Főoldal > Hirek > Egyedülálló kétkijelzős, zsanéros mobil a ZTE-től

t: 962

Egyedülálló kétkijelzős, zsanéros mobil a ZTE-tőlA kihajthatós telefonok fogalma teljesen új értelmet nyer a ZTE Axon M mobilja által, amely most már nem csak pletyka, hanem tény. A különleges felépítésű mobilkészülék két kijelzővel bír, amelyeket egymás mellét hajtva egy nagy kijelzőt kapunk.

Dupla kijelzős mobil, dupla öröm

Nem is olyan régen rebesgettük a szóbeszédeket, miszerint a ZTE Axon M dupla kijelzős mobilt dobhat piacra, most pedig már a bemutató után pontos és tényszerű adataink is vannak.

Első és legszembeötlőbb dolog a duplakijelzős mobillal kapcsolatban nyilván a megjelenése. A mobil összecsukva úgy néz ki mint a hasonló ma kapható okostelefonok. Viszont az oldalán található zsanér által a hátlapként megbúvó második kijelző az előlapi mellé hajtható, így jópár új lehetőségre adva lehetőséget.

Például az elsődleges kijelzőt klónozhatjuk a másodikra. Így ugyanazt láthatjuk duplán. Mire jó ez? Például félig behajtva egy sátor alakban az asztalra téve egyszerre két szembenülő ember is ugyanazt láthatja.

Másik mód az elsődleges kijelző kiterjesztése, így a két kijelző egyként működik, nagyban nézhetünk videókat, képeket, játékokat.

Harmadik mód, amikor a két kijelző külön életet kezd élni. Így a dupla kijelzős mobilon két külön appot is futtathatunk párhuzamosan.

Korszakalkotó megoldás, vagy felesleges bonyolítás?

A nagyobb felület egyértelműen jó, de kinyitott állapotban biztos nem fogjuk használni a villamoson vagy a metrón, mert még könnyebben billen ki a kezünkből.

Érdekes a kamera megoldása is. Mivel a hátoldalon szintén kijelző van, így ott nyilván nem fér el a szokásos kamera, ezért csak az előlapi kamera maradt. Ha elindítjuk a kamerát, szelfi-módban indul. Egy gomb megnyomására válthatunk át a szokásos módban, ekkor azonban meg kell fordítanunk a telefont, aktiválódik a hátoldali kijelző és úgy fényképezhetünk ahogy a többi mobillal megszoktuk. Ez eléggé körülményesnek tűnik.

A duplakijelzős mobilkészülék nyilván valamivel vastagabb is mint általában, de ez nem meglepő, tekintve hogy két kijelzőt tartalmaz.

Összességében a ZTE Axon M egy bátor húzás, mindenképpen újdonság és formabontó megoldás. Mindenki döntse el magának, hogy ez mennyire hasznos vagy éppen zavaró a felhasználó szempontjából.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Sony legújabb proejktorát mutatta a napokban, amely az Xperia Touch névre hallgat. Különlegessége, hogy a kivetített felületen a képet érintésekkel vezérelhetjük, ép, mintha egy érintőkijelző lenne ott.
Az Amazon már tíz éve árulja a saját márkájú e-book olvasóit, a Kindle termékeket. Eddig hiányzott a sorból, de most már megérkezett a vízálló változat is belőle, így ezentúl kádban és medencében is olvasgathatjuk kedvenc könyveinket
Nagy-Britanniában, Shropshire-ben egy kísérletként önműködő robot farmerekkel működő mezőgazdasági blokkot hoztak létre, amelyben a dolgos munkáskezeket nem az emberek, hanem a robotok és drónok adták.
Kínai kutatók legújabb tanulmányukban a Google Mesterséges intelligenciájáról alkotnak nem túl fényes véleményt. Azt is állítják még, hogy az Apple Siri ennek a felével sem ér fel tudásban.