Főoldal > Hirek > 2021 legjobban várt elektromos autói (II. rész)

t: 241

2021 legjobban várt elektromos autói (II. rész)Ahogyan azt az első részben olvashattuk, 2021-ben nagyon sok elektromos autót várhatunk a piacra. Néhány modellt már bemutattunk az első részben. Ezek nem mások voltak, mint az új Mercedes, Audi, illetve Ford modellek. Ezeket tekintve jó évnek nézünk elébe, de ez még nem minden.

A második felvonás - új elektromos autó modellek

Elérkeztünk cikkünk második, egyben befejező részéhez, amelyben bemutatjuk a többi elektromos autót, amit 2021-re várhatunk. Mikről lesz ma szó? Első körben nem másról, mint az új Teslákról, majd Amerikából átlépünk a Föld más országaiba is, ugyanis lesz szó olasz, bajor és cseh autókról is, tehát érdemes velünk tartani ebben a cikkben is. Nincs más hátra, mint előre. Kezdjünk is neki!

A híres és közkedvelt Tesla

Tesla Model S Plaid. A Tesla szerint a Model S Plaid személyében a valaha volt leggyorsabb autójukat kaphatjuk meg a szériából. Egyetlen töltéssel akár 835 km-t is képes lesz megtenni. Az 1100 lóerővel rendelkező modell a hárommotoros összkerékhajtással kevesebb, mint 2 másodperc alatt gyorsul 96 km/h-ra, ami nem kis teljesítmény.

Végsebessége 320 km/h-ra van limitálva, de elképzelhető, hogy ez még változhat a későbbiekben. A tervek szerint a Model S Plaid 2021 vége felé kerül piacra, ami az alap tervezett időponttól csúszott, de a Teslákból kiindulva megéri várni rá. Egyelőre úgy néz ki, hogy irányára nagyjából 40 millió forint körül fog mozogni.

Tesla Model Y. Elon Musk még 2019-ben megjósolta, hogy várhatóan az Y modell lesz a legkeresettebb autója a vállalatnak. A Tesla Model Y az USA-ban már megjelent, és várhatóan 2021-ben Európába is megérkezik majd. Lényegében a Model 3-nak a magasabb és minimálisan nagyobb változata.

Kétmotoros összkerékhajtásával 3.5 másodperc alatt gyorsul fel 96 km/h-ra, és egy töltéssel akár 524 km-t is meg lehet tenni vele. Utazás közben az utasok kedvéért és kényelméért a 15 hüvelykes érintőképernyő felel, ugyanis akár nagyobbaknak, akár kisebbeknek, a Netflix kínálja majd a jobbnál-jobb filmeket és meséket, ameddig az út tart.

BMW uralom

Szerintünk a BMW-t be sem kell mutatni, hiszen Magyarországon is rengeteg ember rendelkezik velük. A nem is olyan régen megjelent i3-t is egyre több embernél lehet látni, tehát nem is kérdés, hogy az idén megjelenő modellek is népszerűségnek fognak örvendeni.

Elektromos BMW iX3 terepjáró. A BMW iX3 köztudottan a népszerű X3-as elektromos változata lesz. Az X3 a cég legjobban menő modellje, ugyanis eddig ebből adták el a legtöbbet. Az első brit szállítások nyárra várhatóak. Ebben a közepes méretű terepjáróban is ugyanolyan karosszéria, futómű és belsőtér lesz, mint a többi modellben is. A padló alatt egy 80 kWh-s akkumulátor helyezkedik el, ami tesztek alapján egy teljes töltéssel közel 460 km-t tud megtenni majd.

BMW iX terepjáró. Ez a családi elektromos terepjáró elég merész húzás lesz a BMW-től. A több, mint 500 lóerővel rendelkező autó 5 másodperc alatt gyorsul majd 0-ról 96 km/h-ra. Intelligens belsőterében egy nagy digitális kijelzővel, megvilágított érintőkapcsolókkal és egy nem mindennapi, hatszögletű kormánykerékkel találkozhatunk majd. Amikor novemberben bejelentésre került az iNext koncepció szériaváltása, sokan szemöldököt vontak rá, nem meglepő okokból.

Elektromos BMW i4. Ezt a modellt a BMW koncepció formájában már 2020 elején bemutatta, de piacra várhatóan idén fog kerülni. Az i4 a 4-es sorozat elektromos változata lesz, amitől a BMW sokat fog elvárni, ugyanis sok eladásra számítanak belőle. Akár 600 km-t is meg fog tudni tenni egyetlen töltéssel, ami elég kedvező számunkra. Belsőtere várhatóan futurisztikus megjelenét fog képviselni.

