Főoldal > Hirek > Hogyan oldjuk meg a WiFi problémákat?

t: 920

Hogyan oldjuk meg a WiFi problémákat?Elméletileg minden, amire szükséged van egy gyönyörű új router és máris gondtalan vezeték nélküli kapcsolatot kapsz otthonodban vagy kis irodádban. Mégis a gyakorlatban a vezeték nélküli vétel gyakran interferencia problémáktól szenved.

Gyakori WiFi problémák

Az interferencia lassú továbbítást, nagyobb késleltetést okozhat, mint a vezetékes csatlakozásnál, gyakori leválasztást és újracsatlakozást, és néha a WiFi jel elérésének teljes képtelenségét. Ezeknek a problémáknak a megoldása nehézkes lehet. Hacsak nincs szerencsénk, a megoldás nem olyan egyszerű, mint az útválasztó (router) cseréje.
A cél kettős: 1) el akarjuk kerülni a házban vagy az irodában lévő vezetékes internet-kapcsolatok fizetését, hogy megkerüljük a lassú vagy instabil vezeték nélküli kapcsolatot; 2) Nem akarjuk megvenni a drágább vezeték nélküli útválasztókat, amelyek továbbra sem adnak biztos megoldást.
Általában a vezeték nélküli csatlakozási problémák lehetnek: a jel torlódása, az útválasztó helye, a firmware-problémák, a hardver hiányosságok és otthon vagy iroda fizikai méretei.
A WiFi problémáit azonban a szomszédok is okozhatják. A WiFi interferencia egyik leggyakoribb forrása a közeli elektromos forrásokból származó WiFi jelek és statikus zajok.
A következő javaslatokkal finomíthatjuk WiFi beállításainkat.

WiFi probléma vs. a terep

Vezeték nélküli problémák esetén először ellenőrizzük, hogy a szolgáltató vagy az internetszolgáltató vezetéke nem hibás-e. Egyes szolgáltatók a WiFi szolgáltatást az internet kábelmodem egyik jellemzőjeként tartalmazzák.
Az internetszolgáltató felhívásával ellenőrizhetjük, hogy az otthoni vezetékes internet megfelelően működik-e.
A hely számít. Az útválasztó a munkaterület vagy az iroda távolabbi sarkában van-e? Alacsonyan van, vagy árnyékolja bútor? Tegyük magasabb helyre. Minél tisztább a rálátás, annál jobb a kapcsolat. Próbáljuk elhelyezni a routert a lehető legközelebb az otthon központjához.
A jelerősség keresgélésben segíthetnek az erre szakosodott mobil applikációk, mint amilyen a WiFi AR, vagy a WiFi Analyzer.
Sokszor egy teljes újraindítás is segít, kapcsoljunk ki mindent, a routert indítsuk újra, várjuk meg, hogy teljesen betöltsön és ezután kapcsolódjunk újra eszközeinkkel.
Végezzünk sebességtesztet a szolgáltató vagy egy harmadik fél weboldalán, ha rosszak a vezetékes eredmények is, a vezetéknélküliek biztosan még rosszabbak lesznek, és általában a letöltés gyorsabb, mint a feltöltés.

WiFi probléma vs. szomszédok

Ha azt tapasztaljuk, hogy a vezeték nélküli eredmények túl lassúak, vagy drasztikusan eltérnek minden futtatott tesztnél, ideje kibővíteni a helyszíni felmérést. Keressük meg otthonunkban vagy irodánkban a közelben lévő eszközöket, amelyek jelinterferenciát okozhatnak.
Az útválasztók gyakran versenyeznek az általánosan használt eszközökkel, például vezeték nélküli telefonokkal, Bluetooth hangszórókkal, mikrohullámú sütőkkel és babamonitorokkal. Ideiglenesen kapcsoljuk ki az összes ilyen eszközt, és ellenőrizzük a WiFi kapcsolatot. Kapcsoljuk be az egyes eszközöket egyenként, hogy megtaláljuk az elkövetőt. A vezeték nélküli útválasztó mozgatása minimalizálhatja vagy kiküszöbölheti az interferenciát.

WiFi probléma vs. csatornák

Az általánosan használt háztartási készülékek rövidhullámú, 2,4 GHz-es frekvenciablokkot használnak, amelyek nehezen tudnak áthatolni a szilárd falakon. A 2,4 GHz-es, „csatornáknak” nevezett frekvenciákat általában a szomszédos WiFi hálózatok használják, így interferenciát okozhatnak.
A WiFi szabványok a 2,4 GHz-es blokkban lévő WiFi jeleket akár 14 átfedő csatornára osztják, amelyek frekvenciatartományként működnek. A csatornákat úgy tervezték, hogy együtt működjenek, de ha kettő vagy több szomszédos hálózat ugyanazt a csatornát használja, zavarhatják egymást, csökkentve ezzel a sávszélességet.
Változtathatjuk WiFi csatornánkat olyanra, amelyet a közelben nem használnak.

Ha ezek sem segítenek, természetesen marad az új eszköz vásárlása, ha jövőtálló konfigurációt szeretnénk, ne feledjük, hogy már elérhetőek WiFi 6 szabványt támogató eszközök is.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Microsoft szerdán számos új terméket mutatott be, köztük a Surface Go 2-t és a Surface Book 3-at. Mind a Surface Go 2, mind a Surface Book 3 változatot kínálják a fogyasztói és a vállalati piacok számára. A Surface Go 2 és a Surface Book 3 kereskedelmi verzióit a Windows 10 Pro-val együtt szállítják...
A spam elleni küzdelem soha nem ér véget. A Google Chrome Web Store a böngészőbővítmények legnagyobb katalógusa, ám mint az összes sikeres internetes sztori esetében, a telepítésre kínált egyre több dolog az is jelentik, hogy egyre több csaló és spamelő próbálkozik a szemetét közé keverni, vagy visszaélni a rendszerrel saját hasznáért.
A Facebook Avatárok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy testre szabhassák saját virtuális karakterüket matricákként való felhasználásra a csevegésben és a hozzászólásokban, Európában már hamarosan elérhetőek - jelentette be a cég.
Az Apple szerdán mutatta be az A13 Bionic processzorán alapuló második generációs iPhone SE-t. A cég szerint a telefon a legjobb egykamerás rendszerrel rendelkezik iPhone-ban. Az eszköz mindazoknak lehet jó választás, akik kedvelik a kisebb eszközöket, legalábbis mai szemmel nézve, és nem akarnak 200.000Ft felett költeni egy telefonra...