Főoldal > Hirek > Alaposan megújul a Firefox böngésző

t: 1669

Alaposan megújul a Firefox böngészőAz egyik legelterjedtebb és legkedveltebb internetes böngésző a Firefox jelentős átalakításán dolgozik a Mozilla fejlesztőgárdája. Habár a hivatalos kiadás még mindig hónapokra van, de a Firefox 57-es verzióját már ma ki lehet próbálni.

Mozilla Firefox 57

A Mozilla felvette a kesztyűt a böngészők közötti rivalizálás során és most igyekszik azt a toronymagasan vezető vetélytárs, a Google Chrome arcába vágni. A legújabb verzió jelentős gyorsulást, és ergonomikusabb, megújult felületet ígér nekünk. Mást nem is kérhetnénk. A hivatalos megjelenési dátum ez év novembere, de egy gyors tesztkört már most is futhatunk vele, ugyanis a Mozilla három kiadás előtti verziót is kínál a kíváncsiskodóknak: Beta, Developer Edition, vagy Nighty verziókból választhatunk. Ez utóbbi kínálja a legnagyobb betekintést az új 57-es változatva. Mindhárom próba program letöltése ingyenes erre a linkre kattintva.

Új és megújult Firefox funkciók

Hogy felpörgessék a jelenlegi Firefox böngésző sebességét, a Project Quantum-hoz nyúlnak a fejlesztők, amely a több szálon történő futtatással gyorsítja meg a programot. A rövidebb válaszidő mellett a következő szembeötlő dolog a megváltozott felület. A sötét felső sávban például a szokásos lekerekített lapfülek helyett szögletesek kapnak helyet, a címsorba pedig három új gomb került. Egy új képernyőfelvételt készítő gomb, egy oldalműveleti menűt felhozó gomb és egy csillag gomb, amellyel gyorsan könyvjelzőzhetjük az adott weblapot.

Ez csak pár újdonság, ha valakit érdekel az új Firefox, bátran próbálja ki a fenti linken található Nighty verziót, hogy első kézből tapasztalja meg, milyen lehet novemberben a megújult 57-es verzió.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Microsoft hivatalos bejelentése alapján egy újfajta típusú Windows 10-et adnak ki amely kifejezetten a magasabb szintű felhasználókat célozza meg. Habár a pletykák már júniusban megjósolták ezt, a megerősítést csak e héten kaphattuk meg.
Ahogy közelít a szeptemberi iPhone-os konferencia, úgy pezsdül fel a mobilosok világa is pár kérdés körül. Vajon 2 vagy 3 új iPhone lesz? Mennyibe fog kerülni a high-end OLE kijelzős modell? És vajon végre kapunk-e wireless töltőt?
A szerdai napon az HBO elismerte bejelentésében, hogy cybertámadás áldozatául estek, beigazolva azt a névtelen emailt, melyet az állítólagos elkövetők küldtek szét különböző médiacégeknek.
A Google Daydream virtuális valósága mostanában jelenik meg Samsung Galaxy S8 és S8 Plus okostelefonokra, beteljesítve a Google korábbi ígéreteit a határidővel kapcsolatban. Tegnap éjjel jelentették be a dolgot, habár a Twitteren még azt írták, némi várak