Főoldal > Hirek > 14 legjobb szoftver, amit egy új számítógépre feltétlenül telepíteni kell!

t: 3968

14 legjobb szoftver, amit egy új számítógépre feltétlenül telepíteni kell!Egy új számítógép tele van üres hellyel és tele van potenciállal, ezért csak a legjobb szoftvereket telepítsd rá. Egy frissen telepített Windows jó kezdés lehet, de ezután még sok fontos lépést kell tenni ahhoz, hogy a számítógép jól használható és a felhasználó igényeit kielégítő eszköz és társ is legyen egyben. Ehhez jól összehangolt programkészletet kell feltelepíteni, vírusirtót, böngészőt, médialejátszót és hasonlókat. Hogy miket érdemes manapság a gépekre feltenni, azt egy 14-es listába szedtük most össze az olvasóknak.

Avast Free Antivirus

Nyilvánvalóan a frissen telepített gép egyik legfontosabb követelménye a kellő biztonságot kínáló Avast antivírus program installálása. Az Avast Free Antivirus a legnépszerűbb ingyenes víruskereső és vírusirtó. Teljesítményben, hatékonyságban, kezelhetőségben és veszélyfelismerésben nincsen párja. Kenterbe veri a jelenlegi mezőnyt, beleértve a Microsoft's Windows Defender-t is.

Malwarebytes a malware vírusok ellen

A Malwarebytes egy megbízható szoftver, amely célzottan a malware (kártékony, romboló) programok ellen fókuszálja minden erejét. Többféle technikát és technológiát is felhasznál, hogy a lehető legjobb védelmet biztosítsa a számítógépnek. Hálózati csomagfigyelés, heurisztikus módszerek, viselkedés monitoring és anomáliafelismerő módszereket is alkalmaz, hogy a gép felhasználója mentesüljön a malware-ek által jelentett komoly fenyegetésektől. Mindezt ráadásul teljesen ingyenesen teszi, habár a prémium csomaggal további lehetőségeket szerezhetünk magunknak.

CCleaner takarító program

Széleskörben használt és elismert szoftver a CCleaner takarító program. A számítógépen rengeteg felesleges ideiglenes fájl és szemét jön létre például más programok telepítése során, amelyek felhalmozódnak és idővel akár a gép lassulásához is hozzájárulhatnak. A CCleaner ezeket a felesleges fájlokat törli ki, de a böngészési adatok teljes eltüntetésére is alkalmas.

Google Chrome webböngésző

A jelenlegi böngészőfelhozatal legnépszerűbbje, az első helyezett Google Chrome. Habár döcögősen indult az útja, mára már egy komoly professzionális webböngésző eszközzé vált, amelyet alaposan testre szabhat a felhasználó ha kedve tartja. A kinézet témázása mellett sokféle kiegészítő alkalmazással növelhető a funkcionalitása, habár azok nélkül is sok felhasználóbarát lehetőséget tartogat, amelyekkel a netezés kényelmessé és folyamatossá válhat. Egyaránt elérhető számítógépekre és mobilokra is.

Mozilla Firefox böngésző

A Mozilla Firefox volt az első olyan böngésző, amely félreállította az Internet Explorer-t az internet felszálló ágában. Habár az utóbbi időben második helyre szorult a népszerűségi ranglétrán, nem kevésbé jobb böngésző mint a Chrome. Sőt, a legutóbbi frissítés után sebességben csúcstartóvá vált. Szintén telepíthetők hozzá egy kattintással kiegészítők, ezáltal kiváló alternatívává válva a Chrome helyett.

LastPass jelszókezelő

A Lastpass ingyenes jelszókezelő alkalmazás leveszi vállunkról a terhet, hogy a jelszavainkat fejben tartsuk, vagy valahol egy cetlin, vagy fájlban rejtegessük mások elől. Mobilra és PC-re is elérhető, így bármikor elérhető a felhasználó számára. Mindössze egy jelszó megjegyzése szükséges, amellyel a többihez férhet hozzá a tulajdonos. A többi jelszó a programon belül kellően kódolt és biztonságos formában van tárolva. A LastPass biztonságos jelszókezelő kiegészítőként több böngészőhöz is telepíthető, így akár egy kattintással kitölthetők a különböző oldalak bejelentkezési adatai, anélkül hogy a böngésző tárolná a kényes információkat.

LibreOffice irodai szoftvercsomag

A LibreOffice egy kiváló irodai szoftvercsomag, amely anélkül biztosítja az elvárható dokumentumszerkesztő (Word), táblázatkezelő (Excel), prezentációkészítő (Powerpoint) és hasonló programokat, hogy busás havidíjat, vagy bármilyen más fizetést várna el a felhasználóktól. A LibreOffice egy teljesen ingyenes irodai programcsomag, amely kezeli az összes népszerű formátumot is a témában, ráadásul jól kezelhető bárki számára.

