Főoldal > Hirek > Élőben cserélhető háttér a YouTube videóidhoz

t: 816

Élőben cserélhető háttér a YouTube videóidhozA gépi tanulás módszere ismét új és meglepő alkalmazását szállítja nekünk az internet. A YouTube legújabb húzásával a felvétel közben is cserélgethetjük akár magunk mögött a háttereket. A funkció egyelőre kísérleti fázisban van és valós idejű kísérleti szegmentáció név alatt fut. Azért ezen a néven még dolgozhatnak a YouTube marketingesei.

A YouTube új funkciója

A funkciót a béta teszterek érhetik el jelenleg, de amint végeztek vele, a többi androidos és iPhone-os YouTube alkalmazás is megkapja majd egy jövőbeli frissítéssel.

A Google saját kutatási blogján részletes beszámolót olvashatunk a funkcióról, valamint egypár látványos animáción futás közben is megnézhetjük, hogyan cserélgeti a vidám YouTube-erek maguk mögött az unalmas hátteret, vagy adnak a háttérhez különböző effekteket. Ilyen módon beállítható kép, csillagos éjszaka vagy éppen ragyogó napsütés is a háttérbe.

Cserélhető hátterek felhasználása

Hogy ez pontosan mekkora durranás lesz és milyen kreatív felhasználásokra ad lehetőséget, egyelőre a fejlesztők sem pontosan tudják, de bíznak benne, hogy a felhasználók utat törnek nekik.

'Az új szegmentációs technológia lehetővé teszi az alkotóknak, hogy könnyedén kicseréljék és változtassák a háttereiket, ezzel növelve a videóik minőségét, bármilyen speciális program vagy felszerelés nélkül.' - magyarázta a Google szóvivője.

Mi mindenesetre már alig várjuk, hogy szórakozhassunk vele. Ha ez a technológia az él videóbeszélgetésekben is megjelenik, könnyen ugrathatjuk majd ismerőseinket a szomszéd szobából, miközben látszólag az Eiffel torony előtt pózolunk, vagy más távoli helyen.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Nem az első retró hullámot meglovagolni kívánó modellje lett a Nokiának a 8810-es. Korábban a 3310-zel próbálkoztak és moderált sikereket értek el vele. Most pedig a bánánmobilként is ismert modell ráncfellvarrt változatát dobták a piacra. A legtöbben ezt a készüléket még a Mátrix című filmből ismerhetik, a mozi megjelenése után hullámként söpört..
Az Aspark Owl-ra csak rá kell nézni, hogy arra gondoljon az ember: ez aztán igazán gyors kocsi lehet. De nem is sejti, hogy az áramvonalas karosszéria alatt egy olyan elektromos motor van, amely kevesebb mint kettő másodperc alatt 100 km/h-ra gyorsítja fel a járművet, ezzel a sportülésekbe préselve a benne utazó személyeket.
Új, 10 gigabit per másodperc (Gbps) sávszélességű hálózatot tesztelnek Nagy Britanniában, a korábbi olimpiai faluban, London keleti részén. A Hyperoptic szolgáltató indította a tesztelést, ezzel elhozva az első ilyen nagy sebességű internetelérést, ISP hálózatot használva a dedikált vonalak helyett. A cégek most arra törekednek, hogy az...
Nap mint nap több mint 30.000 évnek megfelelő idejű videót játszanak le összesen a Google Chrome felhasználói. Ez felfoghatatlanul sok videó. Az utóbbi évben rengeteget növekedett a videómegtekintések száma. Nem csak a YouTube-os hatásvadász videóknak hála, de a minőségi videós tartalmak egyre nagyobb térhódításának is.