020 nem úgy alakult, ahogyan az újévi fogadalmaink szerint terveztünk, mégis elmondhatjuk, hogy a technológián belül sikerült idén is megszavazni a kedvenceket és a legnagyobb csalódásokat is. Mint minden évben, 2020-ban is jeleskedtek a tech dolgokon belül az új megjelenések, melyek okoztak nagy örömöket és meglepetéseket is.

Az év kedvencei

Új megjelenésektől kezdve a már meglévő, de csak most befutó termékekig rengeteg dologgal találkozhattunk idén. Várva várt új szériák, játékok és konzolok megannyi piacra dobása hozhatta lázba sokunkat 2020-ban.

Persze nem mindenkinek ugyanaz a kedvence, azért összességében látható, hogy mik mentek igazán idén. Sokak közülünk a március óta tartó járvány helyzet miatt kerestünk olyan alternatív megoldásokat, melyek nemcsak jók, de az otthon töltött időnket is megkönnyíthetik.

Játékkonzolok, a karantén megmentői

Bezártság. Unalom. 2020-at ezzel a két szóval lehetne igazán jellemezni. Manapság nem biztos, hogy mindenki a PC játékok útját választja unalom elleni lekötésként, hiszen ebben a fejlett világban létezik már számos megoldás. Akár egyedül, akár barátokkal, vagy családdal a játékkonzolok igencsak népszerűvé váltak, főleg a fiatalabbak körében.

A legnépszerűbb konzolok között találkozhatunk az XBox, a PlayStation és a Nintendo Switch darabjaival. Ezek közül idén két új példány jelent meg, név szerint a PS5 és az Xbox Series X. A Nintendo Switch, illetve Switch Lite már 2017 óta kapható, mégis idén kezdtek igazán felfigyelni rá az emberek. Ehhez kapcsolódóan idén nagyon felkapott játék lett az Animal Crossing is, amely Nintendo konzolokhoz vásárolható meg.

Legjobb iPhone 2020-ban?

Mint azt már megszokhattuk, az Apple minden évben piacra dob néhány új terméket. Ez idén sem volt másképpen. Áprilisban jelent meg az új iPhone SE 2020. Sokan furcsának találják, hogy a konkrétan iPhone 8 külsővel rendelkező telefon mekkora sikert aratott, de ha jobban a dolgok alá nézünk, nem lesz meglepő az oka.

Közel az egyik legjobb áron kapható Apple telefonról van szó, amely bár korábbi testvérének külsejével rendelkezik, belsőleg egy igencsak praktikus eszköz szerepében került a piacra. Mérete pont megfelelő számos ember számára, hiszen átlag mérettel rendelkezik. Az A13 chip, ami belekerült megtalálható a szintén nagy kedveltséget kapott iPhone 11-es családban is. Kétség sem férhet hozzá, hogy 2020-ban az egyik legjobb vételnek számít.

iPhone töltő nélkül?

Mint korábban említve lett, az Apple minden évben valami újdonsággal kedveskedik nekünk, ám az idei sokakat feldühített. A nemrégiben megjelent iPhone 12 család ígérkezőnek tűnik. Minden megvan bennük, amire csak vágyhatunk 2020-ban. Bivalyerős rendszer, kényelmesség és praktikusság. Átlagosnak hangzik, de mégis van egy kis bökkenő benne. Megvásárlása nem is olyan akadálymentes, főleg nem egy olyan ember számára, aki életében először venne Apple telefont.

Miért? Egészen egyszerűen a telefonhoz nem kapunk töltő fejet, és bár első hangzásra nem is tűnik nagy problémának, a 12 család már új ligthning kábel csatlakozóval rendelkezik. Egyik oldala a megszokott telefonhoz passzoló csatlakozó, de a másik vége a megszokott USB-ről type C-re váltott, ezzel elérve azt, hogy új telefonunk mellé mindenképpen vegyünk még pár apróságot ahhoz, hogy használni tudjuk azt.

Cyberpunk 2077

Befejezésképpen 2020-ban sokaknak szívfájdalmat okozó Cyberpunk 2077-ről lenne szó. Megjelenését addig húzták, ameddig csak tudták, végül derekukat beadva piacra dobták. Megérte? A legkevésbé sem. Rengetegen csalódtak a játékban, hiszen számos hibával rendelkezik. Jelenleg két per is zajlik Amerikában a fejlesztők ellen csalás miatt.

Végszó

Ezek lettek volna 2020 legnagyobb sikerei és bukásai. Bár 2020 mindenkinek nehéz év volt, reméljük 2021 mindenki számára kedvezőbb lesz. Köszönjük, hogy idén is minket olvastatok. Tartsatok velünk 2021-ben is!
Végezetül az újévi visszaszámláló Android alkalmazással szilveszteri hangulatot teremthetsz mobilodra.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Biztos vagyok abban, hogy a Facebook által fejlesztett Messengert senkinek nem kell bemutatni. Maga a közösségi platform 2011 óta van jelen mindennapjainkban, folyamatosan bontakozik ki és mutat új dolgokat Nekünk. Bár sokan használjuk minden nap, adataink sosem voltak teljes mértékben biztonságban a fejlesztők elől...
Biztosan nem fog senkit meglepni, ha azt mondom, hogy rengetegszer gondolkoztam el azon, vajon hogyan tudok legálisan videót, vagy zenét letölteni a YouTube-ról. Mindenkiben ott lakozhat a kérdés, hogy erre van-e egyáltalán alternatív megoldás, vagy sem. Azt kell hogy mondjam, hosszú évek után itt van legális opció.
Idén karácsonyra nincsen még ajándék ötletünk, de biztosan szerepelne köztük technológiai termék? Itt egy nagy csokor műszaki kütyükből és játékokból, melyeket gyermekeknek, tinédzsereknek és felnőtteknek is vehetünk idén karácsonyra. Íme a lista 2020 legjobban menő termékeiről.
Még mindig a régi monitorral kell dolgozunk és érezhetően rosszabb, mint évekkel ezelőtt? Itt az ideje lecserélni! Biztosan sokan tapasztalják azt, hogy az irodában vagy otthon évek óta ugyanazt a pici és rossz minőségű képernyőt nézik nap, mint nap, pedig régi eszközünk lecserélése sok téren megkönnyíthetné és kényelmesebbé tehetné munkánkat.