Főoldal > Hirek > Neuralink: szuperagy Elon Musk-tól

t: 564

Neuralink: szuperagy Elon Musk-tólA Tesla vezetője, Elon Musk megállíthatatlanul ontja az újdonságokat és korszakalkotó technológiákat. Legújabb bejelentése szerint megkezdődtek az emberi agyhoz kapcsolható számítógépek fejlesztései.

Habár még elég korai szakaszban van a Neuralink, azaz az emberi agyat a számítógépekkel összekötő technológia, Elun Musk úgy érezte érdemes napvilágra hoznia a terveit. Ahogyan arról a Wall Street Journal is írt, az agyat sok-sok elektróda felhasználásával fogják a géphez csatlakoztatni. Ezzel akár egy sohasem felejtő memóriabankot, vagy más agykapacitást növelő képességeket nyerhetnének a felhasználók. Képzeljük csak el, milyen lenne, ha az amúgy sem kis teljesítményű agyunkhoz hozzácsapnánk még egy nagy teljesítményű számítógép kapacitását. A fejlesztést végző tudósokat már összeszedték a projekthez, nyilván a szakma legnagyobb koponyái fognak rajta dolgozni, a lehető legnagyobb titoktartás mellett. Ezt egy külön vállalat berkein belül fogják megtenni, tehát nem közvetlenül a Tesla neve alatt fut a dolog.

Multimilliomos zseni

Elon Musk a nagyra törő fejlesztéseivel egyre inkább hasonlatossá válik a képregényekből és mozifilmekből ismerhető dúsgazdag mérnökzsenihez, Tony Starkhoz. Nem lenne meglepő, ha hamarosan akár egy működőképes Vasember páncélban jelenne meg. Komolyra fordítva a szót, jelenleg fut a Space X projektje, amely az űr meghódítását tűzte ki célül, a Hyperloop, amely a közlekedést akarja megreformálni, műholdas, mindenhol elérhető internetet akar szórni szerte a világban, a világ környezetbarát energiaellátását igyekszik egy csapásra megoldani és vákuumos szuper vonatot építtet. Ambíciókból tehát nincsen hiány, és szerencsére erőforrásokból és támogatókból sem.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az önvezető autók a tömegközlekedésre szabva is megállják a helyüket. Japánban a Softbank cég nagy erőkkel azon van, hogy az önvezető buszok minél hamarabb forgalomba állhassanak.
A nemrég megrendezett genfi autóexpón mutatta be a Porsche legújabb elektromos autó koncepcióját, a Mission E-t. Az áramvonalas, rendkívül megkapó külső meggyőző belsőt is kapott.
A benchmarking egy furán hangzó kifejezés, amely sokat segíthet akkor, ha új mobiltelefont, vagy tabletet akarunk vásárolni. De mire is jó pontosan az AnTuTu android benchmarking applikáció? Az AnTuTu egy remek...
Az LSD-vel nem csak a mentális betegséget lehet kezelni, a pszichedelikus drog az agyat is képes meggyógyítani. Ezt állítják a legújabb kutatások, amelyek átütő eredményeit nem lehet tovább elhallgattatni.