Főoldal > Hirek > Új Windows 10 Alkotói frissítés az ősszel

t: 1744

Új Windows 10 Alkotói frissítés az ősszelHárom napja jelent meg a legújabb Windows 10 Alkotói frissítés és szépen lassan minden Windows 10 operációs rendszerre eljut, amely ismét egy rakás újdonságot hoz a felhasználóknak. Ezek némelyikének örülünk, némelyiknek nem.

Második Windows 10 Alkotói frissítés

Idén áprilisban jött az első Windows 10 Alkotói frissítés, most pedig októberben jön a második. Ezzel a Microsoft tartja is magát a saját tervéhez, miszerint évi legalább két nagy Windows 10 frissítést hoznak ki, hogy a rendszer folyamatosan fejlődjön és naprakész maradjon az esetleges fenyegetések ellen is.

A legújabb Windows 10 frissítés manuálian már most is letölthető, de aki nem foglalkozik ezzel, annak hamarosan az automatikus frissítőrendszer leszedi és alkalomadtán telepíti is. Nem egyszerre lesz elérhető mindenkinek, így aki türelmetlen, annak lehet hogy kicsit trükköznie kell és ezen a linken az Update Now-ra kell nyomnia.

Újdonságok a Windows 10 frissítéssel

A játékok nem kaptak nagy hangsúlyt a legújabb frissítéssel, mindössze a Windows 10 Game Mode-ja újult meg, most már játék közben is előhozható a menüje. Ezen kívül kicsit jobb erőforráskihasználást értek el a Windows 10-en is futtatható játékok terén általánosságban.

A feladatkezelőbe végre bekerült a GPU is, így ezentúl arról is rögtön kaphatunk adatokat a hálózat, CPU és memória mellett.

Habár a HDR monitorok még nem túl elterjedtek, ezentúl a tulajdonosaik a Képernyő beállítások alatti HDR opcióban fejlettebb beállításokat találhatnak hozzájuk.

A Win 10 számológépbe bekerült egy pénznemkalkulátor, amellyel aktuális árfolyamon válthatunk valuták között.

Új mappakezelési és biztonsági beállítások kerültek a Windows 10 Biztonsági Központ menü alá. Ezzel olyan mappákat hozhatunk létre, amelyeken nem engedjük, hogy programok változtatásokat eszközöljenek, beleértve a tartalmukat is.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A kihatjhatós telefonok fogalma teljesen új értelmet nyer a ZTE Axon M mobilja által, amely most már nem csak pletyka, hanem tény. A különleges felépítésű mobilkészülék két kijelzővel bír, amelyeket egymás mellét hajtva egy nagy kijelzőt kapunk.
A Sony legújabb proejktorát mutatta a napokban, amely az Xperia Touch névre hallgat. Különlegessége, hogy a kivetített felületen a képet érintésekkel vezérelhetjük, ép, mintha egy érintőkijelző lenne ott.
Az Amazon már tíz éve árulja a saját márkájú e-book olvasóit, a Kindle termékeket. Eddig hiányzott a sorból, de most már megérkezett a vízálló változat is belőle, így ezentúl kádban és medencében is olvasgathatjuk kedvenc könyveinket
Nagy-Britanniában, Shropshire-ben egy kísérletként önműködő robot farmerekkel működő mezőgazdasági blokkot hoztak létre, amelyben a dolgos munkáskezeket nem az emberek, hanem a robotok és drónok adták.