Főoldal > Hirek > Eltűnt a mobiltelefon? Mik a lehetőségek, ha elveszik, vagy ellopják a mobilod?

t: 681

Eltűnt a mobiltelefon? Mik a lehetőségek, ha elveszik, vagy ellopják a mobilod?Minden mobiltulajdonos rémálma ha mobiltelefonja eltűnik. Akár csak észrevétlenül kicsúszott a zsebünkből, ott fejeltettük egy szórakozóhely asztalán, netán cseles zsebtolvajok emelték el észrevétlenül, a baj már megtörtént és ha nem tettünk előre kellő óvintézkedéseket rögtön nagy bajban vagyunk. Hogyan lehet egy ilyen helyzetre felkészülni és mit tudunk tenni az eltűnt mobileszköz megtalálásának érdekében?

Telefon nyomkövető alkalmazások

A legeslegjobb amit tehetünk, hogy előre gondolkodunk. Még akkor telepítsünk egy célirányos telefon nyomkövető alkalmazást, amikor még a bajnak előjele sincsen.
Sokféle nyomkövető alkalmazásból válogathatunk, androidos készülékekre például ott a Find My Device vagy a 360 Security. De még ezeken kívül is vannak érdemes appok, melyek legtöbbje ingyenes letöltéssel érhető el.
A legtöbb ilyen appnál alapvető funkció, hogy a mobilodat a benne lévő GPS segítségével azonosítás után más eszközről is nyomon tudod követni. Így akár helyben van, akár mozog, viszonylag pontosan meghatározható az eltűnt eszköz.

Ugyancsak fontos lehetőség az illetéktelenek elvágása a mobilon tárolt adatoktól távoli vezérléssel. Erre több megoldás lehetséges, némelyik app csak lejelszavazza a készüléket, mások direktben törölnek mindent a memóriából.

A mobiltelefon tolvaj tetten érése applikációval

A mobiltelefon tolvaj elkapásában segíthet ha az app fényképet készít az illetéktelen használójáról, a Lockwatch például az előlapi kamerával minden alkalommal fotót készít, mikor valaki elrontja a jelszót, majd a képet elküldi a tulajdonosnak.
Ezt egyébként a szintén ingyenes Norton Security And Antivirus is tudja.

Az enyves kezűek elijesztése is elég lehet bizonyos esetekben, a Prey Anti Theft riasztó funkciója, amely távoli aktiválásra a lopott mobil hangos vijjogásba kezd.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Microsoft két éve már titkon egy különleges új eszközön dolgozik, amely a Andromeda név alatt fut jelenleg. Most megtudhatunk róla pár izgalmas részletet. Eddig csak szabadalmakban, jelentésekben és az operációs rendszer rejtett zugainak kódjában volt megtalálható róla pár utalás. Annyi mindenesetre valószínű, hogy egy összehajtható, dupla...
A Google Duplex asszisztens-et az idei Google expón mutatták be hivatalosan. Az új szolgáltatás egy olyan mesterséges intelligencia, amelynek lepasszolhatjuk ügyes-bajos telefonhívásainkat. Egyelőre főleg időpont foglalásokról van szó, tehát az éttermi, fogorvosi és hasonló jellegű foglalásainkat végeztethetjük el vele.
Hamarosan talán nekünk is fizetnünk kell azért a Facebookon, hogy bizonyos videókat vagy más tartalmakat megtekinthessünk. A közösségi oldal szerdán jelentette be a tesztüzem elindulását, aminek keretein belül az adminisztrátorok által kezelt csoportok igénybe vehetik a fizetős szolgáltatást, ezzel különböző felhasználói szinteket létrehozva.
A tinédzserek 95 százaléka rendelkezik valamiféle okostelefonnal. Közülük 45% csaknem folyamatosan online, viszont a fiatalabb internet felhasználók nem csatlakoznak olyan nagy számban a Facebookhoz, mint ahogyan az idősebbek teszik, mutatja egy tanulmány. Habár a Facebook dominálta a közösségi médiát az összes korcsoportban az elmúlt évtizedben...