Főoldal > Hirek > A vezeték nélküli mobiltöltők világa

t: 696

A vezeték nélküli mobiltöltők világaAhogy közelít a szeptemberi iPhone-os konferencia, úgy pezsdül fel a mobilosok világa is pár kérdés körül. Vajon 2 vagy 3 új iPhone lesz? Mennyibe fog kerülni a high-end OLE kijelzős modell? És vajon végre kapunk-e wireless töltőt?

Drótmentes mobiltöltők

A vezeték nélküli töltés bizonyos formában már jelen van. A Samsung Galaxy és más androidos mobilok is tölthetők olyan indukciós töltőeszközről, amelyre ráfektetve a mobilt anélkül tölthetjük, hogy abba bármit beledugnánk. De ezeket a töltőket még mindig a fali aljzatba kell csatlakoztatni, szóval a kábel még mindig ott lóg valahol, még ha nem is a moblilból jön ki. Így ha nagyon pontosak akarunk lenni, ezeket nem is nevezhetjük wireless, azaz drót nélküli töltőknek.

Valódi wireless töltés

Mi lenne, ha a wireless töltő nem csak közvetlen közelről tudná a mobilt tölteni? Mi lenne, ha a szoba másik feléből is képes lenne erre? Ez nem lehetetlen, az Energous és a Powercast cég is olyan technológiát fejleszt, amely ezt rádióhullámok segítségével valósítja meg. Ez hasonló a WiFi hullámokhoz, és lehetővé teszi, hogy így a hatótávon belül töltést produkáljon.

De vajon biztonságos-e ez a módszer? Míg az Energous még várja a Szövetségi Kommunikációs Bizottság jóváhagyást, addig a Powercast már megkapta azt és igyekszik kihasználni az előnyét és még ebben az évben piacra dobni az első, igazi wireless töltőket.

Akkumulátor kímélés

Ha sokáig akarod használni a mobilodat, fontos az okos töltés és az odafigyelés. Mobilappok is segítik az akku élettartam megóvását, az androidra és IOS-re is ingyenesen elérhető Battery Doctor például megér egy próbát.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A szerdai napon az HBO elismerte bejelentésében, hogy cybertámadás áldozatául estek, beigazolva azt a névtelen emailt, melyet az állítólagos elkövetők küldtek szét különböző médiacégeknek.
A Google Daydream virtuális valósága mostanában jelenik meg Samsung Galaxy S8 és S8 Plus okostelefonokra, beteljesítve a Google korábbi ígéreteit a határidővel kapcsolatban. Tegnap éjjel jelentették be a dolgot, habár a Twitteren még azt írták, némi várak
Windows hibák pénzjutalma. Az összes hackernek és Microsoft barátnak írta ki a felhívást a Windows fejlesztő csapata, amelyben hibavadászatra invitálják a vállalkozó kedvűeket. A megtalált hibákért csinos summát is ígérnek a becsületes megtalálóknak.
Hamar nagy szenzációvá vált az interneten a két tech-mogul szóváltása a mesterséges intelligenciáról és egymásról. Mindketten máshogy látják a témát és ez bizony konfrontációhoz vezetett, aminek nem szégyelltek hangot is adni.