Főoldal > Hirek > A gazdagok már jetpack-el repülhetnek

t: 817

A gazdagok már jetpack-el repülhetnekEgy különleges jetpack-et dobnak piacra a Selfridges brit luxusáruház eladói hamarosan. Egy különleges felölthető jetpack ruhát, amellyel a viselője a Vasemberhez hasonlóan a teste mozgatásával repülhet és irányíthatja magát a levegőben. Természetesen a speciális felszerelés speciális árat is kapott, közel 125 millió forintnyi angol fontért lesz megvásárolható.

Jetpack repülő ruha

Az összesen 27 kilogrammos, felölthető repülőruha 3D nyomtatásos technológiával készül és összesen öt darab kerozinnal hajtott turbinát foglal magában, amelyek a test mozgatásával irányítják a viselő repülési irányát. A turbinák elosztása elég érdekesen alakul, a két kézre kettő-kettő jutott és egy a hátra.

A repülő ruha tervezésért egy Richard Browning nevű üzletember felel, aki saját szórakozására kezdte el a prototípusokat fejleszteni. Sokféle jetpacket összerakott, míg végül kifejlesztette a jelenleg eladásra szánt verziót is.

Ember az égen

A YouTube-ra feltett bemutató videó nagyon szépen mutatja, mennyire kezes repülőeszközt hoztak létre, bár valószínűleg komoly megterhelést tehet az izmokra a turbinák irányban tartása.
A repülő ruha egyik érdekessége, hogy ugyan készültek már jetpackek szerte a világban, hiszen mindenki fantáziáját rendkívül izgatja a megoldás, ellenben ez az első, amelyet forgalomba hoznak. Ugyan egyelőre horribilis összeget kell kifizetni érte, de reménykedjünk benne hogy 10-20 év múlva már bevett közlekedési eszköz lesz és sokkal érdekesebb lesz az ingázás a munkahelyre.
A jetpack repülő ruha árusítás kezdetére egyébként egy nyilvános rendezvényt is szerveztek. Az árusító bolthoz közeli kisutcában demonstrálták a jetpack ruhát és repkedtek egy keveset a városban.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Minden mobiltulajdonos rémálma ha mobiltelefonja eltűnik. Akár csak észrevétlenül kicsúszott a zsebünkből, ott fejeltettük egy szórakozóhely asztalán, netán cseles zsebtolvajok emelték el észrevétlenül, a baj már megtörtént és ha nem tettünk előre kellő óvintézkedéseket rögtön nagy bajban vagyunk. Hogyan lehet egy ilyen helyzetre felkészülni...
A Microsoft két éve már titkon egy különleges új eszközön dolgozik, amely a Andromeda név alatt fut jelenleg. Most megtudhatunk róla pár izgalmas részletet. Eddig csak szabadalmakban, jelentésekben és az operációs rendszer rejtett zugainak kódjában volt megtalálható róla pár utalás. Annyi mindenesetre valószínű, hogy egy összehajtható, dupla...
A Google Duplex asszisztens-et az idei Google expón mutatták be hivatalosan. Az új szolgáltatás egy olyan mesterséges intelligencia, amelynek lepasszolhatjuk ügyes-bajos telefonhívásainkat. Egyelőre főleg időpont foglalásokról van szó, tehát az éttermi, fogorvosi és hasonló jellegű foglalásainkat végeztethetjük el vele.
Hamarosan talán nekünk is fizetnünk kell azért a Facebookon, hogy bizonyos videókat vagy más tartalmakat megtekinthessünk. A közösségi oldal szerdán jelentette be a tesztüzem elindulását, aminek keretein belül az adminisztrátorok által kezelt csoportok igénybe vehetik a fizetős szolgáltatást, ezzel különböző felhasználói szinteket létrehozva.