Főoldal > Hirek > Villámgyorsan töltődő akkumulátor

t: 1170

Villámgyorsan töltődő akkumulátorEgy akkumulátor ami másodpercek alatt feltölthető és napokig használható? Hamarosan tényleg eljöhet ennek is az ideje, a University of Central Florida kutatói már elkészítették a prototípusokat.

Gyors töltésű és hosszú élettartamú akkumulátor

A tudósok csoportja egy hajlékony, apró méretű gyors töltésű akkumulátort hozott létre Floridában, amely szuperkondenzátorokkal éri el azt, hogy másodpercek alatt feltölthető. Ezzel a technológiával az akksi körülbelül 30.000 alkalommal tölthető fel és használható. Ez a nanotechnológiás fejlesztés átírhatja a jövő mobiltelefonjainak és más mobileszközeinek teljes tervezési és elkészítési folyamatát. Az egyik kutató elmondása szerint ezzel a módszerrel a másodpercek alatt feltöltött akkumulátor akár egy hétig is kitart. Márpedig az okostelefonok és tabletek egyik legnagyobb gondja a jelenkorban a gyors lemerülései idő és a napi töltögetés. Ráadásul másfél év után az akkumulátor egyre kevesebb energiát képes felvenni és még gyorsabban elfogy belőle a szufla.

Az akkumulátor méretén még dolgozni kell

A szuperkondenzátorokkal létrehozott akkumulátor, amely megfelel egy lítium-ionos ugyanolyan kapacitásúnak, méreténél fogva jóval nagyobb helyet igényel. Így ezen még egyelőre dolgozniuk kell, hogy redukálhassák a méretet. Ehhez olyan újonnan felfedezett, úgynevezett kétdimenziós anyagokkal kísérleteznek, amelyeknek a vastagsága alig pár atomnyi, illetve grafénból készült anyagok kombinációját is próbálták felhasználni, de egyelőre kevés sikerrel.

Akkumulátoridő növelő appok

Amíg a Floridai kutatók elhozzák nekünk a megváltó szuperakkumulátorokat, addig is van pár megoldásunk arra, hogy kicsit kitoljuk az akkumulátorok töltöttség idejét. Telepítsd fel ingyenes letöltés után a 360 BATTSERY PLUS-t androidra, vagy a BATTERY DOCTOR-t IOS-re, hogy tovább tartson a mobil akksid.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Elon Musk nem tud leállni, most gyors és olcsó internetet álmodott mindenkinek. Sorra jön az újabb és újabb ötleteivel, amelyek komoly technológiai fejlődést jelentenek. De nem csak a levegőbe beszél, hamarosan a bolygót lefedő internetes hálózatot készít
Mi az örök fiatalság titka a filmgyárban? A hollywood-i filmsztárok elképzelhetetlen vagyonokat költenek szépségük és fiatalságuk megőrzésére. Személyi edzők, szépségápolási termékek, sminkesek és plasztikai sebészek tartják őket mindig formában. Ezek vis
A mai naptól kezdve a népszerű beszélgető alkalmazás, a WhatsApp új funkcióval bővül: ezentúl videóhívásokat is intézhetünk vele. Ezzel beáll a FaceTime, Skype, Facebook Messenger, és Google Duo sorába.
Mindenkit ledöbbentett aki látta: a Facebook-on több millió felhasználót nyilvánított halottnak a rendszer és emlékezett meg róluk szomorúan. A bug nem kímélte magát az alapítót, Mark Zuckerberget sem.