Főoldal > Hirek > Looking Glass: hologram az otthonunkban

t: 527

Looking Glass: hologram az otthonunkban


A hologram kivetítés való világbeli megvalósítása talán minden scifi rajongó egyik álma (persze a fénykardok mellett). Annyi regényben, filmben és más médiában bukkant már fel a technológia, de ezidáig nem sikerült igazán reprodukálni azt a fajta megjelenítést, amelyet a scifi írók elénk tártak. Legújabb próbálkozás a témában az ígéretes Looking Glass termék.

3 dimenziós hologram

A Looking Glass egy startup cég kreálmánya, akik egyedül ezen a technológián dolgoznak. Az eszköznek van saját Kickstarter oldala is, ahol egy látványos demó videót is megtekinthetünk.

A legjobb dolog a Looking Glass-ben, hogy bármiféle egyéb eszköz, például VR szemüveg nélkül képes elérni az igazinak ható 3 dimenziós térhatást. Ez azt jelenti, hogy hiába tűnik egy egyszerű kijelzőnek, ha egy 3D-s modellt jelenítünk meg rajta, akkor mindenki, aki a Looking Glass-t nézi, a saját nézőpontjának megfelelő képet fogja látni, függetlenül attól, éppen milyen irányból tekinti meg azt.

Ezt úgy érik el, hogy az eszköz 45 különböző képet jelenít meg egyszerre a felületen majd ezeket a felület különleges kialakításának köszönhetően más-más módon vetíti ki egyszerre.

Hologram otthonra, vagy az irodába

Az eszközt első sorban a dizájnereknek, mérnököknek szánják, akik ezzel tudnának demonstrálni különféle tervezeteket, de bizonyára jól néznének ki a Looking Glass-es játékok is. Ehhez például jól jönne a csatlakoztatható Leap Motion irányító, vagy a Nintendo Joy-Con irányítója.

Sajnos önmagában nem képes megjelenítésre az eszköz, így egy számítógépre kell csatlakoztatni. Gépkövetelményei: 4GB RAM, Nvidia GTX 1060 videókártya, HDMI kimenet és egy USB C port az áramnak.

Hologram okostelefonnal

Sokkal olcsóbb megoldások is vannak azonban a hologram illúzió elérésére. Az androidos Vyomy 3D Hologram Projektor applikációval például pár műanyaglapból varázslatos hologramokat hozhatsz elő a mobiloddal egy kis játékos barkácsolás után.
Hasonló alkalmazás a HoloGram Pyramid 4VU Lite iPhone készülékekre.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Egy különleges jetpack-et dobnak piacra a Selfridges brit luxusáruház eladói hamarosan. Egy különleges felölthető jetpack ruhát, amellyel a viselője a Vasemberhez hasonlóan a teste mozgatásával repülhet és irányíthatja magát a levegőben. Természetesen a speciális felszerelés speciális árat is kapott, közel 125 millió forintnyi angol fontért lesz.
Minden mobiltulajdonos rémálma ha mobiltelefonja eltűnik. Akár csak észrevétlenül kicsúszott a zsebünkből, ott fejeltettük egy szórakozóhely asztalán, netán cseles zsebtolvajok emelték el észrevétlenül, a baj már megtörtént és ha nem tettünk előre kellő óvintézkedéseket rögtön nagy bajban vagyunk. Hogyan lehet egy ilyen helyzetre felkészülni...
A Microsoft két éve már titkon egy különleges új eszközön dolgozik, amely a Andromeda név alatt fut jelenleg. Most megtudhatunk róla pár izgalmas részletet. Eddig csak szabadalmakban, jelentésekben és az operációs rendszer rejtett zugainak kódjában volt megtalálható róla pár utalás. Annyi mindenesetre valószínű, hogy egy összehajtható, dupla...
A Google Duplex asszisztens-et az idei Google expón mutatták be hivatalosan. Az új szolgáltatás egy olyan mesterséges intelligencia, amelynek lepasszolhatjuk ügyes-bajos telefonhívásainkat. Egyelőre főleg időpont foglalásokról van szó, tehát az éttermi, fogorvosi és hasonló jellegű foglalásainkat végeztethetjük el vele.