Főoldal > Hirek > A Facebook Messenger adatvédelmi változásai Európában

t: 774

A Facebook Messenger adatvédelmi változásai EurópábanBiztos vagyok abban, hogy a Facebook által fejlesztett Messengert senkinek nem kell bemutatni. Maga a közösségi platform 2011 óta van jelen mindennapjainkban, folyamatosan bontakozik ki és mutat új dolgokat Nekünk. Bár sokan használjuk minden nap, adataink sosem voltak teljes mértékben biztonságban a fejlesztők elől. Szerencsére alkalmazkodtak a 2018-ban bevezetett adatvédelmi rendeletekhez, így nem kell aggódnunk adataink miatt.

Messenger a mindennapjainkban

Szinte elképzelhetetlen nem használni a mindennapokban ezt az alkalmazást. A 2004-ben létrehozott Facebook elég nagy sikert aratott a világ minden területén, így 2011-ben a fejlesztők létrehozták a Messenger-t azért, hogy a beszélgetéseket könnyebben elérhessük. A Messenger elérhető természetesen Android-os és iOS-es eszközökön is.

Az emberek nagy része ezen a platformon tartja szeretteivel, barátaival a kapcsolatot, viszont nem csak hétköznapi felhasználása van. Sokan nem tudhatják, de vannak olyan marketinggel foglalkozó vállalkozások, melyek Messengeren keresztül tartják ügyfeleikkel a kapcsolatot. Ezzel kapcsolatban jelent meg néhány új intézkedés, ami minden Európai felhasználót érint.

Adatvédelmi fejlesztések a Facebook-on

A 2018-ban megjelent újabb GDPR, azaz Általános adatvédelmi rendelet miatt idén decemberben találkozhatunk néhány kellemetlen dologgal a Messengeren. Sokaknak biztosan feltűnt már a december 16-a óta kis értesítés buborékban megjelent üzenet, miszerint „Egyes funkciók nem érhetők el”. Ennek oka az, hogy a GDPR miatt az amerikai Facebook nem rendelkezhet az európai felhasználók adataival. Minden begyűjthető információ el lett tüntetve.

Ezek az intézkedések nem teljesen a hétköznapi felhasználók ellen vannak, hanem azért hogy megvédjék adataikat a cégek, vállalkozások előtt. Számukra az ügyfelekkel való kapcsolattartás nehezebb lesz, hiszen innentől ha egy oldalnak szeretnénk írni az nem lesz látható számukra. Nem csak a vállalkozók előtt lesznek biztonságban személyes adataink, hanem a fejlesztők sem tudnak innentől ezekhez férkőzni, így használni sem tudják majd őket.

Eltűnő Messenger funkciók?

Sajnos ezek a hasznos intézkedések még nem teljes értékűek, így személyes üzeneteikben sok mindent elveszthettünk. Köztük a beállított becenevek teljesen törölve lettek, és nincs lehetőségünk visszaállítani ezeket, hiszen maga a funkció lehetősége sincs már.

Legnagyobb fájdalmat sokak számára az okozhatja, hogy a korábban egymással megosztott fényképek, illetve videók köddé váltak. Ez sajnos azoknak lehet felettébb kellemetlen, akik itt tárolták ezeket. Elsőre furán hangozhat, de biztosan sokan csinálták azt, hogy saját maguknak küldték el a fontos képeket, videókat. Ezekre is sajnos vonatkoznak az eltűnések, így szomorú, de nincs mit tenni ezzel.

Végezetül

Nem kell teljesen kétségbe esni, hiszen jelenleg is dolgoznak azon, hogy ezeket a hibákat javítsák. Reménykedni tudunk csak abban, hogy amint helyrehozták a dolgokat mindent visszakaphatunk. Sajnos erre egyelőre semmilyen biztosítékot nem kaphattunk, de bízunk a legjobbakban. A legfontosabb tanulság, amit ebből az egészből le tudunk vonni, az az, hogy ne Messengeren tároljuk a számunkra fontos dolgokat, hiszen sajnos nem látunk a háttérbe, így kellemetlen meglepetésként érhet bennünket egy ilyen helyzet.

Legjobb megoldás erre talán az, ha előfizetünk valamilyen adattároló programra, mint például a Mega, vagy akár a népszerűbb Dropbox. A döntés a mi kezünkben van.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Biztosan nem fog senkit meglepni, ha azt mondom, hogy rengetegszer gondolkoztam el azon, vajon hogyan tudok legálisan videót, vagy zenét letölteni a YouTube-ról. Mindenkiben ott lakozhat a kérdés, hogy erre van-e egyáltalán alternatív megoldás, vagy sem. Azt kell hogy mondjam, hosszú évek után itt van legális opció.
Idén karácsonyra nincsen még ajándék ötletünk, de biztosan szerepelne köztük technológiai termék? Itt egy nagy csokor műszaki kütyükből és játékokból, melyeket gyermekeknek, tinédzsereknek és felnőtteknek is vehetünk idén karácsonyra. Íme a lista 2020 legjobban menő termékeiről.
Még mindig a régi monitorral kell dolgozunk és érezhetően rosszabb, mint évekkel ezelőtt? Itt az ideje lecserélni! Biztosan sokan tapasztalják azt, hogy az irodában vagy otthon évek óta ugyanazt a pici és rossz minőségű képernyőt nézik nap, mint nap, pedig régi eszközünk lecserélése sok téren megkönnyíthetné és kényelmesebbé tehetné munkánkat.
A héten két újdonsággal jelentkezett a YouTube és mindkettő reklámokkal kapcsolatos. Az egyik változás a reklámok tartalmában, a másik a reklámokból való bevétel elosztásában fog lesz. A YouTube a nézők szokásait figyelve arra jutott, hogy sokan vannak akik a platformot zenék, podcastok, virtuális koncertek vagy hasonló hang alapú tartalmak...