Főoldal > Hirek > Google Daydream virtuális valóság

t: 475

Google Daydream virtuális valóságA Google Daydream virtuális valósága mostanában jelenik meg Samsung Galaxy S8 és S8 Plus okostelefonokra, beteljesítve a Google korábbi ígéreteit a határidővel kapcsolatban. Tegnap éjjel jelentették be a dolgot, habár a Twitteren még azt írták, némi várakozási idő még adott, míg az S8 és S8 Plus tulajdonosokhoz érkezik a Daydream.

Oculus vagy Daydream?

Akiknek nem volt még a fején virtuális valóság szemüveg, az nem tapasztalta még meg azt a szürreálisan reális élményt, amelyet egy ilyen kütyü ébreszt a használójában. Legyen szó akár játékról, hullámvasutazásról, vagy csak akár egy egyszerű virtuális látképről, a VR olyan egyedi hatást kelt, amely korszakalkotóvá teszi.

A Galaxy S8-assal már most is használhatnak különféle VR applikációkat a Samsungjukkal az Oculus Gear VR készülékei által.

Ezentúl viszont a Google Daydream szemüveget is magukra vehetik, 79 dolláros árért. Ez körülbelül 50 dollárral kevesebb az Oculus áránál. A Daydreamnek saját alkalmazásai vannak. A két konkurens termék alapjaiban nem sok eltérést mutat, azonban mindkettőnek vannak egyedi appjai és játékai, valamint a külső kialakításuk is egészen eltérő.

Virtuális valóság mobilon

Egyelőre a Daydream a HTC által készített Google Pixelen, Huawei, Asus, Zte és Lenovo okostelefonokat támogat csak. De a felsoroltak közül egyik sem bír akkora potenciállal és vásárlói körrel, mint a Samsunk, ez pedig azt jelenti, hogy viszonylag kevesen juthattak hozzá ehhez a szórakoztató technológiához az otthonaikban. A Google megígérte, hogy az év végéig összesen 11 telefonra lesz támogatott a Daydream, beleértve a zászlóshajóként tekintett LG készülékeket is.

Aki esetleg van olyan szerencsés, hogy ilyen készüléke és egy kompatibilis VR szemüvege is van, ne tétovázzon, azonnal töltse le az androidos Daydream appot és lépjen be a virtuális térbe!


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Windows hibák pénzjutalma. Az összes hackernek és Microsoft barátnak írta ki a felhívást a Windows fejlesztő csapata, amelyben hibavadászatra invitálják a vállalkozó kedvűeket. A megtalált hibákért csinos summát is ígérnek a becsületes megtalálóknak.
Hamar nagy szenzációvá vált az interneten a két tech-mogul szóváltása a mesterséges intelligenciáról és egymásról. Mindketten máshogy látják a témát és ez bizony konfrontációhoz vezetett, aminek nem szégyelltek hangot is adni.
A Sticky AI egy új app a Prisma Labs-tól, amely a fejlesztő második terméke, amely a vállalat ugyanazon mesterséges intelligenciát felhasználó sikeralkalmazását követte, amely tavaly nyáron a tarolta le az app-piacot.
Dani Clode, a londoni Királyi Művészeti Főiskola (RCA) végzős diákja, és a legújabb alkotása az úgynevezett The Third Thumb, azaz A harmadik hüvelykujj: egy 3D-s nyomtatott protézis, amely pontosan azt takarja, amit a neve sugall.