Főoldal > Hirek > Kijött a Google Chrome 60. frissítés

t: 1331

Kijött a Google Chrome 60. frissítésA legújabb, kerek 60-as verziószámot kapó Google Chrome böngésző frissítés is megérkezett hozzánk, elhozva pár érdekes újdonságot és több optimalizációs javítást is.

Chrome 60 böngésző frissítés

Nemrég írtuk, hogy a konkurens Mozzilla frissítés után lényegesen jobb a lesz, így a Google-nek és a Chrome frissítésnek jócskán fel kell kötnie azt a bizonyos ruhadarabot. Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a Mozilla Firefox egy remek frissítéssel rákapcsolt a saját böngészőjük felturbózására. Ugyan a Google Chrome frissítése nem hoz akkora újdonságokat, azért van pár finomság, aminek néhányan örülhetnek.

Legkülönlegesebb változása a Chrome frissítésnek, hogy mostantól támogatja a MacBook Pro laptopokon elhelyezett, úgynevezett Touch Bar érintőkijelző sávot. Így ezentúl a Touch Bar-ra kirakhatók lesznek olyan parancsok, mint az előre-vissza navigálás, oldalfrissítés, Google keresés, kedvencekbe mentés és hasonlók. Mindez testreszabhatóan. Így a kurzor használata nélkül bökhet a felhasználó ezekre a parancsokra a gépén.

Javítások, foltozások a Google Chrome frissítésben

Ezen kívül más szembeötlő változást nem eszközöltek a Google Chrome frissítésben a böngésző fejlesztői. Természetesen kapott némi javítást, pár apróbb hiba kikerült a rendszerből és néhány biztonsági intézkedést is eszközöltek. Erre szükség is van, mivel a hackerek nem alszanak, vagy ha alszanak is, akkor is van helyettük másik hacker, aki addig átvegye a munkát.

A Google Chrome böngésző Windowson és macOS operációs rendszerű gépeken automatikusan frissül, a Linuxosoknak a csomagkezelőt kell elővenniük a frissítéshez. Ha még nincs fent a gépeden a Google Chrome webböngésző, oldalunkról ingyenesen letöltheted Windowsra, androidra és IOS-re is.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb internetes böngésző a Firefox jelentős átalakításán dolgozik a Mozilla fejlesztőgárdája. Habár a hivatalos kiadás még mindig hónapokra van, de a Firefox 57-es verzióját már ma ki lehet próbálni.
A Microsoft hivatalos bejelentése alapján egy újfajta típusú Windows 10-et adnak ki amely kifejezetten a magasabb szintű felhasználókat célozza meg. Habár a pletykák már júniusban megjósolták ezt, a megerősítést csak e héten kaphattuk meg.
Ahogy közelít a szeptemberi iPhone-os konferencia, úgy pezsdül fel a mobilosok világa is pár kérdés körül. Vajon 2 vagy 3 új iPhone lesz? Mennyibe fog kerülni a high-end OLE kijelzős modell? És vajon végre kapunk-e wireless töltőt?
A szerdai napon az HBO elismerte bejelentésében, hogy cybertámadás áldozatául estek, beigazolva azt a névtelen emailt, melyet az állítólagos elkövetők küldtek szét különböző médiacégeknek.