Főoldal > Hirek > Törölték a morbid iskolai lövöldözõs játékot

t: 853

Törölték a morbid iskolai lövöldözõs játékotA Steam online játékáruházban akarták volna elérhetõvé tenni az 'iskolai lövöldözõs szimulátor' játékot, az Active Shooter-t. Még a megjelenés elõtt kikerült a kínálatból, a rengeteg felháborodott és a játékot ízléstelennek tartó ember együttes fellépése okán. A hangadók többsége ráadásul a játékhoz hasonló iskolai lövöldözés áldozatának hozzátartozója volt.

Petíció az ízléstelen lövöldözõs játék ellen

A lövöldözõs játék megjelenése ellen 180.000 aláírást gyûjtöttek össze egy online petíció keretében. A Steam tulajdonos cége, a Valve azt nyilatkozta, végül az iskolai lövöldözõs játékot annak fejlesztõi miatt vették le a listáról, mivel azok már korábban is rosszul viselkedtek.

Az Active Shooter lövöldözõs játék akkor került reflektorfénybe, amikor a BBC fegyveres erõszak ellenes jótékonysági mûsorában úgy nyilatkoztak a játékról, mint meghökkentõ alkotás. Késõbb a CNN-en is szóba hozták a terméket, itt a rettenetes és megvetendõ címkékkel jellemezték. Ezután több helyen is megfordult a médiában hírként a játék készülése, ezzel jókora figyelmet terelve a még el sem készült programra.

Morbid jellem, vagy polgárpukkasztás?

A Valve több e-mailt is küldött a sajtónak, amelyekben elmondja, hogy a lövöldözõs játékot fejlesztõ Ata Berdiyev már korábban is felkeltette a cég figyelmét. Megkapta a 'nehezen kezelhetõ' jelzõt is már, ezért rajta tartották a szemüket. Ata-t internetes trollként, azaz szándékosan másokat hergelõ, polgárpukkasztó egyénként definiálták, aki a játékfogyasztó közösség hangulatát szívesen korbácsolta fel korábban is, vagy illetéktelenül használt jogvédelem alatt álló tartalmakat. Hogy az Action Shooter mögött is ez az egyén állt, az csak a részletesebb nyomozás során derült ki.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

!

Május 22-én hivatalosan is elkezd dübörögni a YouTube Music szolgáltatás, amely nem más, mint a Google saját zenét streamere. Körülbelül hasonló lesz mint a már jól ismert Spotify, vagy az Apple Music. Magyarországra feltehetõen késõbb érkezik majd csak meg, elsõsorban az Amerikai Egyesült Államok a célközönségük, de persze ami késik, nem múlik.
Az okostelefonok már az autós navigáció terén is - gondolunk itt az Android autó apk-ra - megkönnyítik az életünket. A modern világunk svájci bicskájaként alkalmazhatók az okosmobilok mindenféle feladatra. Fényképeznek, lejátszanak filmet és zenét, játékokat futtatnak, idegen nyelvekrõl fordítanak és még sokáig sorolhatnánk a szinte véget nem érõ
Azok akik lefrissítették iPhone-jukat az újabb iOS 11.3-as rendszerre, egy újabb iPhone hibának köszönhetõen hamarosan kifejezetten kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak meg majd a mobiljaikon. Az iPhone 7 és iPhone 7 Plus mikrofonjainak ugyanis a frissítés után komoly gondjaik akadnak, ezáltal lehetetlenné téve a telefonos kommunikációt.
Elsõ publikált bevételi riportjával igencsak nagy büszkeségre tehetett szert a Spotify webes zenehallgató alkalmazás, amelybõl a bevétel mellett sok más érdekes adat is kiderült. Elõször is, hogy 170 millió havi felhasználóval rendelkezik, valamint 75 millió elõfizetõvel. Ez 4 millióval több mint a tavalyi utolsó negyedévi kimutatások ábrázolták.