Főoldal > Hirek > Zuckerberg kontra Musk

t: 469

Zuckerberg kontra MuskHamar nagy szenzációvá vált az interneten a két tech-mogul szóváltása a mesterséges intelligenciáról és egymásról. Mindketten máshogy látják a témát és ez bizony konfrontációhoz vezetett, aminek nem szégyelltek hangot is adni.

Zuckerberg véleménye

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és cégvezetője egy élő közvetítésen fejtegette, hogy mennyire felelőtlen gondolat az, hogy a világvégét az emberiség számára a mesterséges intelligencia túlfejlődése hozza majd el. Ezzel egyértelmű utalást tett Elon Musk korábbi megnyilatkozására, amelyben vallotta hogy ez a technika még komoly veszélyt jelenthet ránk.

Az interjú alatt azt is elmondta, hogy kifejezetten optimista a jövőképe és hogy továbbra is nagy lehetőségeket lát az MI-ben. Egy egyszerűbb, biztonságosabb és boldogabb jövőt remél a technológia által és nem az apokalipszist.

Elon Musk válasza

Természetesen a Tesla atyja, aki szuperagyat fejleszt és más világmegváltó ötleteket álmodik két szuperprojekt között nem volt rest visszavágni a nyilvánvaló kihívásra. Tweettel válaszolt Marknak, méghozzá egy nagyon csípős megjegyzéssel. "Beszéltem Mark-kal erről. Az ő ismeretei a témában igencsak korlátoltak." - írta Musk a Twitteren.

Mindezek után Musk nem állt meg, többek kérdésére is reagált a közösségi oldalon, és amikor valaki azt ajánlotta, hozzon létre saját blogot a téma körül, azt mondta, hamarosan egy filmet fog kiadni erről. Kíváncsian várjuk.

Hogy erre vajon mit lép Zuckerberg, azt egyelőre elképzelni sem lehet, mindenesetre érdekes figyelni a nagyágyúk durrogtatását. Ebből még bármi kisülhet.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Sticky AI egy új app a Prisma Labs-tól, amely a fejlesztő második terméke, amely a vállalat ugyanazon mesterséges intelligenciát felhasználó sikeralkalmazását követte, amely tavaly nyáron a tarolta le az app-piacot.
Dani Clode, a londoni Királyi Művészeti Főiskola (RCA) végzős diákja, és a legújabb alkotása az úgynevezett The Third Thumb, azaz A harmadik hüvelykujj: egy 3D-s nyomtatott protézis, amely pontosan azt takarja, amit a neve sugall.
Az egyik legnépszerűbb zenés streamer alkalmazás, a Spotify egy új, vezetőbarát módot tesztel éppen. Egyelőre csak keveseknek adatott meg a lehetőség a kipróbálásra, de ha a tesztkör véget ért, mindenkinek elérhetővé válik a funkció.
A Google Earth egy komolyabb ráncfelvarráson esett át még az idei év elején, így most már böngészőbarát és infókártyákat is tartalmaz a 3D-s földgömb alkalmazás. Legújabb frissítése után pedig a természetkedvelőknek kínál csemegét.