Főoldal > Hirek > 10 gigabites sávszélesség az Egyesült Királyságban

t: 1394

10 gigabites sávszélesség az Egyesült KirályságbanÚj, 10 gigabit per másodperc (Gbps) sávszélességű hálózatot tesztelnek Nagy Britanniában, a korábbi olimpiai faluban, London keleti részén. A Hyperoptic szolgáltató indította a tesztelést, ezzel elhozva az első ilyen nagy sebességű internetelérést, ISP hálózatot használva a dedikált vonalak helyett. A cégek most arra törekednek, hogy az Egyesült Királyságban teljes száloptikás-technológiát alakítsanak ki.

Fogyasztói igények a 10 Gbps-re

'Az Egyesült Királyságban élő emberek által felhasznált adatmennyiség minden évben másfélszeresésre növekedik. Éppen ezért van szükség a teljes száloptikás szolgáltatásra, amellyel gyorsabb és megbízhatóbb kapcsolatokat alakíthatunk ki az otthonokban és az irodákban egyaránt. Igazán nagy lehetőségeket látunk a technológiában, és komoly elköteleződést látunk a nagyobb vállalatok részéről is, akik támogatják az indítványozást, ezzel elősegítve az Egyesült Királyság digitális jövőjének fejlődését' - mondta Dana Tobak, a vezető végrehajtási igazgató a Hyperoptic vállalattól.

Valóban, amíg nemrég még elég volt a 100 Mbps-os sebesség, most a 4K-s videók és az egyre növekvő adatmennyiség következményeként tovább kell lépni. A Hyperoptic jelenleg 400.000 háztartást lát el internetkapcsolattal. Úgy vélik, bármikor megjelenhet a tömeges igény a 10 Gbps-re, ezért minél hamarabb stabil renszerteszteket akarnak.

Sávszélesség az egekben

Ezzel a sebességgel egy átlagos (5 GB) HD videó 4 másodperc alatt töltődne le, egy átlagos Xbox játék (25 Gb) 20 másodperc alatt, míg egy 4K-s ultramagas felbontású mozifilm (75 GB) mindössze egy perc alatt töltődne le a gépünkre. Nem rossz!

Ha kíváncsi vagy, a te mobilodon hogy hasít az internet, könnyen megtudhatod, akár androidos, akár iPhone-os vagy. Az androidra letölthető Fast speed test sebességmérő, vagy az IOS-es Speed Test Speedsmart sebességmérő alkalmazással pillanatok alatt jól érthető kimutatásokat és eredményeket olvashatsz.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Nap mint nap több mint 30.000 évnek megfelelő idejű videót játszanak le összesen a Google Chrome felhasználói. Ez felfoghatatlanul sok videó. Az utóbbi évben rengeteget növekedett a videómegtekintések száma. Nem csak a YouTube-os hatásvadász videóknak hála, de a minőségi videós tartalmak egyre nagyobb térhódításának is.
Új Amazon vásárlási lehetőség! Az Amazon Go egy nagyszabású kísérlet, melyben egy olyan vegyeskereskedést hoztak létre, ahol nincsenek eladók és a fizetés teljesen automatizáltan működik. Bemegy a vásárló, összeszedi a szükséges termékeket és kisétál a boltból, miközben számlájáról levonódik a vásárolt javak ellenértéke. Na de mi van akkor, ha...
Az icantaffordadiary nevű tumblr felhasználó egy nehéz depressziós időszakon ment keresztül. Az oregoni tinédzser komoly depresszióval küzdött és öngyilkos gondolatai is voltak már egészen általános iskolás kora óta. Azonban most igyekszik nyugalmat és megoldást találni a Calm Harm app segítségével és így próbálja leküzdeni ezt a komoly betegségét
A Google egy korábbi alkalmazásához, az Arts & Culture-höz hozott ki egy frissítést, ami egy nagyon izgalmas új fícsört is tartalmaz. Egy saját fotónk alapján képes kikeresni olyan híres festményeket és portrékat, amelyeken a mi arcunkhoz hasonló arc szerepel. Lehet hogy hasonlítasz a Mona Lisára? A Google megmondja!