Főoldal > Hirek > Meghackelték az HBO-t is

t: 339

Meghackelték az HBO-t isA szerdai napon az HBO elismerte bejelentésében, hogy cybertámadás áldozatául estek, beigazolva azt a névtelen emailt, melyet az állítólagos elkövetők küldtek szét különböző médiacégeknek.

Kiszivárgott sorozatepizódok

A hackelésnek legjobban talán a türelmetlen sorozatrajongók örülhettek, ugyanis több híres sorozat epizódja is kiszivárgott a hivatalos vetítési dátumaik előtt. Többek között a méltán nagysikerű Trónok harca hetedik évadjának negyedik része is. Úgy tűnik a további részekhez viszont nem jutottak hozzá.

Összesen másfél terabájtnyi adatot sikerült a hekkereknek megkaparintaniuk. A megszerzett tartalmakról egy listát is kreáltak, amelyet Reddit-en meg is osztottak a világgal, ezt azóta eltávolították az oldalról.

Az HBO a támadást gyorsan észrevette és amit tudott, cselekedett. Az is kizárt, hogy felhasználói adatok kerültek volna ki, mondta el Richard Pelpler, a cég főigazgatója.

Nem csak az HBO-t támadták

Nem ez az első támadás médiavállalat ellen. Korábban a Netflix volt az áldozat (app-ja letölthető Netflix androidra és Netflix iOS-re is), a támadás során az Orange is the New Black sorozat részeit lopták el, ráadásul váltságdíjat is követeltek érte. A Netflix elutasította a fizetés lehetőségét, így a netre kerültek a lopott részek. De a Sony és más kisebb vállalatok is estek már hackerek áldozatául. Hiába, nem lehet tökéletes védelmet készíteni és a szorgalmas cyberbűnözők ha nagyon akarnak, rést találnak rajta.

Hogy az HBO hackelését mi motiválta, nem egyértelmű. Nem volt zsarolás, így a pénzügyi motiváció kizárható. Habár a Trónok harca epizód tűnt a célpontnak, több vállalati dokumentum, és dolgozói email, és adat is eltulajdonításra került.

Jó esély van rá, hogy egyszerűen a hackerség lényegéért történt az egész. A hackerek olyanok mint a hegymászók, azért teszik mindezt, mert kihívás és mert izgalmas. Minél nehezebb valamit feltörni, annál nagyobb öröm, mikor sikerül. Szerencsétlenségükre amit művelnek illegális, és ha elkapják őket, bizony több évnyi börtönre is számíthatnak az elkövetők.

Milyen a biztonságos jelszó?

Nem csak a nagyvállalatokat támadják a hackerek, hanem bizony az egyszerű felhasználókat is. Ki vagyunk téve a fenyegetésnek, de kellő körültekintéssel és odafigyeléssel alaposan feladhatjuk a leckét a hackereknek. Ha okosak vagyunk, hamar feladják a próbálkozást.

Kezdetnek egy erős jelszót állítsunk be minden fiókunkhoz. Arról, hogy milyen a biztonságos jelszó a linken olvasható cikkünkből te is megtudhatod.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Google Daydream virtuális valósága mostanában jelenik meg Samsung Galaxy S8 és S8 Plus okostelefonokra, beteljesítve a Google korábbi ígéreteit a határidővel kapcsolatban. Tegnap éjjel jelentették be a dolgot, habár a Twitteren még azt írták, némi várak
Windows hibák pénzjutalma. Az összes hackernek és Microsoft barátnak írta ki a felhívást a Windows fejlesztő csapata, amelyben hibavadászatra invitálják a vállalkozó kedvűeket. A megtalált hibákért csinos summát is ígérnek a becsületes megtalálóknak.
Hamar nagy szenzációvá vált az interneten a két tech-mogul szóváltása a mesterséges intelligenciáról és egymásról. Mindketten máshogy látják a témát és ez bizony konfrontációhoz vezetett, aminek nem szégyelltek hangot is adni.
A Sticky AI egy új app a Prisma Labs-tól, amely a fejlesztő második terméke, amely a vállalat ugyanazon mesterséges intelligenciát felhasználó sikeralkalmazását követte, amely tavaly nyáron a tarolta le az app-piacot.