Főoldal > Hirek > Gyors és olcsó internetet mindenkinek!

t: 1015

Gyors és olcsó internetet mindenkinek!Elon Musk nem tud leállni, most gyors és olcsó internetet álmodott mindenkinek. Sorra jön az újabb és újabb ötleteivel, amelyek komoly technológiai fejlődést jelentenek. De nem csak a levegőbe beszél, hamarosan a bolygót lefedő gyors és olcsó internetes hálózatot készít.

A gyors internetet több ezer műhold szórná

A Tesla vállalatigazgatója azt tervezi, hogy több mint 4000 ezer műholdat küld fel az űrbe, ahol azok pályára állva széles sávú gyors internetet szórhatnak az egész bolygón mindenhová. Viszonyítási alapként ideírnánk, hogy jelenleg valamivel több mint 1000 aktív műhold kering a Föld körül, így talán érezhető a terv grandiózussága. De Elon Musk nem tréfál, ha űrkutatásról van szó, be is nyújtotta kérelmét az Egyesült Államok kormányának, hogy létrehozhassa a méretes és gyors internethálózatot. A kérelem jóváhagyása esetén első körben 800 szatelitet küldenének fel, amelyekkel az USA területét fedik le, beleértve Puerto Rico-t és a Virgin szigetek területét is. A kiépült hálózattal az amerikaiak gyors és olcsó internetszolgáltatást kaphatnak majd. A SpaceX kérvényében azt írta, ez a rendszer széleskörűen alkalmazható lesz adattovábbításra és kommunikációra, polgári, kereskedelmi, intézményi, kormányzati és szakmai tekintetben is világszerte. Ha sikerülne kiépíteni ezt a gyors internet hálózatot, azzal megszűnne a vezetékes rendszerek építésének igénye, így a távolsági hálózati kommunikáció költségei is nagyot eshetnének. Nem a SpaceX azonban az első, aki ilyesmin dolgozik. A Boeing, a OneWeb és a Facebook is műholdas internetes megoldásokon dolgozik.

Internet az űrből

A műholdak fellövése körülbelül 10 milliárd dollárba kerülne. Méretre nem nagyobbak egy autónál, súlyuk pedig 386 kg. A Google is beszállt a maga 1 milliárd dollárjával a projektbe, így látható, hogy igen komoly tőke és kapcsolatok állnak a műholdak által szolgáltatott gyors internet tervezet mögött, ami bizakodásra adhat okot.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Mi az örök fiatalság titka a filmgyárban? A hollywood-i filmsztárok elképzelhetetlen vagyonokat költenek szépségük és fiatalságuk megőrzésére. Személyi edzők, szépségápolási termékek, sminkesek és plasztikai sebészek tartják őket mindig formában. Ezek vis
A mai naptól kezdve a népszerű beszélgető alkalmazás, a WhatsApp új funkcióval bővül: ezentúl videóhívásokat is intézhetünk vele. Ezzel beáll a FaceTime, Skype, Facebook Messenger, és Google Duo sorába.
Mindenkit ledöbbentett aki látta: a Facebook-on több millió felhasználót nyilvánított halottnak a rendszer és emlékezett meg róluk szomorúan. A bug nem kímélte magát az alapítót, Mark Zuckerberget sem.
Első körben az Amerikai Egyesült Államok területén tervezik bevezetni a Facebook app új funkcióját, amely egy mesterséges intelligencián alapuló szelfi készítésre is alkalmas fotó-, és videófilterezés lesz. Izgalmasan hangzik, várjuk!