Főoldal > Hirek > Elkészítették a drónvadász puskát

t: 2198

Elkészítették a drónvadász puskátMai fejlődő világunk egyre meghatározóbb vívmányai a drónok. Használjuk őket légi felvételek készítésére, csomagszállításra, katonai felderítésre, és csak úgy szórakozásból is. Viszont a drónok terroristák kezében veszélyesek lehetnek. Erre is megoldás a drónvadász puska.

Drón törvény Magyarországon

A drónokra minden országban más és más törvények vonatkoznak. Mert amennyire jópofa dolog csak úgy repkedni velük, annyira veszélyes is lehet. Még a kisebb gond, ha csak valaki leskelődik általuk, de képzeljük csak el, ha egy kis drónt megpakolnak robbanóanyaggal és villámgyorsan cikázva beküldik egy forgalmas helyre. De akár egy rosszkor, rossz helyen lemerülő, meghibásodó és lezuhanó gép is jelethet életveszélyt a földön lévőknek. Belátható tehát, hogy a drónok komoly veszélyforrásként is megjelenhetnek, nem csak hobbiként.
Jelenleg Magyarországon is a dróntörvény felfrissítésén dolgoznak. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint mindenképp szükséges a szabályozás, hozzátette azt is, hogy bár az új törvény nincs kész, jelenleg is minősülhet a nem megfelelő helyen történő drón reptetése bűncselekménynek, hiszen ehhez a tevékenységhez speciális engedélyt kell kérni a NAIH-tól.

Drónvadász puska

A fentiek miatt is hozták létre az ausztrál DroneShield cégnél a drónokat leszedő fegyvert, a DroneGun-t. Ez nem egy igazi puska, bár kiképzésében hasonlít rá. A kezelője a drónra irányítva, azt akár 2 kilométeres távolságból is képes landolásra kényszeríteni a drónt. Nagy előnye a szimpla vadászpuskákkal szemben, hogy semmilyen kárt nem tesz a szerkezetben, egyszerűen csak elveszi a kezelőtől az irányítást és egy egyszerű függőleges leszállást hajtat végre vele. A DroneGun műküdéséről egy szemléletes YouTube videót is feltettek netre. A kívánt hatást zavaró rádióhullámokkal érik el, amelyek képesek akár a GPS-t is összezavarni.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Kickstarter kampányként induló Blips makrólencséi egy újabb sikertörténet, amely végül beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A projekt célja az volt, hogy egy okostelefonokhoz használható lencsét alkosson, amellyel digitális mikroszkóphoz hasonló, kivál
Legújabb fenyegetést a Locky zsarolóvírus jelenti, amely Facebookon is jól terjed. Nagyon résen kell lennie az embernek, ha internetezik. Egy pillanatra lankad a figyelme, rákattint valamire amire nem kellene és máris kész a baj.
Egy akkumulátor ami másodpercek alatt feltölthető és napokig használható? Hamarosan tényleg eljöhet ennek is az ideje, a University of Central Florida kutatói már elkészítették a prototípusokat.
Elon Musk nem tud leállni, most gyors és olcsó internetet álmodott mindenkinek. Sorra jön az újabb és újabb ötleteivel, amelyek komoly technológiai fejlődést jelentenek. De nem csak a levegőbe beszél, hamarosan a bolygót lefedő internetes hálózatot készít