Főoldal > Hirek > A Google Duplex valóban működik, az asszisztenst nyáron már tesztelik is

t: 880

A Google Duplex valóban működik, az asszisztenst nyáron már tesztelik isA Google Duplex asszisztens-et az idei Google expón mutatták be hivatalosan. Az új szolgáltatás egy olyan mesterséges intelligencia, amelynek lepasszolhatjuk ügyes-bajos telefonhívásainkat. Egyelőre főleg időpont foglalásokról van szó, tehát az éttermi, fogorvosi és hasonló jellegű foglalásainkat végeztethetjük el vele.

A Google Duplex valódinak tűnő személyi asszisztens

A Google által kiadott YouTube reklám videóban jól megfigyelhető, körülbelül mi is a koncepció lényege.

A Google Duplex valódi személyi asszisztensként funkcionál. Csak kiadjuk neki, mikor, hol, és mit szeretnénk, és ha megkapja a végleges megerősítésünket, akkor már tárcsázza is az adott létesítményt. Az igazán bámulatos dolog azonban a felhívott fél telefonjából tapasztalható meg.

A Google Duplex ugyanis nem úgy hangzik, mint egy mesterséges intelligencia, vagy mint egy géphang. Az asszisztensnek teljesen emberi hangja van, ráadásul annyira jól imitál, hogy őőő-zik is néha, mint ahogyan egy valódi telefonáló is tehetné. Amennyiben nem jelentené be előre, hogy 'Hello, én egy Google Asszisztens vagyok és X Y nevében telefonálok' talán észre sem vennék sokan.

A Google asszisztens-t nyáron már tesztelik

A Google terméktervezési és fejlesztési igazgatója, Nick Fox nemrég azt is közölte, hogy a Duplex névre keresztelt Google asszisztens tesztelése a nyáron bizonyos vállalkozásoknál már el is kezdődik. Sajnos ez még nem azt jelenti, hogy bárki letöltheti a mobiljára és az adott helynek már üzenhet is a saját mesterséges asszisztensével. Viszont ha a tesztek jól sikerülnek, jövő év elején talán már a Duplex asszisztens valamennyi android mobilokon ott fog figyelni.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Hamarosan talán nekünk is fizetnünk kell azért a Facebookon, hogy bizonyos videókat vagy más tartalmakat megtekinthessünk. A közösségi oldal szerdán jelentette be a tesztüzem elindulását, aminek keretein belül az adminisztrátorok által kezelt csoportok igénybe vehetik a fizetős szolgáltatást, ezzel különböző felhasználói szinteket létrehozva.
A tinédzserek 95 százaléka rendelkezik valamiféle okostelefonnal. Közülük 45% csaknem folyamatosan online, viszont a fiatalabb internet felhasználók nem csatlakoznak olyan nagy számban a Facebookhoz, mint ahogyan az idősebbek teszik, mutatja egy tanulmány. Habár a Facebook dominálta a közösségi médiát az összes korcsoportban az elmúlt évtizedben...
Az idei Computex expón rántotta le a leplet legújabb dobásáról a főleg laptopjairól ismert ASUS cég. Az újdonság pedig nem más, mint egy csúcsteljesítményű mobiltelefon, mely nemes egyszerűséggel ASUS ROG Phone névre kereszteltetett. A készülékbe nagy kanállal mérték a hardvereket, az ára sem lesz alacsony.
A Steam online játékáruházban akarták volna elérhetővé tenni az 'iskolai lövöldözős szimulátor' játékot, az Active Shooter-t. Még a megjelenés előtt kikerült a kínálatból, a rengeteg felháborodott és a játékot ízléstelennek tartó ember együttes fellépése okán.