Főoldal > Hirek > A leggyorsabb elektromos autó: Aspark Owl

t: 1186

A leggyorsabb elektromos autó: Aspark OwlAz Aspark Owl-ra csak rá kell nézni, hogy arra gondoljon az ember: ez aztán igazán gyors kocsi lehet. De nem is sejti, hogy az áramvonalas karosszéria alatt egy olyan elektromos motor van, amely kevesebb mint kettő másodperc alatt 100 km/h-ra gyorsítja fel a járművet, ezzel a sportülésekbe préselve a benne utazó személyeket.

Szupergyors elektromos autó

Az Aspark Owl-t szemlélve az első gondolatunk az lehet, hogy valami ilyesmivel száguldozhatna Gotham utcáin a környezettudatos Batman. A prototípus karbonszálas karosszériája és agresszív formái kitűnőek lennének a szupergyors bűnüldözéshez is. Batman helyett azonban tesztpilóták ültek a volán mögé, elképesztő 1,92 másodperces időt állítva fel a 0-100-ra gyorsulás közben.

A 430 lóerős elektromos motor egy speciális szerkezet, amelyben szuperkondenzátorok és akkumulátorok vegyesen eredményezik ezt a teljesítményt. Egy töltéssel 150 kilométeres távot képes megtenni, bár ha rendesen a pedálra taposunk, akkor ez az érték csökkenhet.

A kocsi összesen 850 kilogrammos, ami pehelysúlyú. Ezekkel a paraméterekkel a kocsi csúcssebessége 280 km/h körül mozog.

Nem csak szupergyors, drága is

Persze ez a szupergyors autó sem az az autó, amely hosszú sorokat gerjeszt a márkakereskedések ajtajai előtt. Az Aspark Owl 4,4 millió dolláros áron kerül majd eladásra. Ez nagyjából 1 milliárd forintnak felel meg. Ezen felül limitált széria lesz, összesen 50 darab szupergyors autót gurítanak le belőlük a gyártósorról, így akinek van felesleges egymilliárdja, az gyorsan vegye fel a kapcsolatot a gyártókkal!

Autóverseny és száguldás mobilon

Ha mégis inkább ingyen szeretnéd a száguldás élményét, akkor hadd ajánljunk egy jó kis autóverseny játékot. A Need for speed: No limit autóverseny androidra is elérhető, valamint az autós játék iPhone-ra is letölthető ingyenesen.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Új, 10 gigabit per másodperc (Gbps) sávszélességű hálózatot tesztelnek Nagy Britanniában, a korábbi olimpiai faluban, London keleti részén. A Hyperoptic szolgáltató indította a tesztelést, ezzel elhozva az első ilyen nagy sebességű internetelérést, ISP hálózatot használva a dedikált vonalak helyett. A cégek most arra törekednek, hogy az...
Nap mint nap több mint 30.000 évnek megfelelő idejű videót játszanak le összesen a Google Chrome felhasználói. Ez felfoghatatlanul sok videó. Az utóbbi évben rengeteget növekedett a videómegtekintések száma. Nem csak a YouTube-os hatásvadász videóknak hála, de a minőségi videós tartalmak egyre nagyobb térhódításának is.
Új Amazon vásárlási lehetőség! Az Amazon Go egy nagyszabású kísérlet, melyben egy olyan vegyeskereskedést hoztak létre, ahol nincsenek eladók és a fizetés teljesen automatizáltan működik. Bemegy a vásárló, összeszedi a szükséges termékeket és kisétál a boltból, miközben számlájáról levonódik a vásárolt javak ellenértéke. Na de mi van akkor, ha...
Az icantaffordadiary nevű tumblr felhasználó egy nehéz depressziós időszakon ment keresztül. Az oregoni tinédzser komoly depresszióval küzdött és öngyilkos gondolatai is voltak már egészen általános iskolás kora óta. Azonban most igyekszik nyugalmat és megoldást találni a Calm Harm app segítségével és így próbálja leküzdeni ezt a komoly betegségét