Főoldal > Hirek > Volocopter: taxi és helikopter egyben

t: 572

Volocopter: taxi és helikopter egybenItt a repülő taxi? Akár hiszünk benne, hogy a repülő autók átveszik a közlekedésben a főszerepet, akár nem, kétkedést nem tűr a tény, hogy a világon mindenki szeret eljátszani a gondolattal. Valahogy mindig is volt valami megfogalmazhatatlanul szuper érzés abban, hogy csak beugrunk a saját repülő járművünkbe és átröppenünk az úticélunkhoz.

18 rotoros repülő taxi

Az álomhoz most közelebb kerültünk a Volocopter projektnek köszönhetően, mely talán a repülő taxi kezdete is lehet. Az idei CES (Consumer Technology Association) expón mutatták be az első repülési teszteket, illetve élőben is felszálltak a járművel egy pár percre. A gép valóban működik, viszonylag csendes és stabil.

A kétszemélyes Volocopter érdekességei közé tartozik, hogy egy első és egy hátsó rotor helyett, 18 rotorral rendelkezik. Ezek mindegyiket a gép felett szétterpesztő körgyűrűn foglalnak helyet. Így a helikopternek nincs is szüksége farokrotorra, vagy egyáltalán farokra sem. Olyan mind egy nagyra nőtt drón.

Az ajtó nélküli Volocopterben elég szűkös a hely, tériszonyosoknak biztosan életre szóló sokkot jelent. Igaz, az elektromos Volocopter mindössze fél órát képes a levegőben tölteni, amely alatt körülbelül 30 kilométert képes megtenni legfeljebb. Ezeken az adatokon még érdemes lesz dolgozniuk a tervezőknek.

Biztonságos repülés

A drónszerű gépnél nagyon figyeltek a biztonsági rendszerekre is. Ha egy rotor sérül meg, akkor abból szerencsére van még bőven másik, a rendszer kiegyensúlyozza a gépet.

Az akkumulátorrendszer is több alegységre oszlik, így ha meghibásodik valamelyik, még mindig több tartalék áll rendelkezésre.

A Volocopterm folyamatosan figyeli a GPS adatokat és a magassági értékeket, így mindent megtesz azért, hogy a gép optimálisan működjön. Ha mégis beüt a vész, legvégső esetben egy ejtőernyő is bontható, amellyel biztonságosan ereszkedhetnek földre az utasok.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Microsoft Office 365-ös szoftvercsomaghoz juthatnak hozzá teljesen ingyenesen a magyar közoktatásban résztvevő diákok. A Nemzeti Fejlesztés Minisztérium Tisztaszoftver programjának köszönhetően az általános- közép vagy felsőoktatásban résztvevők mind igénybe vehetik az Office-t, mindössze egy regisztráció és letöltés szükséges hozzá.
A Google több mint egy éve kísérletezik egy új operációs rendszerrel, a Fuchsia-val. A Google által létrehozott és nyílt forráskódú mivolta miatt közösségi fejlesztés által is kibővülő Fuchsia egyelőre kevés médiavisszhangot kapott. A fejlesztők most kiadtak egy dokumentációt, amely által a fejlesztők saját Pixelbookjaikra tehetik fel a...
Kegyetlen Loapi vírus terjed mostanában, amely nem elégszik meg a szoftver megfertőzésével, tökreteszi magát a hardvert is. Az androidosok jobb lesz, ha nagyon odafigyelnek a biztonságra, különben hamar papírnehezék válhat szeretett készülékükből. Teljes nevén a Trojan.AndroidOS.Loapi vírust legkönnyebben akkor kaphatjuk meg, ha nem megbízható...
Az iPhone lassulással kapcsolatban régóta létezik az az összeesküvés elmélet, amely nem csak mobilokra, de számítógépekre és driverprogramjaikra is érvényes, miszerint az új modellek megjelenésével a régiekre kiadott programfrissítések lassítják azok működését, hogy a felhasználó úgy érezze, itt az ideje beújítani az éppen kiadott, sokkal gyorsabb