Főoldal > Hirek > Amazon vásárlás: Az Amazont nem érdeklik a bolti szarkák

t: 1425

Amazon vásárlás: Az Amazont nem érdeklik a bolti szarkákÚj vásárlási lehetőséggel rukkolt elő az Amazon. Az Amazon Go egy nagyszabású kísérlet, melyben egy olyan vegyeskereskedést hoztak létre, ahol nincsenek eladók és a fizetés teljesen automatizáltan működik. Bemegy a vásárló, összeszedi a szükséges termékeket és kisétál a boltból, miközben számlájáról levonódik a vásárolt javak ellenértéke. Na de mi van akkor, ha valaki csak beszalad, lerámol pár dolgot és kifut?

Magas szintű bizalom az Amazonos vásárlásnál

Az Amazon vásárlás során nagy bizalmat fektet a vásárlókba és az automata fizetési rendszerének hibátlan működésébe. Január 22-én nyitott meg az első, a nagyközönség számára is elérhető Amazon Go kereskedés Amerikában, Seattle-ben. Na de pontosan hogyan is lehet fizetni eladók nélkül és honnan tudja az Amazon bolt, hogy ki mit tett a kosarába?

Az Amazon komoly munkát fektetett abba, hogy a vásárlói rendszer jól működhessen. Az Amazon boltban kamerák és érzékelők sokasága sorakozik, hogy érzékeljék, mikor sétál be valaki a boltba, vagy hogy egy terméket emelnek le a polcról. A vásárlás végén a kijáratnál elhelyezett kiléptetőkapuk konzolján a mobilunkkal egy érintéssel elintézhetjük a fizetést, persze csak ha Amazon Prime fiókunk is van. Egyszerűen hangzik, mégis sokaknak idegen lehet a koncepció.

Lopásbiztonság az Amazonnál?

Az Amazon bolt nyitása után nem sokkal fel is került a twitterre egy üzenet, amelyben egy felhasználó arról ír, hogy egy joghurtot nem számolt fel neki a rendszer, így az véletlenül ellopta. Az Amazon azonnal válaszolt a tweet-re, először is azt közölték a felhasználóval, hogy fogyassza egészséggel a joghurtot. Másodszor pedig elmondták, hogy az ilyen eset annyira ritka, hogy nem érdemes rá biztonsági intézkedéseket tenni, mert az többe kerülne, mint ha valaki néha egy-egy dolgot nem fizet ki miattuk.

Az eset fontossága viszont az, hogy ebből is látszik, az Amazon annyira bízik a kamerák és szenzorok rendszerében, hogy más biztonsági intézkedést nem iktatott be, hiszen a joghurt kivitele semmilyen módon nem volt jelezve sem a vásárlónak, sem a cégnek.

Attól persze nem kell félni, hogy valaki bemegy és kirámolja a helyet. A belépés csak az Amazon Prime fiókos azonosítással lehetséges, így onnantól már a rendszer a számlára terhelhet mindent, amit a polcról a kosárba került.

Online vásárlás az Amazonnál

Amíg hozzánk is elérnek az automatizált Amazon boltok, addig és vásárolhatunk kényelmesen az Amazontól online az Amazon shopping Android app-al vagy az iOS-es Amazon vásárlás alkalmazásukkal.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az icantaffordadiary nevű tumblr felhasználó egy nehéz depressziós időszakon ment keresztül. Az oregoni tinédzser komoly depresszióval küzdött és öngyilkos gondolatai is voltak már egészen általános iskolás kora óta. Azonban most igyekszik nyugalmat és megoldást találni a Calm Harm app segítségével és így próbálja leküzdeni ezt a komoly betegségét
A Google egy korábbi alkalmazásához, az Arts & Culture-höz hozott ki egy frissítést, ami egy nagyon izgalmas új fícsört is tartalmaz. Egy saját fotónk alapján képes kikeresni olyan híres festményeket és portrékat, amelyeken a mi arcunkhoz hasonló arc szerepel. Lehet hogy hasonlítasz a Mona Lisára? A Google megmondja!
Már készlethiány állt elő az iPhone akkumulátorokból az USA-ban, mert olyan sokan cseréltetnék ki az elhasznált akksikat. Ennek következményeként valakinek akár hónapokat is kell várnia, mire elvégzik a cserét a készülékén. Ennek legfőbb okai, hogy a csere ára jelentősen csökkent, a másik pedig, hogy az Apple iPhone mobillassítós botránya...
Akár hiszünk benne, hogy a repülő autók átveszik a közlekedésben a főszerepet, akár nem, kétkedést nem tűr a tény, hogy a világon mindenki szeret eljátszani a gondolattal. Valahogy mindig is volt valami megfogalmazhatatlanul szuper érzés abban, hogy csak beugrunk a saját repülő járművünkbe és átröppenünk az úticélunkhoz.