Főoldal > Hirek > Nintendo után az Atari is újra hódít

t: 517

Nintendo után az Atari is újra hódítHa már a Nintendónak hatalmas sikert hozott a NES és SNES Classic minikonzolja, az Atari is belevágott a retro-hullám meglovagolásának. Így született meg a csütörtöktől már előrendelhető Ataribx, ami nem más, mint egy klasszikus Atari játékokkal megtömött és rendkívül vagány dizájnnal megfejelt apró méretű játékkonzol.

Ataribox minikonzol

A legelső Ataribox megmutatkozása még az idén nyáron megrendezett E3-as játékkonferencián volt, ekkor történt meg a hivatalos bejelentés, bár akkor még csak kevés részletet árultak el. Most egy e-mailben értesítették az Atari fanokat, amelyben ismét csak csepegtették az új információkat. A levél szerint az új konzol célja hogy hű maradjon az eredeti hagyatékához, míg a régi és az új játékosoknak is tetszőt hoz.
A készülék ára 250-300 dollár, azaz olyan 60-80 ezer forint körül mozog majd. Kétféle borítással rendelhető, a klasszikust idéző faborításos és fekete, vagy a modern külsőt villantó vörös-fekete változatot. Lesz rajta SD kártyaolvasó, HDMI port és négy USB port is.

Újra él a retro

Habár azt még mindig nem lehet tudni, hogy pontosan hány és milyen játékot is foglal majd magában a készülék, azt ígérte az Atari, hogy régi és új címek is helyet kapnak rajta. Az is biztos, hogy egy kis számítógép lesz Linuxos operációs rendszerrel, így a tévére dugva pc-s élményt nyújt. Hogy ez pontosan mit is fog jelenteni, azt még egyelőre nem tudjuk, de kíváncsian várjuk.
A retróra nagy igény van, ezt a Nintendó készülékeinek azonnali kifogyása már megmutatta, most lássuk az Atari milyen piachódítási hadjáratra lesz képes.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

!

A YouTube úgy tervezi, hogy 2018 márciusában elindítja a saját zene streamer szolgáltatását. Ez így már a harmadik ilyen jellegű próbálkozása lesz az Alphabet Inc. anyacégnek, hogy a Spotify vagy az Apple babérjaira törjön a piacon. Az új szolgáltatás jól jöhet azoknak a zeneipari cégeknek, akik eddig is azon voltak hogy minél nagyobb haszonhoz ...
A raktározás ma már egy komplex szoftveres megoldásokat igénylő feladat. A WebDepó raktárkezelő program innovatív megoldásokkal könnyíti meg a raktározási feladatokat. Azon cégek számára készült, amelyek raktározással és szállítmányozással foglalkoznak és
Az Asus Zenbook az egyik legkifinomultabb, legszebb és szó szerint sokszínű egyénisége a notebook világnak. A karcsú és pihe súlyú készülék fedele alatt azonban kemény „szív” zakatol. Minden porcikájából az erő és a teljesítmény sugárzik. Az erős processzorral, sok memóriával és jókora tárhellyel rendelkező készülékek egyaránt használhatóak ...
Habár első gondolatra pofonegyszerű dolognak tűnik, de az emojik tükrözése vagy forgatás egyik irányból a másikba nem is olyan egyszerű. A megoldás viszont sok újféle kapcsolatra adhat majd lehetőséget a chatelők millióinak. Ezentúl a nagy szemek, a kezek vagy akár a csiga és tehén emojik is nézhetnek majd a másik irányba is, amennyiben az Apple..