Főoldal > Hirek > Új Windows 10 frissítést kapunk

t: 3402

Új Windows 10 frissítést kapunk


Már elérhető a legújabb nagy Windows 10 frissítés csomag, a legfrissebb Creator's Update, amely a második nagy frissítés a rendszerre az Anniversary Update után. Kapunk jó pár újdonságot és javítást is, érdemes lesz telepíteni.

3D és kiterjesztett valóság

Az új frissítés egyik nagy lövése a 3D kiterjesztett valóság (augmented reality), amelyhez szükséges egy speciális VR szemüveg vagy sisak is, hogy használhassuk. A kiterjesztett valóság élményhez használatos eszközök sajnos nem olcsók, így ha 3D-ben élvezni akarjuk ezeket a futurisztikus örömöket, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Cserébe viszont a 3D virtuális térben grasszálhatunk és szórakoztató lehetőségek közül válogathatunk.

A már jól ismert Paint rajzprogram is alapos ráncfelvarrást kapott. Most már 3 dimenziós alkotásokat is készíthetünk vele, ráadásul olyan könnyen, hogy egy gyermek is jól elboldogulhat vele. Természetesen nem veszi fel a versenyt a +D modellezésre kihegyezett programokkal, de azért jól teljesít így is. Az ígéretek szerint egy mobilapplikáció is elérhető lesz majd hozzá, amivel valós tárgyakat tudunk majd befotózni a virtuális térbe, hogy aztán ott tovább szerkesztgethessük.

További Windows 10 frissítések

Bekerült egy éjszakai mód is a Windows 10 frissítésbe, amely a napszak előrehaladtával melegebb tónusú színeket hoz a képernyőnkre. Ezzel a monitor kékes fényét megszüntetve segíti a gépezés utáni könnyebb elalvást.

A Windows 10 Start menü csempéit is jobban rendezhetjük ezentúl, mivel már mappákat is létrehozhatunk nekik.

A Storage Sense funkcióval a felesleges szemetet és ideiglenes fájlokat söpörtethetjük ki a gépünkről, ezáltal értékes helyet megtakarítva magunknak.

A Windows Áruházból témákat telepíthetünk, amelyek az ablakok színét, hátterünket és kurzorunkat is megváltoztathatják.

Profiknak ajánlja a Microsoft a Windows 10 Pro for Workstations-t a Windows legújabb verzióját.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az Xbox One-t kenterbe verő új, Scorpio névre hallgató változattal rukkolt elő a Microsoft, melynek specifikációit is kiadta már. Erőből nem lesz hiány, a PlayStation-t is meg fogja szorongatni.
A Microsoft körülbelül egy évvel ezelőtt kiadott egy saját szelfi appot, most pedig újabb kamerás programmal rukkolt elő IOS rendszerű készülékekre. Ez a Sprinkles, amely áprilisban került fel az iTunesba.
Ingyenesen letölthető android app akciókkal rukkoltak elő a Google-nál. A Play Áruházban minden héten más-más, egyébként fizetős alkalmazást adnak a letöltőknek ingyenesen. Az akciós alkalmazásokra tehát nagyon megéri odafigyelni.
A Tesla vezetője, Elon Musk megállíthatatlanul ontja az újdonságokat és korszakalkotó technológiákat. Legújabb bejelentése szerint megkezdődtek az emberi agyhoz kapcsolható számítógépek fejlesztései