Főoldal > Hirek > A Sony bemutatta a Playstation 5 hivatalos arculatát

t: 391

A Sony bemutatta a Playstation 5 hivatalos arculatát

Forrás: playstation.com


A Sony nyilvánosságra hozott képeket a Playstation 5 külleméről, valamint a konzolt kísérő kiegészítőkről is. Az új gépen és a kiegészítő eszközökön a fehér lett a domináns szín, a fekete másodlagos színként jelenik csak meg, azaz egy dizájn váltáson esett át a koncepció. A Playstation 5 mellé kiegészítő hardverek széles köre jár, így vezeték nélkül működő headset, kamera, és a töltőállomás a Dual Sense kontrollerekhez is. Teljesen új eszköz lesz a „média remote” néven bejelentett távirányító is, melyről nem sok információt tudunk eddig, csakúgy ahogy a többi, már bejáratott eszközökön esett változtatásokról sem.

Új fajta kiegészítőket kaphatnak a játékosok

A távkapcsoló azt jelzi, hogy a japán cég eltávolodik a PS4 mellett közvetített stratégiától, miszerint a konzol célja kimondottan a játék (szlogenjük a „for the players” volt, azaz „a játékosokért”) és helyette egy multimédiás szórakoztató egységben gondolkodnak.

A távkapcsoló után a második legérdekesebb eszköz a „Pulse 3D” vezeték nélküli fejhallgató, melyet prioritásként kezelt a cég a fejlesztés során, ugyanis állításuk szerint ma már elengedhetetlen része a játékos kultúrának a professzionális hangrendszer. A fejhallgató 3D hang támogatással érkezik, azaz nemhogy 360 fokban, de a tér minden dimenziójában hallható hangokat képes kiadni (pl.: tökéletesen be lehet azonosítani, ha valami a karakterünk felett, alatt vagy mögött történik). A mikrofonja hangszigetelt, bár ez ma már inkább elvárás mint meglepetés.

A meglévő eszközöket is fejlesztették

Az új HD kamera (mely kettő 1080p lencsével rendelkezik) egy az egyben helyettesítené a PS4 kamerát, azaz lehetővé tenné az interaktív Playstation Move játékok használatát, valamint lehetővé tenné a játékosok számára, hogy streameljenek a nappalijukból. Azon kívül, hogy a Sony feljavította a kamera által vett képminőséget még több olyan lehetőséggel készülnek állítólag ami megkönnyítené az online közvetítést, azonban erről nem adtak ki bővebb információt.

Az új kontrollereken is a fehér szín dominál, valamint méretük is megváltozott. Nagyobb lett a térfogata, melyet sokan ünnepelnek, akik szerint az X-box legfőbb erénye a kontroller jó fogása volt (a hosszúkásabb markolat azért megmaradt). Kapható lesz mellé egy töltőállomás is, mely 2 kontrollert tud majd tölteni. Furcsa módon ezt nem a felső USB-C porton teszi, hanem egy alsó részen lévő külön csatlakozón.

Árakról még semmilyen információ nem hivatalos, azt viszont többször hangoztatta a Sony, hogy még 2020-ban piacra akarják dobni a konzolt. Aki értesülni szeretne erről, valamint megismerné az első PS5 játékokat is, annak ajánljuk a Playstation App letöltését.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az Apple egy kiterjesztett valóság (AR) szemüveget tervez kiadni 2021-ben, Apple Glass néven. Az eszköz telefon-függő lesz, azaz csak Iphone-nal párosítva lehet használni, így a processzor kapacitás nagy részét a telefonra lehet hárítani. Ennek két előnye van, egyrészt könnyebb és kompaktabb szemüvegek készülhetnek, másrészt ...
Az ilyen óriási, és emberek millióit elérő oldalaknál nagy hírértéket jelent, ha változtatnak az oldaluk elrendezésén, hogy aztán hetekig vita téma legyen, hogy a régi volt a jobb, vagy az újabb. Nézzük meg a YouTube-nál mi a helyzet.
Most már létrehozhatunk egy új videocsevegő szobát közvetlenül az Instagram-ról. Az Instagram most lehetőséget kínál új Messenger szobák létrehozására és meghívhatjuk barátainkat, hogy csatlakozzanak a beszélgetéshez közvetlenül az alkalmazásból. A Facebook a múlt hónapban mutatta be a Messenger szobákat, hogy konkurenciát állítson...
Elméletileg minden, amire szükséged van egy gyönyörű új router és máris gondtalan vezeték nélküli kapcsolatot kapsz otthonodban vagy kis irodádban. Mégis a gyakorlatban a vezeték nélküli vétel gyakran interferencia problémáktól szenved.