Főoldal > Hirek > Nem érdekli a fiatalokat a Facebook

t: 1385

Nem érdekli a fiatalokat a FacebookA tinédzserek 95 százaléka rendelkezik valamiféle okostelefonnal. Közülük 45% csaknem folyamatosan online, viszont a fiatalabb internet felhasználók nem csatlakoznak olyan nagy számban a Facebookhoz, mint ahogyan az idősebbek teszik, mutatja egy tanulmány. Habár a Facebook dominálta a közösségi médiát az összes korcsoportban az elmúlt évtizedben, mostanában kezd háttérbe szorulni a YouTube, Instagram és Snapchat által a tinik körében.

Csökkenő Facebook népszerűség

A Facebookot jelenleg még a 13 és 17 éves közötti korosztály több mint fele használja. Ez elsőre egész jónak tűnik, viszont 85% YouTube-ozik, 72% Instagram-ozik és 69% Snapchat-ezik.

Mögöttük 'kullog' a Twitter 32%-kal, a Tumblr 9%-kal és a Reddit 7%-kal.

A tinik közösségi médiafogyasztási szokásai változnak, míg 2015-ben a megkérdezetteknek csak 24%-ka volt szinte állandóan online, mára ez az arány a duplájára növekedett. A felhasználók száma is sokkal inkább húzott a Facebook felé.

Tini közösségi média

A szakértők szerint azért van így, mert a Facebook sosem igazán fogta meg a fiatalokat. Nekik ez a fórum túlságosan nyitott, túlságosan kitárulkozó. Szívesebben fordulnak inkább a nagyobb pörgést kínáló szolgáltatásokhoz, ahol a posztjaik csak egy gyors nevetés erejéig élnek és utána eltűnnek a semmiben.

Az ifjak változó hajlama persze nem feltétlenül ad okot csodálkozásra. A felnövekvő generáció nagyon ritkán választotta ugyanazokat a trendeket, mint elődeik. Elég csak a zenére vagy akár a divatra gondolni. Annyi biztos, hogy ha a Facebook nem próbál meg a kedvükre tenni, idővel ki fog kopni a toplistáról és hamarosan már csak az öregek platformja lesz...Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az idei Computex expón rántotta le a leplet legújabb dobásáról a főleg laptopjairól ismert ASUS cég. Az újdonság pedig nem más, mint egy csúcsteljesítményű mobiltelefon, mely nemes egyszerűséggel ASUS ROG Phone névre kereszteltetett. A készülékbe nagy kanállal mérték a hardvereket, az ára sem lesz alacsony.
A Steam online játékáruházban akarták volna elérhetővé tenni az 'iskolai lövöldözős szimulátor' játékot, az Active Shooter-t. Még a megjelenés előtt kikerült a kínálatból, a rengeteg felháborodott és a játékot ízléstelennek tartó ember együttes fellépése okán.
Május 22-én hivatalosan is elkezd dübörögni a YouTube Music szolgáltatás, amely nem más, mint a Google saját zenét streamere. Körülbelül hasonló lesz mint a már jól ismert Spotify, vagy az Apple Music. Magyarországra feltehetően később érkezik majd csak meg, elsősorban az Amerikai Egyesült Államok a célközönségük, de persze ami késik, nem múlik.
Az okostelefonok már az autós navigáció terén is - gondolunk itt az Android autó apk-ra - megkönnyítik az életünket. A modern világunk svájci bicskájaként alkalmazhatók az okosmobilok mindenféle feladatra. Fényképeznek, lejátszanak filmet és zenét, játékokat futtatnak, idegen nyelvekről fordítanak és még sokáig sorolhatnánk a szinte véget nem érő