Főoldal > Hirek > Élõben cserélhetõ háttér a YouTube videóidhoz

t: 725

Élõben cserélhetõ háttér a YouTube videóidhozA gépi tanulás módszere ismét új és meglepõ alkalmazását szállítja nekünk az internet. A YouTube legújabb húzásával a felvétel közben is cserélgethetjük akár magunk mögött a háttereket. A funkció egyelõre kísérleti fázisban van és valós idejû kísérleti szegmentáció név alatt fut. Azért ezen a néven még dolgozhatnak a YouTube marketingesei.

A YouTube új funkciója

A funkciót a béta teszterek érhetik el jelenleg, de amint végeztek vele, a többi androidos és iPhone-os YouTube alkalmazás is megkapja majd egy jövõbeli frissítéssel.

A Google saját kutatási blogján részletes beszámolót olvashatunk a funkcióról, valamint egypár látványos animáción futás közben is megnézhetjük, hogyan cserélgeti a vidám YouTube-erek maguk mögött az unalmas hátteret, vagy adnak a háttérhez különbözõ effekteket. Ilyen módon beállítható kép, csillagos éjszaka vagy éppen ragyogó napsütés is a háttérbe.

Cserélhetõ hátterek felhasználása

Hogy ez pontosan mekkora durranás lesz és milyen kreatív felhasználásokra ad lehetõséget, egyelõre a fejlesztõk sem pontosan tudják, de bíznak benne, hogy a felhasználók utat törnek nekik.

'Az új szegmentációs technológia lehetõvé teszi az alkotóknak, hogy könnyedén kicseréljék és változtassák a háttereiket, ezzel növelve a videóik minõségét, bármilyen speciális program vagy felszerelés nélkül.' - magyarázta a Google szóvivõje.

Mi mindenesetre már alig várjuk, hogy szórakozhassunk vele. Ha ez a technológia az él videóbeszélgetésekben is megjelenik, könnyen ugrathatjuk majd ismerõseinket a szomszéd szobából, miközben látszólag az Eiffel torony elõtt pózolunk, vagy más távoli helyen.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

!

Nem az elsõ retró hullámot meglovagolni kívánó modellje lett a Nokiának a 8810-es. Korábban a 3310-zel próbálkoztak és moderált sikereket értek el vele. Most pedig a bánánmobilként is ismert modell ráncfellvarrt változatát dobták a piacra. A legtöbben ezt a készüléket még a Mátrix címû filmbõl ismerhetik, a mozi megjelenése után hullámként söpört..
Az Aspark Owl-ra csak rá kell nézni, hogy arra gondoljon az ember: ez aztán igazán gyors kocsi lehet. De nem is sejti, hogy az áramvonalas karosszéria alatt egy olyan elektromos motor van, amely kevesebb mint kettõ másodperc alatt 100 km/h-ra gyorsítja fel a jármûvet, ezzel a sportülésekbe préselve a benne utazó személyeket.
Új, 10 gigabit per másodperc (Gbps) sávszélességû hálózatot tesztelnek Nagy Britanniában, a korábbi olimpiai faluban, London keleti részén. A Hyperoptic szolgáltató indította a tesztelést, ezzel elhozva az elsõ ilyen nagy sebességû internetelérést, ISP hálózatot használva a dedikált vonalak helyett. A cégek most arra törekednek, hogy az...
Nap mint nap több mint 30.000 évnek megfelelõ idejû videót játszanak le összesen a Google Chrome felhasználói. Ez felfoghatatlanul sok videó. Az utóbbi évben rengeteget növekedett a videómegtekintések száma. Nem csak a YouTube-os hatásvadász videóknak hála, de a minõségi videós tartalmak egyre nagyobb térhódításának is.