Főoldal > Hirek > Hardvert rombol a legújabb mobilvírus, a Loapi

t: 2065

Hardvert rombol a legújabb mobilvírus, a LoapiKegyetlen Loapi mobilos vírus terjed mostanában, amely nem elégszik meg a szoftver megfertõzésével, tökreteszi magát a hardvert is. Az androidosok jobb lesz, ha nagyon odafigyelnek a biztonságra, különben hamar papírnehezék válhat szeretett készülékükbõl. Teljes nevén a Trojan.AndroidOS.Loapi vírust legkönnyebben akkor kaphatjuk meg, ha nem megbízható forrásból, vagy hirdetésbõl töltõdik le az okostelefonunkra.

Loapi vírus

A Loapi vírus többek között a szokásos aljas háttérmûködését végzi, például olyan szolgáltatásokra fizet elõ, amikrõl nem is tudunk, vagy sms-eket küld különbözõ számokra, zombiként beáll DDoS támadásokat végrehajtani a Loapi-sok ellenfelei ellen, vagy éppen idegesítõ mennyiségû hirdetéssel bombázza a felhasználót. Ezek már önmagukban nagyon elkeserítõek lehetnek annak, aki a mobilján ezeket tapasztalja, de a Loapi vírus nem áll meg itt.

Mivel a nagyon pörögnek manapság a kriptovaluták ( a bitcoin például sosem látott árfolyamokat lépeget meg nap mint nap), ezért a vírust írók ehhez is felhasználják a fertõzött készülékeket. A mobil hardverét kriptovaluta bányászásra kényszerítik, mégpedig nem túl kíméletesen. A folyamatban elég valószínû, hogy a mobil hardverei súlyos károsodásokat szenvednek, de könnyen elõfordulhat, hogy a nagy terhelés során egyszerûen túlmelegszik a készülék és leolvadnak a chipjei.

Fontos a vírusvédelem és biztonság

Nagyon fontos mindig hangsúlyozni, hogy letöltés csak akkor garantáltan biztonságos, ha biztonságos vírusmentes forrásból származik.

Ezen kívül mindig jól jön egy vírusirtó a készüléken. Szerencsére bõven állnak rendelkezésre kiváló alkalmazások a témában, ráadásul ingyenesen is vannak kifejezetten kezes és hasznos lehetõségek amikbõl válogatni lehet:
360 Security
Cm Security
Antivirus Free


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

!

Az iPhone lassulással kapcsolatban régóta létezik az az összeesküvés elmélet, amely nem csak mobilokra, de számítógépekre és driverprogramjaikra is érvényes, miszerint az új modellek megjelenésével a régiekre kiadott programfrissítések lassítják azok mûködését, hogy a felhasználó úgy érezze, itt az ideje beújítani az éppen kiadott, sokkal gyorsabb
Döntést hoztam az Egyesült Államokban, amely elõbb-utóbb kiterjedhet az egész világra, és amely által az általunk ismert internet komoly fordulóponthoz juthat. Az internet semlegességét kívánják eltörölni, ezáltal a szabad véleményezés és tartalommegosztás helyszíne egy irányított, ellenõrzött paltform lesz, ezzel tönkretéve...
Szerviz szoftverünk azon felhasználók számára készült, akik gyors és hatékony megoldást keresnek az ügyfél munkalap és számla rögzítésére. Az idõ pénz tartja a mondás és nem is teljesen alaptalanul. Miért töltené a drága idejét aprólékos adminisztrációval, amikor a szerviz program megoldást nyújt a problémára.
Ha már a Nintendónak hatalmas sikert hozott a NES és SNES Classic minikonzolja, az Atari is belevágott a retro-hullám meglovagolásának. Így született meg a csütörtöktõl már elõrendelhetõ Ataribx, ami nem más, mint egy klasszikus Atari játékokkal megtömött és rendkívül vagány dizájnnal megfejelt apró méretû játékkonzol.