Főoldal > Hirek > A Facebook tagadja hogy lehallgatná a beszélgetéseket

t: 1027

A Facebook tagadja hogy lehallgatná a beszélgetéseketA Facebook szóvivője hivatalos közleményben tagadta a felmerült vádaskodást, miszerint a készülékek mikrofonjának segítségével lehallgatják a felhasználóikat, hogy az így megszerzett információk alapján még pontosabb célzást kapjanak a reklámaikhoz.

Lehallgatnak minket?

Rob Goldmen, az óriás tech-vállalat reklámügyi alelnöke PJ Vogt tweet-jére reagált egy podcast közvetítés keretén belül, hogy eloszlassa a felmerült kérdéseket és tisztázza a helyzetet.

Sokan vették észre az utóbbi időkben, hogy a megjelenő reklámok feltűnően relevánsok a közelmúltban lefolytatott szóbeli beszélgetéseik tematikájához.

'Én intézem a Facebook reklámokkal kapcsolatos ügyleteit. Mi nem használjuk - és soha nem is használtuk - a mikrofonokat ilyen információgyjtésre. Ez egyszerűen nem igaz.' - közölte Goldman.

Amikor egy másik Twitter felhasználó rákérdezett, hogy ez a kijelentés igaz-e a Facebook által birtokolt Instagram alkalmazásra is, Goldman azt mondta, 'Igen'.

Megtörtént esetek

PJ Vogt több száz választ és kommentet kapott azóta az eredeti tweet-jére.

'Az egyik kollégám kapott egy hirdetést, amiben ez állt: 'Szóval feltetted a nagy kérdést!', mindez percekkel azután, hogy megkérte barátnője kezét. Erről ráadásul akkor még nem írt senkinek sem, írta az egyik felhasználó.

'A munkahelyen történt velem korábban ebben az évben a következő eset. Pultosként dolgozva véletlenül megégettem magam, majd szóltam a társamnak, hogy mi történt. Elmentem a Target áruházba és vettem rá kenőcsöt, majd a Facebook appra nézve pontosan ugyanannak a terméknek a reklámja bukkant fel. Sosem kerestem rá korábban arra a kenőcsre...', mesélte egy másik felháborodott felhasználó.

A Facebook mindezt véletlenekkel magyarázza, de az biztos hogy ezek az esetek több mint gyanúsak.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Újabb fejezetet nyitnak a kínaiak az önvezető járművek egyre nagyobbra növő könyvében. Zhuzhou utcáin ugyanis hamarosan egy önvezető busz-villamos keresztezéséből kialakult jármű fogja járni.
Három napja jelent meg a legújabb Windows 10 Alkotói frissítés és szépen lassan minden Windows 10 operációs rendszerre eljut, amely ismét egy rakás újdonságot hoz a felhasználóknak. Ezek némelyikének örülünk, némelyiknek nem.
A kihatjhatós telefonok fogalma teljesen új értelmet nyer a ZTE Axon M mobilja által, amely most már nem csak pletyka, hanem tény. A különleges felépítésű mobilkészülék két kijelzővel bír, amelyeket egymás mellét hajtva egy nagy kijelzőt kapunk.
A Sony legújabb proejktorát mutatta a napokban, amely az Xperia Touch névre hallgat. Különlegessége, hogy a kivetített felületen a képet érintésekkel vezérelhetjük, ép, mintha egy érintőkijelző lenne ott.