Főoldal > Hirek > Hardvert rombol a legújabb mobilvírus, a Loapi

t: 2290

Hardvert rombol a legújabb mobilvírus, a LoapiKegyetlen Loapi mobilos vírus terjed mostanában, amely nem elégszik meg a szoftver megfertőzésével, tökreteszi magát a hardvert is. Az androidosok jobb lesz, ha nagyon odafigyelnek a biztonságra, különben hamar papírnehezék válhat szeretett készülékükből. Teljes nevén a Trojan.AndroidOS.Loapi vírust legkönnyebben akkor kaphatjuk meg, ha nem megbízható forrásból, vagy hirdetésből töltődik le az okostelefonunkra.

Loapi vírus

A Loapi vírus többek között a szokásos aljas háttérműködését végzi, például olyan szolgáltatásokra fizet elő, amikről nem is tudunk, vagy sms-eket küld különböző számokra, zombiként beáll DDoS támadásokat végrehajtani a Loapi-sok ellenfelei ellen, vagy éppen idegesítő mennyiségű hirdetéssel bombázza a felhasználót. Ezek már önmagukban nagyon elkeserítőek lehetnek annak, aki a mobilján ezeket tapasztalja, de a Loapi vírus nem áll meg itt.

Mivel a nagyon pörögnek manapság a kriptovaluták ( a bitcoin például sosem látott árfolyamokat lépeget meg nap mint nap), ezért a vírust írók ehhez is felhasználják a fertőzött készülékeket. A mobil hardverét kriptovaluta bányászásra kényszerítik, mégpedig nem túl kíméletesen. A folyamatban elég valószínű, hogy a mobil hardverei súlyos károsodásokat szenvednek, de könnyen előfordulhat, hogy a nagy terhelés során egyszerűen túlmelegszik a készülék és leolvadnak a chipjei.

Fontos a vírusvédelem és biztonság

Nagyon fontos mindig hangsúlyozni, hogy letöltés csak akkor garantáltan biztonságos, ha biztonságos vírusmentes forrásból származik.

Ezen kívül mindig jól jön egy vírusirtó a készüléken. Szerencsére bőven állnak rendelkezésre kiváló alkalmazások a témában, ráadásul ingyenesen is vannak kifejezetten kezes és hasznos lehetőségek amikből válogatni lehet:
360 Security
Cm Security
Antivirus FreeHozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az iPhone lassulással kapcsolatban régóta létezik az az összeesküvés elmélet, amely nem csak mobilokra, de számítógépekre és driverprogramjaikra is érvényes, miszerint az új modellek megjelenésével a régiekre kiadott programfrissítések lassítják azok működését, hogy a felhasználó úgy érezze, itt az ideje beújítani az éppen kiadott, sokkal gyorsabb
Döntést hoztam az Egyesült Államokban, amely előbb-utóbb kiterjedhet az egész világra, és amely által az általunk ismert internet komoly fordulóponthoz juthat. Az internet semlegességét kívánják eltörölni, ezáltal a szabad véleményezés és tartalommegosztás helyszíne egy irányított, ellenőrzött paltform lesz, ezzel tönkretéve...
Szerviz szoftverünk azon felhasználók számára készült, akik gyors és hatékony megoldást keresnek az ügyfél munkalap és számla rögzítésére. Az idő pénz tartja a mondás és nem is teljesen alaptalanul. Miért töltené a drága idejét aprólékos adminisztrációval, amikor a szerviz program megoldást nyújt a problémára.
Ha már a Nintendónak hatalmas sikert hozott a NES és SNES Classic minikonzolja, az Atari is belevágott a retro-hullám meglovagolásának. Így született meg a csütörtöktől már előrendelhető Ataribx, ami nem más, mint egy klasszikus Atari játékokkal megtömött és rendkívül vagány dizájnnal megfejelt apró méretű játékkonzol.