Főoldal > Hirek > A Microsoft és Google bögészőháborúja

t: 1389

A Microsoft és Google bögészőháborújaNem mindegy, mennyit tudunk böngészni, dúl a Microsoft és Google bögészőháborúja. A laptopok töltöttségi ideje egy kényes kérdés. Nehéz pontosan meghatározni meddig bírják, hiszen rengeteg változó befolyásolhatja. Az biztos, hogy minél tovább bírja a gép, annál jobb.

Optimalizált energiafogyasztás

Az akkutöltöttségi időnket nem csak nagyobb és drágább hardverekkel tudjuk kitolni. A szoftvergyártók is segíthetnek ebben azzal, hogy jobban optimalizálják a programjukat. A jobb kód jobban használja ki az erőforrásokat, tehát csak annyit használ amennyire ténylegesen szüksége is van.

A böngészők nagyon szeretik a RAM-ot fogyasztani, annak pedig kell az energia. A nagy fejlesztők ezzel tisztában is vannak, ezért is próbálnak folyton faragni az energia felhasználásból.

Microsoft Edge a Chrome ellen

Tavaly, amikor még újdonság volt az Edge böngésző, a Microsoft egy videót adott ki, amin kenterbe verte fogyasztási téren a Chrome-ot. Erre válaszul a Chrome is kiadott egy hasonló videót, amin a Chrome újabb verziója alázza le a régi Chrome-ot. Aztán a Microsoft újabb videót készített...

Most újból felszítja a tüzet a legújabb Edge verzió fitogtatásával, amely a legutóbbi Windows 10 Creators Update-tel jött ki. A legfrissebb adatok szerint 30 százalékkal kevesebb energiát használ mint a Chrome és 44-gyel kevesebbet mint a Firefox. És habár nem minden a fogyasztás, ezek a számok azért sokat jelenthetnek, ha csak ölbe vesszük a gépünket és csak netezgetni akarunk pár órát vele.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Már elérhető a legújabb nagy Windows 10 frissítés csomag, a legfrissebb Creator's Update, amely a második nagy frissítés a rendszerre az Anniversary Update után. Kapunk jó pár újdonságot és javítást is, érdemes lesz telepíteni.
Az Xbox One-t kenterbe verő új, Scorpio névre hallgató változattal rukkolt elő a Microsoft, melynek specifikációit is kiadta már. Erőből nem lesz hiány, a PlayStation-t is meg fogja szorongatni.
A Microsoft körülbelül egy évvel ezelőtt kiadott egy saját szelfi appot, most pedig újabb kamerás programmal rukkolt elő IOS rendszerű készülékekre. Ez a Sprinkles, amely áprilisban került fel az iTunesba.
Ingyenesen letölthető android app akciókkal rukkoltak elő a Google-nál. A Play Áruházban minden héten más-más, egyébként fizetős alkalmazást adnak a letöltőknek ingyenesen. Az akciós alkalmazásokra tehát nagyon megéri odafigyelni.