Cs.O.J., másnéven a Cseh, Olasz és Japán hármas

A Japán Lexus UX300e. Az UX300e a már meglévő UX kompakt crossover elektromos változata lesz, ami nem mellesleg a Lexus első teljesen elektromos autója lesz, ami 2021 tavaszára várható. Akkumulátora 54.3 kWh-s, melynek hatótávolsága egy teljes töltéssel 315 km is lehet.

Nagyon pozitív dolog ennél az autónál, hogy az akkumulátorra 8 éves, vagy 160.000 km-es garancia van. Rendszere magába foglalja az Apple CarPlay és az Android Auto szolgáltatásokat, illetve majd egy telefonos alkalmazással lesz lehetőségünk arra, hogy az utasteret fűtsük, vagy hűtsük.

Fiat 500 La Prima. A népszerű Fiat 500-as elektromos verziója kapható majd kemény tetejű és kabrió verzióban is. 42 kWh-s akkumulátora 320 km-es hatótávolságot kínál majd számunkra. 85 kW-os töltőrendszere azt jelenti, hogy akár 35 perc alatt fel tud töltődni 80%-ra gyorstöltés esetén. Kinézetre semmiben sem fog különbözni a híres 500-tól. Megtartották elragadó és sármos kinézetét.

Skoda Enyaq iV. A Skoda Enyaq iV lesz az első elektromos autója a Skodának. SUV megjelenése miatt tökéletes lehet családoknak is, de akárki is használja, csak jól járhat vele. Hatótávolsága akár 510 km is lehet. Az autó 302 lóerővel fog rendelkezni, és 6.2 másodperc alatt éri majd el a 96 km/h-t. Belsőtere teljesen letisztult és tágas, amivel magával ragadja az ember tekintetét.

Mivel a Skodának ez az első elektromos autója, így több lehetőség közül lehet választani, legyen szó akár akkumulátor típusról, rendszerteljesítményről, hatótávról, vagy maximum sebességről, sok arculat közül választhatunk.

Befejezés

Mindkét cikkben olvashattuk, hogy számos elektromos autó jelenik meg idén. A kiemeltek mellett számíthatunk még Volkswagen-re, Citroen-re és még sok másra is, hiszen szerencsére egyre több és több cég nyújt számunkra környezetbarát lehetőségeket. Kíváncsian fogjuk várni ezeknek a járműveknek a megjelenését, hiszen elég jó autókra számíthatunk. Ne feledjük, fontos, hogy védjük a bolygónkat, hiszen az életben maradása biztosítja számunkra is az életet. A környezetvédelem terén a vélemények megoszlanak...Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Manapság már nincs egy fotónak akkora értéke, mint jó pár évvel ezelőtt, hiszen ahogyan modernebbé válik világunk, egyre több alternatív megoldás születik arra, hogy megörökítsünk pillanatokat, élményeket és ezáltal úgymond kézzel fogható emlékeket csináljunk. Az egyik legnépszerűbb módja ennek a videó....
Mint azt az elmúlt évtizedekben láthattuk, az autók rengeteg fejlődésen és változáson mentek keresztül. Egyre több darab kerül az utakra, ezáltal a benzin, illetve a dízel végterméke is egyre nagyobb mennyiségben kerül a levegőbe, amivel lássuk be, nem teszünk túl jót sem magunknak, sem a bolygónknak, sem pedig a környezetünknek.
Nem vagy biztos abban, hogy milyen laptopot, mobiltelefont, vagy akár fejhallgatót vegyél idén? Szívesebben várnál arra, hogy egy új modell kerüljön a piacra, de félsz attól, hogy ha esetleg nem lesz jó sokat vártál a semmiért? Ezen tudunk segíteni! Elhoztuk azokat az eszközöket, amelyeket biztosan megéri megvenni 2021-ben is.
Bizonyára már elég sok emberrel megtörtént az a szomorú eset, hogy bármelyik online platformon szereplő fiókját valaki feltörte. Ez elég kellemetlen helyzeteket is hagyhat maga mögött, ugyanis ki tudja az illető, aki feltörte fiókunkat, nem-e lopott adatokat, nem-e változtatta meg a jelszót, amivel számunkra elérhetetlenné téve a felhasználói...