Főoldal > Hirek > Pénzjutalmat oszt a Microsoft a Windows hibák megtalálásáért

t: 1052

Pénzjutalmat oszt a Microsoft a Windows hibák megtalálásáért

Windows hibák pénzjutalma. Az összes hackernek és Microsoft barátnak írta ki a felhívást a Windows fejlesztő csapata, amelyben hibavadászatra invitálják a vállalkozó kedvűeket. A megtalált hibákért csinos summát is ígérnek a becsületes megtalálóknak.

Pénzjutalmak a Windows hibákért

Ez a program nem újdonság, már jó ideje megy a Microsoft berkein belül és hatékonyan működik. Most viszont bővült a lista a levadászható Windows hibák terén. Természetesen nem a pontos hiba van a listán, ha az megvolna, nem kellene keresni.

A cég célzott kategórialistát osztott meg, amelyben a hiba körülményei mellett a Windows verzióját és a hiba nagyságától függő jutalomkeretet is megadta.

Így a legnagyobb összeget a Hyper-V-ben talált hibákért lehet kapni, akár 250.000 dollárt, azaz körülbelül 65 millió forintot. A biztonsági rések felleléséért 'csak' 200.000 dollár jár. De ezeken kívül vevők még a Windows 10, a beépített Defender víruskereső, a Server 2012, az Insider Preview, de még az Edge böngészőben talált bugokra is.

Windows hibavadászok

A Windowsos hibák mellett .NET és Cloud programok lehetséges sebezhetőségeinek feltárásáért is 15-15 ezer dollárt lehet elnyerni.

A pénzt az kapja meg, aki Windows hiba megtalálása esetén azonnal jelez a Microsoftnak. Fontos a gyorsaság, ugyanis csak az első felfedező kapja meg a jussát, a többiek kénytelenek üres kézzel elkullogni.

A vállalkozó kedvű programozók és informatikusok tehát nekilendülhetnek a Windows hibavadászatnak, de akár a szerencsés, kevésbé profibbak is találhatnak szemet.

Megújul a Windows 10 Windows 10 Pro for Workstations néven, melyet profiknak ajánl a Microsoft.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Hamar nagy szenzációvá vált az interneten a két tech-mogul szóváltása a mesterséges intelligenciáról és egymásról. Mindketten máshogy látják a témát és ez bizony konfrontációhoz vezetett, aminek nem szégyelltek hangot is adni.
A Sticky AI egy új app a Prisma Labs-tól, amely a fejlesztő második terméke, amely a vállalat ugyanazon mesterséges intelligenciát felhasználó sikeralkalmazását követte, amely tavaly nyáron a tarolta le az app-piacot.
Dani Clode, a londoni Királyi Művészeti Főiskola (RCA) végzős diákja, és a legújabb alkotása az úgynevezett The Third Thumb, azaz A harmadik hüvelykujj: egy 3D-s nyomtatott protézis, amely pontosan azt takarja, amit a neve sugall.
Az egyik legnépszerűbb zenés streamer alkalmazás, a Spotify egy új, vezetőbarát módot tesztel éppen. Egyelőre csak keveseknek adatott meg a lehetőség a kipróbálásra, de ha a tesztkör véget ért, mindenkinek elérhetővé válik a funkció.