Főoldal > Hirek > Elbukott a netsemlegesség Amerikában

t: 1115

Elbukott a netsemlegesség AmerikábanDöntést hoztam az Egyesült Államokban, amely előbb-utóbb kiterjedhet az egész világra, és amely által az általunk ismert internet komoly fordulóponthoz juthat. Az internet semlegességét kívánják eltörölni, ezáltal a szabad véleményezés és tartalommegosztás helyszíne egy irányított, ellenőrzött platform lesz, ezzel tönkretéve azt, amiért annyian szeretjük.

Donald Trump és az internet

Ha már politikusok neveivel kell előhozakodni egy technológiai cikknél, akkor már érezhetjük hogy valami baj van. Donald Trump és Ajit Pait, az FCC (Szövetségi Kommunikációs Bizottság) feje elindította a folyamatot, amely Obama netsemlegességet biztosító intézkedése ellen megy.
Végeredményben ennek eltörlésével az állam ráteheti a kezét az országa internetére, kedve és érdekei szerint befolyásolva és szabályozva annak működését.

A netsemlegességgel ugyanis az intenetszolgáltatók nem tehetnek különbséget semmilyen weboldallal, egyformán kell kiszolgálniuk a felhasználók gépeit. Ha ez megszűnik, bizonyos oldalak több erőforrást, mások kevesebbet kaphatnak. Így mondjuk az egyik oldal azonnal betölt, a másikon pedig perceket kell várni. Ezzel könnyen befolyásolható lenne az adott oldalak látogatottsága is.

Ezzel véget vethetnek annak a szabad és sokszínű világnak, amelyet a web jelent a világnak. Ez az a hely, ahol mindenki kinyilváníthatja a véleményét, megoszthatja gondolatait és megvalósíthatja fantáziáit. Ha erre a virtuális térre korlátokat teszünk, nem lesz különböző a kereskedelmi televíziózásnál.

A szavazás döntött

Csütörtökön összeült a bizottság, amely a kérdés megvitatása után szavazott a netsemlegességről. Maga az esemény nem volt izgalmaktól mentes, miután a kommunikációs biztosok sorban elmondták érveléseiket egyik vagy másik oldal mellett, egy bombariadó szakította félbe az ülést. A protokoll végrehajtása után a szakértők nem találtak bombát, így folytatták a megbeszélést és a szavazást, amelynek eredménye végül 3:2 arányban a netsemlegesség megszüntetése lett.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

!

Szerviz szoftverünk azon felhasználók számára készült, akik gyors és hatékony megoldást keresnek az ügyfél munkalap és számla rögzítésére. Az idő pénz tartja a mondás és nem is teljesen alaptalanul. Miért töltené a drága idejét aprólékos adminisztrációval, amikor a szerviz program megoldást nyújt a problémára.
Ha már a Nintendónak hatalmas sikert hozott a NES és SNES Classic minikonzolja, az Atari is belevágott a retro-hullám meglovagolásának. Így született meg a csütörtöktől már előrendelhető Ataribx, ami nem más, mint egy klasszikus Atari játékokkal megtömött és rendkívül vagány dizájnnal megfejelt apró méretű játékkonzol.
A YouTube úgy tervezi, hogy 2018 márciusában elindítja a saját zene streamer szolgáltatását. Ez így már a harmadik ilyen jellegű próbálkozása lesz az Alphabet Inc. anyacégnek, hogy a Spotify vagy az Apple babérjaira törjön a piacon. Az új szolgáltatás jól jöhet azoknak a zeneipari cégeknek, akik eddig is azon voltak hogy minél nagyobb haszonhoz ...
A raktározás ma már egy komplex szoftveres megoldásokat igénylő feladat. A WebDepó raktárkezelő program innovatív megoldásokkal könnyíti meg a raktározási feladatokat. Azon cégek számára készült, amelyek raktározással és szállítmányozással foglalkoznak és