Főoldal > Hirek > Érintőkijelző bárhol, bármikor

t: 483

Érintőkijelző bárhol, bármikorA Sony legújabb projektorát mutatta a napokban, amely az Xperia Touch névre hallgat. Különlegessége, hogy a kivetített felületen a képet érintésekkel vezérelhetjük, ép, mintha egy érintőkijelző lenne ott.

Érintőkijelző a falon

Az Xperia Touch egy 23 colos multi-touch Androidos interfészt tud bármilyen felületre varázsolni. Ilyen formában ugyanúgy használható mint egy okostelefon, vagy tablet, az érintésekre ugyanúgy reagál.

Hagyományos projektor-módban is használható, ilyenkor 80 colos képet tud magabiztosan kivetíteni, 1366x768-as felbontásban, 100 lumenes fényerősséggel és 4000:1-es kontrasztaránnyal, ami mondjuk nem igazán nagy teljesítmény egy ennyire drága kivetítőtől.

A multi-touch interfészt egy 60fps-es kamera és egy infravörös érzékelő teszik lehetővé. A gépen Android Nougat fut, 3GB memóriája van, beépített bluetooth, wi-fi és gps is van benne. Tárhelynek 32GB-ot kapott, de került bele még giroszkóp és gyorsulásmérő is. 1.6Ghz-es processzora és még egy 13 megapixeles kamerája is van.

Kicsi a bors de drága is

Így az egész gép egy kompakt mini-számítógépnek, vagy egy nagy okostelefonnak felel meg, amelynek a kijelzője nem az asztalon áll, hanem kivetíthető bárhová.

A Touch-on mindenféle Androidos alkalmazás elfut, így alkalmas Skype beszélgetésekhez, határidőnaplónak, vagy játékokhoz a gyerekeknek. Ára igencsak borsos, félmillió forint alatt nem áll meg.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az Amazon már tíz éve árulja a saját márkájú e-book olvasóit, a Kindle termékeket. Eddig hiányzott a sorból, de most már megérkezett a vízálló változat is belőle, így ezentúl kádban és medencében is olvasgathatjuk kedvenc könyveinket
Nagy-Britanniában, Shropshire-ben egy kísérletként önműködő robot farmerekkel működő mezőgazdasági blokkot hoztak létre, amelyben a dolgos munkáskezeket nem az emberek, hanem a robotok és drónok adták.
Kínai kutatók legújabb tanulmányukban a Google Mesterséges intelligenciájáról alkotnak nem túl fényes véleményt. Azt is állítják még, hogy az Apple Siri ennek a felével sem ér fel tudásban.
A kínai ZTE mobilgyártó vállalat legújabb húzótermékén, az Axon M-en dolgozik, amelynek legnagyobb érdekességei, hogy két kijelzőt kap amelyeket egy hajtással egy nagy, 6,8 collos képernyővé alakíthatunk.