Főoldal > Hirek > Törölték a morbid iskolai lövöldözős játékot

t: 986

Törölték a morbid iskolai lövöldözős játékotA Steam online játékáruházban akarták volna elérhetővé tenni az 'iskolai lövöldözős szimulátor' játékot, az Active Shooter-t. Még a megjelenés előtt kikerült a kínálatból, a rengeteg felháborodott és a játékot ízléstelennek tartó ember együttes fellépése okán. A hangadók többsége ráadásul a játékhoz hasonló iskolai lövöldözés áldozatának hozzátartozója volt.

Petíció az ízléstelen lövöldözős játék ellen

A lövöldözős játék megjelenése ellen 180.000 aláírást gyűjtöttek össze egy online petíció keretében. A Steam tulajdonos cége, a Valve azt nyilatkozta, végül az iskolai lövöldözős játékot annak fejlesztői miatt vették le a listáról, mivel azok már korábban is rosszul viselkedtek.

Az Active Shooter lövöldözős játék akkor került reflektorfénybe, amikor a BBC fegyveres erőszak ellenes jótékonysági műsorában úgy nyilatkoztak a játékról, mint meghökkentő alkotás. Később a CNN-en is szóba hozták a terméket, itt a rettenetes és megvetendő címkékkel jellemezték. Ezután több helyen is megfordult a médiában hírként a játék készülése, ezzel jókora figyelmet terelve a még el sem készült programra.

Morbid jellem, vagy polgárpukkasztás?

A Valve több e-mailt is küldött a sajtónak, amelyekben elmondja, hogy a lövöldözős játékot fejlesztő Ata Berdiyev már korábban is felkeltette a cég figyelmét. Megkapta a 'nehezen kezelhető' jelzőt is már, ezért rajta tartották a szemüket. Ata-t internetes trollként, azaz szándékosan másokat hergelő, polgárpukkasztó egyénként definiálták, aki a játékfogyasztó közösség hangulatát szívesen korbácsolta fel korábban is, vagy illetéktelenül használt jogvédelem alatt álló tartalmakat. Hogy az Action Shooter mögött is ez az egyén állt, az csak a részletesebb nyomozás során derült ki.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Május 22-én hivatalosan is elkezd dübörögni a YouTube Music szolgáltatás, amely nem más, mint a Google saját zenét streamere. Körülbelül hasonló lesz mint a már jól ismert Spotify, vagy az Apple Music. Magyarországra feltehetően később érkezik majd csak meg, elsősorban az Amerikai Egyesült Államok a célközönségük, de persze ami késik, nem múlik.
Az okostelefonok már az autós navigáció terén is - gondolunk itt az Android autó apk-ra - megkönnyítik az életünket. A modern világunk svájci bicskájaként alkalmazhatók az okosmobilok mindenféle feladatra. Fényképeznek, lejátszanak filmet és zenét, játékokat futtatnak, idegen nyelvekről fordítanak és még sokáig sorolhatnánk a szinte véget nem érő
Azok akik lefrissítették iPhone-jukat az újabb iOS 11.3-as rendszerre, egy újabb iPhone hibának köszönhetően hamarosan kifejezetten kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak meg majd a mobiljaikon. Az iPhone 7 és iPhone 7 Plus mikrofonjainak ugyanis a frissítés után komoly gondjaik akadnak, ezáltal lehetetlenné téve a telefonos kommunikációt.
Első publikált bevételi riportjával igencsak nagy büszkeségre tehetett szert a Spotify webes zenehallgató alkalmazás, amelyből a bevétel mellett sok más érdekes adat is kiderült. Először is, hogy 170 millió havi felhasználóval rendelkezik, valamint 75 millió előfizetővel. Ez 4 millióval több mint a tavalyi utolsó negyedévi kimutatások ábrázolták.