Főoldal > Hirek > Összehajtható, dupla kijelzős készülék a Microsoft Andromeda

t: 547

Összehajtható, dupla kijelzős készülék a Microsoft AndromedaA Microsoft két éve már titkon egy különleges új eszközön dolgozik, amely a Andromeda név alatt fut jelenleg. Most megtudhatunk róla pár izgalmas részletet. Eddig csak szabadalmakban, jelentésekben és az operációs rendszer rejtett zugainak kódjában volt megtalálható róla pár utalás. Annyi mindenesetre valószínű, hogy egy összehajtható, dupla kijelzős, hordozható készülékről van szó, ami már önmagában elég hogy felcsigázó legyen.

Mobil, tablet vagy asztali gép?

A Microsoft szerint az Andromeda projekt valami olyan, amit csendben fejlesztettek és amivel valami igazán újat és frisset alkotnának. Az Andromeda a Microsoft Surface termékcsalád új tagja lesz majd, ám méreteinek köszönhetően sokkal inkább alkalmas lesz hordozásra, hiszen valahol egy tablet és egy mobiltelefon méretei között van. Tudásban pedig közelít a PC-khez is.

Az Andromeda-val igyekeznek a nem túl sikeres Windows Phone-ok által létrejött csorbát kiköszörülni a termékeik között.

Microsoft Surface termékek

A Microsoft a Surface RT és Surface Pro készülékeket 6 évvel ezelőtt jelentették be, és egy olyan készülékcsoportot próbáltak velük megfogantatni, amely a tablet és az asztali számítógépek közötti rést tölti ki. A Surface Pro sikeresen megkavarta az addig jól elkülönülő tablet és pc piacot, és azóta már többen is (például az Apple is) igyekeznek betörni erre a szegmensre. Az Intelnél például olyan dupla kijelzős prototípusokat is készítettek, amelyek e-papír technológiát használnak, az Asus és a Lenovo pedig az Intel mintáján igyekszenek saját fogást találni a témán.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Google Duplex asszisztens-et az idei Google expón mutatták be hivatalosan. Az új szolgáltatás egy olyan mesterséges intelligencia, amelynek lepasszolhatjuk ügyes-bajos telefonhívásainkat. Egyelőre főleg időpont foglalásokról van szó, tehát az éttermi, fogorvosi és hasonló jellegű foglalásainkat végeztethetjük el vele.
Hamarosan talán nekünk is fizetnünk kell azért a Facebookon, hogy bizonyos videókat vagy más tartalmakat megtekinthessünk. A közösségi oldal szerdán jelentette be a tesztüzem elindulását, aminek keretein belül az adminisztrátorok által kezelt csoportok igénybe vehetik a fizetős szolgáltatást, ezzel különböző felhasználói szinteket létrehozva.
A tinédzserek 95 százaléka rendelkezik valamiféle okostelefonnal. Közülük 45% csaknem folyamatosan online, viszont a fiatalabb internet felhasználók nem csatlakoznak olyan nagy számban a Facebookhoz, mint ahogyan az idősebbek teszik, mutatja egy tanulmány. Habár a Facebook dominálta a közösségi médiát az összes korcsoportban az elmúlt évtizedben...
Az idei Computex expón rántotta le a leplet legújabb dobásáról a főleg laptopjairól ismert ASUS cég. Az újdonság pedig nem más, mint egy csúcsteljesítményű mobiltelefon, mely nemes egyszerűséggel ASUS ROG Phone névre kereszteltetett. A készülékbe nagy kanállal mérték a hardvereket, az ára sem lesz alacsony.