Skype ingyenes videotelefon beszélgetés

Segít a Skype, ha kapcsolatban szeretnél maradni a távol élő rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel? A Skype-pal szöveges üzenetváltást és videóbeszélgetést is folytathatsz a világ bármely pontján élő felhasználókkal, mindezt teljesen ingyenesen. Talán az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy elég jó internetkapcsolatot igényel a Skype szolgáltatás ahhoz, hogy kihozhasd belőle a legjobb minőséget.

VLC media player

A legnépszerűbb videólejátszók egyike a VLC videólejátszó. Folyamatos támogatásaival mindig naprakész, így gyakorlatilag nincsen olyan médiaformátum amit ne ismerne, legyen szó a legújabbakról akár. Ráadásul nincsen nagy gépigénye, jól fut az olcsóbb, vagy régebbi számítógépeken is.

HandBrake zene és videó konvertáló

Habár a számítógépen akármilyen zene vagy videó lejátszható, de mi a helyzet a mobillal vagy tablettel? A HandBrake videokonvertáló fogja a mobileszközöknek ismeretlen formátumokat és kompatibilis formátumúra konvertálja őket neked. Bár sok online fájlkonverter létezik, ez már bizonyította rátermettségét funkcionalitásban és felhasználóbarátságban egyaránt.

Dropbox ingyenes tárhely

Jó lenne az összes fontos adatot egy ingyenes és biztonságos tárhelyen tartani, ahol mindig elérhető, legyen szó számítógépről vagy mobileszközről? A Dropbox felhőalapú tárhely biztonságos szolgáltatásával ezt megteheted. A Dropbox program folyamatosan szinkronban tartja az összes eszközödön a fájljaidat, így megúszhatod, hogy mindenhova egy pendrive-val futkoss, amit ráadásul el is veszíthetsz, szemben a felhő biztonságában lővő Dropbox fájljaiddal.

Paint.NET képszerkesztő

Ha csak nagyon alap képszerkesztésre van szükség, a Windowson alapból ott van a Paint. Azonban ha ennél bonyolultabb dolgokra lenne szükség, a Paint.NET képszerkesztő nyújt kiváló, ingyenes lehetőséget. Ez a képszerkesztő program meglehetősen sokoldalú, és nagyon sokban hasonlít a piacvezető Photoshop képszerkesztő szoftverhez.

Notepad++ jegyzettömb és kódszerkesztő

Az alap Windowsos Jegyzettömb egy elfogadható szövegszerkesztő, de meglehetősen fapados érzésű. Tényleg csak az alapokra jó. Azoknak, akik kacsintgatnak a webfejlesztés, kódolás felé, ajánlott egy másik szerkesztőt beszerezni, például a Notepad++-t. A sokoldalú szövegszerkesztő sokféle plugint támogat és szintaktikai kiemelést is végez a beleírt kódokon.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Hatalmas durranás lett a botladozó Fortnite nevű számítógépes játék, amely a Battle Royale módjával és Free to Play árszabásának köszönhetően hamar megfordította a hajóját. Ma már milliók játszanak vele és élvezik minden egyes akciódús percét. Ez az izgalmas játék hamarosan a mobilosokat is elérheti, hiszen androidra és IOS-re is kiadják...
A gépi tanulás módszere ismét új és meglepő alkalmazását szállítja nekünk az internet. A YouTube legújabb húzásával a felvétel közben is cserélgethetjük akár magunk mögött a háttereket. A funkció egyelőre kísérleti fázisban van és valós idejű kísérleti szegmentáció név alatt fut. Azért ezen a néven még dolgozhatnak a YouTube marketingesei.
Nem az első retró hullámot meglovagolni kívánó modellje lett a Nokiának a 8810-es. Korábban a 3310-zel próbálkoztak és moderált sikereket értek el vele. Most pedig a bánánmobilként is ismert modell ráncfellvarrt változatát dobták a piacra. A legtöbben ezt a készüléket még a Mátrix című filmből ismerhetik, a mozi megjelenése után hullámként söpört..
Az Aspark Owl-ra csak rá kell nézni, hogy arra gondoljon az ember: ez aztán igazán gyors kocsi lehet. De nem is sejti, hogy az áramvonalas karosszéria alatt egy olyan elektromos motor van, amely kevesebb mint kettő másodperc alatt 100 km/h-ra gyorsítja fel a járművet, ezzel a sportülésekbe préselve a benne utazó személyeket.