Főoldal > Hirek > Varázsolj mikroszkópot mobilod kamerájából

t: 1032

Varázsolj mikroszkópot mobilod kamerájábólA Kickstarter kampányként induló Blips makrólencséi egy újabb sikertörténet, amely végül beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A projekt célja az volt, hogy egy okostelefonokhoz használható lencsét alkosson, amellyel digitális mikroszkóphoz hasonló, kiváló közeli felvételeket lehessen készíteni.

Blips mikro és makro mikroszkóp lencsék

A találmány lényege, hogy az okostelefon kamerája elé téve ezt a mini lencsét, - mint a digitális mikroszkóppal - sokszoros nagyítású képeket fotózhatunk, videózhatunk vele. Többféle lencse is választható, a legerősebbel már szinte mikroszkópot varázsolhatunk a készülékre. Ráadásul könnyen le- és felszerelhetők ezek a mikroszkóp lencsék, csak oda kell ragasztani őket a mobil hátlapjára a kamerához. Így amikor nem használjuk könnyen zsebre vághatók, vagy betehetjük a pénztárcánkba is őket. Maguk a mikroszkóp lencsék egyébként a világ legvékonyabbjai, erre nagyon büszkék is a fejlesztőik.


Mikroszkopikus világ

A Kickstarter kampány sikeres lezárása után a Blips nem tétlenkedett, rögtön a piacra is dobta a kifejlesztett mikroszkóp lencséket. A gyártó oldalán előrendelhetők 30 dolláros áron. Ezért rögtön két lencsét kapunk, egy makro és egy mikro lencsét. A drágább mikroszkóp lencsékhez már állványt és megvilágító egységet is kaphatunk, hiszen ilyen felvételek készítésekor egy apró elmozdulás is elronthatja a képünket. Persze ha csak kíváncsiak vagyunk a világ apró, rejtett csodáira, az olcsóbb változat is bőven elég szórakozást rejt magában. És ha az általunk készített fotók nem is nyernek majd fotózási díjakat, mindenképpen nagy felfedezést fogunk tenni a világunkban és máshogy fogunk gondolkodni a minket körülvevő anyagokról és azok textúrájáról.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Legújabb fenyegetést a Locky zsarolóvírus jelenti, amely Facebookon is jól terjed. Nagyon résen kell lennie az embernek, ha internetezik. Egy pillanatra lankad a figyelme, rákattint valamire amire nem kellene és máris kész a baj.
Egy akkumulátor ami másodpercek alatt feltölthető és napokig használható? Hamarosan tényleg eljöhet ennek is az ideje, a University of Central Florida kutatói már elkészítették a prototípusokat.
Elon Musk nem tud leállni, most gyors és olcsó internetet álmodott mindenkinek. Sorra jön az újabb és újabb ötleteivel, amelyek komoly technológiai fejlődést jelentenek. De nem csak a levegőbe beszél, hamarosan a bolygót lefedő internetes hálózatot készít
Mi az örök fiatalság titka a filmgyárban? A hollywood-i filmsztárok elképzelhetetlen vagyonokat költenek szépségük és fiatalságuk megőrzésére. Személyi edzők, szépségápolási termékek, sminkesek és plasztikai sebészek tartják őket mindig formában. Ezek vis