Főoldal > Hirek > Egy app segít a depressziós tumblr felhasználókon

t: 839

Egy app segít a depressziós tumblr felhasználókonAz icantaffordadiary nevű tumblr felhasználó egy nehéz depressziós időszakon ment keresztül. Az oregoni tinédzser komoly depresszióval küzdött és öngyilkos gondolatai is voltak már egészen általános iskolás kora óta. Azonban most igyekszik nyugalmat és megoldást találni a Calm Harm app segítségével és így próbálja leküzdeni ezt a komoly betegségét.

Calm Harm app a depresszió ellen


A depresszió komoly, nehezen felismerhető és nehezen leküzdhető mentális probléma, amely sok esetben hozza magával a saját fizikai bántalmazást és akár az öngyilkossági kísérletet is.

A Calm Harm app letöltés android mobilokra és a Calm Harm iPhone letöltés iOS mobilokra is letölthető alkalmazás, amely 2016-tól érhető el, 2017-ben pedig kapott egy komoly felfrissítést is. A Play áruház és az App Store oldalai tele vannak olyan értékelésekkel, amelyekben a felhasználók mondanak köszönetet a fejlesztőknek, amiért segítő kezet nyújtottak nekik az app-ok világán keresztül, amikor lelki válságuk során tényleg nagy szükségük volt rá.

Különösen ismertté vált a Calm Harm a tumblr felhasználók körében, akik igyekszenek terjeszteni is egymás között az enyhítő megoldást a depresszió ellen.

"Ez az ingyenes alkalmazás segített rajtam, konkrétan megmentette az életemet" - írta az egyik tumblr-es.

Alkalmazás az önbántalmazás ellen

A Calm Harm egyszerű megoldásokat kínál az önbántalmazó gondolatok leküzdésére, átvészelésére. Lélegzőtechnikákat mutat, amelyek mély lélegzetekkel nyugtatják le a testet. Az Elterelés menü alatt olyan rövid feladványok vannak, amelyek elterelik a figyelmet a saját, káros gondolatokról. Ezeken kívül vannak még megnyugtató, önkifejezésre és felszabadultságra ösztönző lehetőségek is.

A depressziós betegek leírásai szerint az önbántalmazás hullámokban és hirtelen tör rájuk, ha egyedül vannak. Ha abban a rövid időben sikerül valamivel leküzdeni a kényszert, hamarabb elmúlik.

Persze a Calm Harm applikáció nem helyettesítheti a szakorvosi kezelést, így a depressziós tüneteket tapasztalóknak mindenképpen érdemes elmenniük egy szakemberhez a problémáikkal. Viszont a depresszió orvosi kezelése mellett jól jöhet plusz egy segítségként a mindig kéznél lévő alkalmazás.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Google egy korábbi alkalmazásához, az Arts & Culture-höz hozott ki egy frissítést, ami egy nagyon izgalmas új fícsört is tartalmaz. Egy saját fotónk alapján képes kikeresni olyan híres festményeket és portrékat, amelyeken a mi arcunkhoz hasonló arc szerepel. Lehet hogy hasonlítasz a Mona Lisára? A Google megmondja!
Már készlethiány állt elő az iPhone akkumulátorokból az USA-ban, mert olyan sokan cseréltetnék ki az elhasznált akksikat. Ennek következményeként valakinek akár hónapokat is kell várnia, mire elvégzik a cserét a készülékén. Ennek legfőbb okai, hogy a csere ára jelentősen csökkent, a másik pedig, hogy az Apple iPhone mobillassítós botránya...
Akár hiszünk benne, hogy a repülő autók átveszik a közlekedésben a főszerepet, akár nem, kétkedést nem tűr a tény, hogy a világon mindenki szeret eljátszani a gondolattal. Valahogy mindig is volt valami megfogalmazhatatlanul szuper érzés abban, hogy csak beugrunk a saját repülő járművünkbe és átröppenünk az úticélunkhoz.
A Microsoft Office 365-ös szoftvercsomaghoz juthatnak hozzá teljesen ingyenesen a magyar közoktatásban résztvevő diákok. A Nemzeti Fejlesztés Minisztérium Tisztaszoftver programjának köszönhetően az általános- közép vagy felsőoktatásban résztvevők mind igénybe vehetik az Office-t, mindössze egy regisztráció és letöltés szükséges hozzá.